Donald Trump vant USA-valget 2016:

Miley Cyrus' reaksjonsvideo etter Trumps seier går viralt

Popstjerna bryter sammen i gråt på Hillary Clintons vegne.

GRÅTKVALT: Miley Cyrus filmet seg selv mens hun gråtkvalt snakket om presidentvalget som Donald Trump vant. Video: Twitter / Miley Cyrus via AP Vis mer
Publisert

I morgentimene onsdag norsk tid ble Donald Trump (70) utnevnt til USAs 45. president etter det mange opplevde som en sjokkartet valgthriller.

Republikanernes omstridte presidentkandidat har vært særlig upopulær blant mange i Hollywood.

En rekke amerikanske stjerner har sagt at de ikke vil bo i USA under Trumps presidentskap, og mange har gitt uttrykk for sinne og vantro på Twitter etter valgseieren hans over Hillary Clinton (69).

Symbolikken i Hillary Clintons siste antrekk gir folk nytt håp

Blant stjernene som reagerer kraftigst på Trumps seier, er popstjerna Miley Cyrus (23). Hun har delt en reaksjonsvideo av seg selv på Twitter, og videosnutten er nå i ferd med å gå viralt.

«Wrecking Ball»-sangeren kjemper mot tårene i videoen, og stemmen hennes høres tykk ut av gråten som kommer ukontrollert over henne.

Har nådd millioner

Sangstjerna har vært en uttalt Trump-motstander gjennom valgkampperioden, og i Twitter-videoen virker 23-åringen fullstendig knust over at Hillary Clinton ikke blir president.

- Jeg synes fortsatt at hun fortjener å få oppleve å bli den første kvinnelige presidenten.

LEI SEG: Popstjerna Miley Cyrus legger ingenting i mellom i videoen hun publiserte etter Trumps valgseier. Foto: NTB Scanpix
LEI SEG: Popstjerna Miley Cyrus legger ingenting i mellom i videoen hun publiserte etter Trumps valgseier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og det er det som gjør meg så trist, jeg skulle bare ønske at hun hadde en mulighet. Fordi hun har kjempet så lenge og fordi jeg tror på henne når hun sier at hun elsker dette landet, sier Cyrus gråtkvalt i videoen.

Etter at den unge artisten publiserte videoen sin, er den blitt omtalt i en lang rekke amerikanske og britiske medier. Deriblant ELLE.com, TMZ, US Magazine og Daily Mail har skrevet om videoen.

Den frittalende stjerna har publisert den drøyt to minutter lange videoen på både Facebook og Twitter. I skrivende stund er den blitt vist fem milloner ganger og retweetet hele 75 000 ganger.

Se hele videoen øverst i saken!

- Dette gjør vondt å si

Cyrus, som i fjor stod fram som panseksuell, er opptatt av at folk skal bli akseptert uansett legning og at kjærlighet er den viktigste verdien mennesker har.

Mange mener at Trump er en dårlig representant for toleranse og kjærlighet, og at han er en bølle og en fremmedfiendtlig månnssjåvinist. Etter at valgresultatet var klart, demonstrerte tusenvis mot den nyutnevnte presidenten i New Yorks gater.

MASSIVT: Enorm folkemengde protesterte mot Donald Trumps valgseier utenfor Trump Tower i New York. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer Vis mer

- Donald Trump, forsvinn. Rasistisk, sexistisk og anti-homo, ropte demonstrantene.

Selv om Miley Cyrus' verdier står i sterk kontrast til mange av Donald Trumps uttalelser, forsøker stjerna å velge en forsoningens vei.

23-åringen er grunnlegger av den veldedige organisasjonen Happy Hippies, som blant annet jobber for rettighetene til LHBT-ungdoms rettigheter.

Og i videosnutten sin sier Cyrus at hun velger å akseptere at Trump blir USAs neste president:

- Happy Hippies, vi tilpasser oss, og vi aksepterer alle for hvem de er. Så Donald Trump, jeg aksepterer deg. Og dette gjør vondt å si, men jeg aksepterer deg til og med som USAs president, og det er greit.

Ber fansen ta ansvar

Hollywood-stjerner som Katy Perry (32) og «Modern Family»-skuespiller Jesse Tyler Ferguson (41) har skrevet på Twitter at de vil reise seg til kamp etter Clintons nederlag i valget.

Miley Cyrus oppfordrer på sin side fansen til å godta Trumps valgtriumf, hvis de selv skal ha et håp om å bli akseptert av den nyutnevnte presidenten.

HELE TALEN: Donald Trump vil være en president for hele det amerikanske folket. Video: CNN/Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi må være åpne overfor presidentskapet hans og hans løfte om å «forene» landet vårt og «gjøre Amerika storartet»... Jeg dropper «igjen» fordi dette landet aldri har vært i stand til å leve opp til sitt potensial, fordi vi har satt opp våre egne splittende murer iblant oss, skriver hun i et Instagram-innlegg onsdag.

Cyrus påpeker også at Trumps mye omtalte og kontroversielle Mexico-mur langt ifra er den eneste «muren» det amerikanske folket må forholde seg til.

- Vi må gripe hammeren og slå ned mursteinene VI har bygget opp, og være mer elskelige og medfølende overfor alt som lever. (Inkludert planeten vår. P.S. herr valgte president, global oppvarmin ER ekte. Akseptér det), avslutter hun.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Brad Pitt renvaskes for barnemishandling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer