SUKSESS: Kim Delaney opplever nok en gang suksess. Denne gangen som militærkone i suksess-serien "Koneklubben".  Foto: Koneklubben / Army wives
SUKSESS: Kim Delaney opplever nok en gang suksess. Denne gangen som militærkone i suksess-serien "Koneklubben". Foto: Koneklubben / Army wivesVis mer

Militær dramatikk på TV 2

NYPD Blues Kim Delaney er en av stjernene i prisvinnende ny dramaserie.

SEHER.NO: Onsdag sender TV 2 første episode av deres nye, prisvinnende dramaserie "Koneklubben".

Serien, som er løst basert på boken "Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives" av Tanya Biank, er produsert av ABC Televison Studio, som også står bak seersuksesser, som "Frustrerte Fruer" og "Grey`s Anatomy".

Denne gangen er handlingen lagt til en amerikansk militærbase, og produsentene har fått med flere store stjernenavn i det som i 2007 ble kåret en av årets 10 beste tv-serier av People Magazine.

Blant hovedrolleinnhaverene møter man tidligere NYPD Blue-babe Kim Delaney (50).

Delaney ble verdenskjent som følge av suksessen som detektiv Diane Russel i politiserien fra New Yorks gater.

Men etter serieslutt var det lenge stille rundt skuespillerinnen. Dette på tross av at hun hadde store roller i blant annet "The O.C",  "Law and Order: Special victims Unit" og "CSI: Miami".

I 2002 ble det igjen blest om Delaney, men denne gangen var det ikke for hennes skuespillerprestasjoner. 50-åringen ble nemlig arrestert for fyllekjøring og dømt til to års prøvetid, samt samfunnstjeneste for hendelsen.

Kort tid etter dette sluttet hun også i "CSI: Miami". 

Noen årsak for at hun forlot serien ble aldri gitt, og hele hendelsen har vært hemmeliggjort for pressen.

Dermed har også ryktene villet ha det til at Delaney fikk sparken som følge av fyllekjøringen.

Men nå opplever altså den vakre brunetten suksess igjen. Denne gangen som militærkonen Claudia Joy Holden, som sliter med å være en god mor og kone, samtidig som hun holder på en stor hemmelighet.

"Koneklubben", som ble først vist på amerikanske skjermer i 2007, har allerede rukket å vinne flere priser i USA, deriblant en Gracie Award i 2008 og en Win Award i 2007.

I tillegg til Delaney har også Catherine Bell (JAG), Wendy Davis (Cold Case, The District), Sally Pressman (Criminal Minds) og Brigid Brannagh hovedrollene i serien.

Andre kjente skuespillere som medvirker i serien er: Drew Fuller (Charmed), Sterling Brown (Supernatural), Terry Serpico og Brian McNamara.

Les mer om "Koneklubben" her (ekstern link)

Første episode av "Koneklubben" sendes på TV 2 onsdag 26.03 kl. 21. 40

LES OGSÅ: - Forretninger med forviklinger