Mikkel Gaup og Jan Thomas i stjernespekket NRK-serie

Innflyttere i trøbbel er nøkkeltema for to store NRK-serier som begge er spilt inn i Finnmark.

SKUESPILLER: Jan Thomas er for tiden aktuell med Se og Hør-konkurransen «Jeg fikk seks av Jan Thomas». Neste år kan du se ham spille seg selv i NRK-serien «Sameland». Foto: Espen Solli / Se og Hør
SKUESPILLER: Jan Thomas er for tiden aktuell med Se og Hør-konkurransen «Jeg fikk seks av Jan Thomas». Neste år kan du se ham spille seg selv i NRK-serien «Sameland». Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: NRK har spilt inn to nye dramaserier i Nord-Norge. I begge seriene skjer det mystiske ting, og i begge er det store stjerner i de viktigste rollene. Seriene sendes trolig neste år.

Den ene, «Sameland», har kostet over 22 millioner kroner. Mikkel Gaup og Evy Kasseth Røsten spiller et par som er bosatt i Oslo med to barn. Familien flytter til Finnmark fordi Mikkel overtar familiens veterinærpraksis i Kautokeino.

Kjendis-roller
- Skumle ting foregår i bygda. Merkelige ulvebitt, rein som dør – og et stoff i reinhjertene som er etterspurt av kosmetikkbransjen, forteller Mikkel Gaup til Se og Hør.

Skjønnhetsguru Jan Thomas spiller seg selv – det samme gjør fotograf Per Heimly. Mattis Hætta – bedre kjent som joiker i Melodi Grand Prix – spiller skurk. Erik Hivju er stedets prest, mens Sverre «Ante» Porsanger er lensmann.

Bli med i vår konkurranse «Jeg fikk seks av Jan Thomas» HER!


Men det er barna som har hovedrollene – de ruller opp og avslører alt det de voksne ikke forstår. Serien på åtte episoder er NRK Gulls største satsning noensinne.

Skummelt i «Hellfjord»

NRK satser stort – med to serier fra Finnmark. I tillegg til «Sameland» kommer en like spennende og enda mer merkelig serie som heter «Hellfjord».

Der møter vi komiker og skuespiller Zahid Ali. Han spiller en politimann som er forvist fra Oslo til «rottehølet» Hellfjord i Finnmark. En «søring» med pakistansk-etnisk bakgrun møter Nord-Norge. Skaperne av den sju episoder lange serien har tidligere laget filmene «Kill Buljo» og «Død snø». De lover at «Hellfjord» blir en blanding av «Twin Peaks» og «Himmelblå» på syre…

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Linni Meister med ny tv-reality  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer