Mike Tyson og seksuelt overgrep:­

Mike Tyson hevder han ble utsatt for overgrep

Mike Tyson snakker ut om sin trøblete barndom.

SNAKKER UT: Den tidligere proff-bokseren Mike Tyson (nest ytterst t.h.) hevder at han ble utsatt for overgrep som sjuåring. Her er han avbildet med motspillerne sine i komedien «The Hangover», Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham og Bradley Cooper på Golden Globe i 2010, der filmen vant pris. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SNAKKER UT: Den tidligere proff-bokseren Mike Tyson (nest ytterst t.h.) hevder at han ble utsatt for overgrep som sjuåring. Her er han avbildet med motspillerne sine i komedien «The Hangover», Ed Helms, Justin Bartha, Heather Graham og Bradley Cooper på Golden Globe i 2010, der filmen vant pris. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Den tidligere bokseren Mike Tyson (51) var kjent som en villmann i bokseringen og hadde en solid karriere før han la opp som proffbokser i 2006.

At stjerna har hatt en trøblete fortid kommer man derimot ikke utenom, og han har blant annet tilbrakt tre år i fengsel etter en voldtektsdom. Tyson ble i utgangspunktet dømt til seks års fengsel, men etter å ha sonet tre, ble han sluppet fri på grunn av god oppførsel.

Tyson har alltid hevdet sin uskyld i ovennevnte sak.

SUKSESS: Som 20-åring ble Mike Tyson historiens yngste verdensmester. Her er stjerna i 1989. Foto: AP / NTB Scanpix
SUKSESS: Som 20-åring ble Mike Tyson historiens yngste verdensmester. Her er stjerna i 1989. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Påvirket livet

Nå kan det se ut til at den berømte stjerna har hatt en mer trøblete bakgrunn enn hva som er blitt kjent tidligere.

I et nytt intervju med ESPN hevder Tyson nemlig at han ble utsatt for overgrep i barndommen, og forklarer hvilken påvirkning det skal ha hatt på livet hans. Dette skriver det australske nettstedet, News.

- Det gjorde at jeg måtte være tøff for omverdenen rundt meg den gang, sier han.

Ble revet bort av en fremmed

Den tidligere bokseren forklarer at han var flau over hva han angivelig hadde blitt utsatt for, og innrømmer at han forstår hvorfor folk ikke ønsker å snakke om temaet. Han mener blant annet at enkelte kan føle seg mindre maskulin etter noe slikt.

I ettertid har Tyson innsett at hendelsen, som han hevder tok plass i barndommen, ikke har endret hans selvfølelse.

- Jeg har lært at det ikke får deg til å føle deg mindre som en mann, forklarer han i intervjuet.

Mike Tyson hevder han ble revet bort av en fremmed på gata og ført til en bygning, men ønsker ikke å beskrive i detalj hva som skjedde med ham. Dette er ikke første gang stjerna har snakket ut om den påståtte hendelsen.

NORSK BOKSER: Mike Tyson sammen med den norske bokseren Cecilia Brækhus på et arrangement i regi av International Boxing Federation i Beijing i 2016. Foto: NTB Scanpix
NORSK BOKSER: Mike Tyson sammen med den norske bokseren Cecilia Brækhus på et arrangement i regi av International Boxing Federation i Beijing i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sexavhengig

Tilbake i 2014 forklarte 51-åringen at han bare var sju år gammel da han ble utsatt for overgrepet, men at han bestemte seg for å ikke melde fra til politiet.

- Ingen hadde noe med det å gjøre, jeg levde bare livet mitt, hevdet han i et intervju med Opie Radio, ifølge The Independent.

Den gang var stjerna usikker på om det angivelige overgrepet hadde påvirket ham mentalt eller ikke, men forklarte at minnet fremdeles var klart.

- Mannen gjorde narr av meg, misbrukte meg seksuelt og kidnappet meg fra gata. Jeg var bare et barn. Har aldri sett ham siden, påsto han i radioprogrammet, ifølge TMZ.

Da reporteren spurte om han ble følelsesmessig skadet av hendelsen, fikk han dette svaret:

- Jeg kommer alltid til å huske det, men jeg vet ikke om det forandret meg følelsesmessig. Det var en gammel mann. Jeg gikk, og han bare tok meg opp fra gata. Han misbrukte meg, og så rømte jeg når jeg kunne. Jeg fryktet for livet mitt.

FALLER PLADASK: Til tross for sin unge datters oppfordring til å være forsiktig, smeller den tidligere tungvektsmesteren rett i bakken da han leker seg med datterens hoverboard. Video: Mike Tyson/ Facebook Vis mer Vis mer

Arrestert 38 ganger

Mike Tysons trøblete fortid har preget livet hans i stor grad og han var allerede arrestert 38 ganger for kriminelle handlinger og slåssing før han hadde fylt 13 år, skriver The Mirror.

Hans tidligere venn og manager, Rory Holloway har i biografien «Taming the beast: The untold story of Mike Tyson», beskrevet Tyson som sexavhengig, og hevdet i boka at folk rundt bokseren måtte holde vakt over ham hele døgnet før viktige tittelkamper. Årsaken var angivelig at man skulle forhindre bokseren i å snike seg ut på sin evige jakt etter kvinner.

GLAD HUN SLIPPER: Råsterke Cecilia Brækhus ville ikke svare på om hun kunne slått slåsskjempene i «Game of Thrones», da hun deltok på festpermieren av den sjuende sesongen i Oslo i kveld: Reporter: Julie Solberg / Video: Marie Røssland Vis mer

Som 20-åring ble han historiens yngste verdensmester, men seks år seinere ble han fengslet for voldtekt av en 18-årig deltaker i en skjønnhetskonkurranse, som han sonet tre år for.

«At han ble siktet i en voldtektssak var uunngåelig. Jeg er egentlig mer overrasket over at ikke flere jenter saksøkte ham», skriver Holloway i biografien.

Tyson ble i ungdommen tidlig arrestert og stemplet som ungdomskriminell. Flere ganger ble han sendt til ungdomsfengsel i New York.

Det var i her Tyson fattet interesse for boksing, da han møtte bokseren Bobby Stewart som gjestet ungdomsinstitusjonen.

Tyson debuterte profesjonelt i 1985, og fikk sin første tittel året etter. Da han la opp som proffbokser i 2006 hadde han bokset 58 kamper, hvorav han vant 50 av dem.

LES OGSÅ: Tok tatovering etter krangel