NY SKANDALE?: En ulykke kommer sjelden alene, heter det. Først skandalebildene, nå beskyldes hun for plagiat. Foto: All Over Press
NY SKANDALE?: En ulykke kommer sjelden alene, heter det. Først skandalebildene, nå beskyldes hun for plagiat. Foto: All Over PressVis mer

Miley Cyrus i plagiat-trøbbel

Disney-heltinnen Miley anklages for plagiat.

SEHER.NO: Miley Cyrus er i hardt vær igjen, få uker siden bildebråket rundt toppløsbildene i Vanity Fair. Denne gang fordi hun beskyldes for plagiat.

Los Angeles bandet Lustra mener "Rock Star", en av hennes største hits, er en blåkopi av deres sang "Scotty Doesn't Know".

Låten ble laget som soundtrack til ungdomskomedien Eurotrip i 2004, som hadde blant andre Lucy Lawless og Matt Damon på rollelisten.

Det er ifølge Lustra deres fans som har varslet dem om likhetene, skriver Hollywoodtv.com. Bandet inviterer nå fans av Cyrus alterego "Hannah Montana" til å bedømme selv hvorvidt sangene er like.

Det mulige plagiatet tar de tilsynelatende med godt humør og spøkefulle kommentarer.

- Vi er smigret over at frk. Cyrus ta en slik vei, men vi hadde foretrukket om hun ga oss noe av æren. 

- Den umiddelbare løsningen er å minimere mulige lekkasjer, og oppbevare alle fremtidige innspillinger i en strengt bevoktet safe, sier Nick Cloutman, Lustras gitarist.

De spøker også med bildeskandalen, og sier de mer enn gjerne stiller opp delvis naken for fotografering av Annie Liebovitz, Vanity Fairs berømte fotograf. Og at de ikke minst ser frem til at hun ringer.

Det som i hvert fall er helt sikkert er at sangtekstene er svært forskjell. Mens Ciley Myrus som alteregoet Hannah Montana synger om å være hemmelig avstandsforelsket, synger Lustra's frontvokalist Chris Baird detaljrikt og småfrekt om at han ligger med dama til Scotty.

Men i filmen spiller Matt Damon rollen som vokalist i bandet, som i klippet nedenfor. Er det plagiat? Sjekk ut Hannah Montana's Rock Star nederst.


Scotty Doesn't Know
Se klipp fra Hannah Montana-konsert, med Rock Star:LES OGSÅ: Under 18 år og over streken