AVSLØRER: Skuespiller Mikael Persbrandt har levd et turbulent liv og letter på sløret i boka «Så som jag minns det». Foto: AP/ NTB scanpix
AVSLØRER: Skuespiller Mikael Persbrandt har levd et turbulent liv og letter på sløret i boka «Så som jag minns det». Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

­

Mikael Persbrandt ble kjeppjaget av kinesisk mafia

- Mine kolleger hadde hver sin kvinne i fanget som de befølte på brystene mens de drakk whisky.

I forrige uke gikk 456 kvinnelige skuespillere ut og fortalte om seksuelle overgrep i film- og teaterbransjen i Sverige.

78 av dem har jobbet på Dramaten, som er teatret knyttet til en episode Mikael Persbrandt forteller om i boka «Så som jag minnes det», skriver Aftonbladet.

Episoden den kjente skuespilleren refererer til i memoarboka skal ha skjedd i Hong Kong i 2002.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Med kvinner på fanget

En kveld hadde Mikael Persbrandt invitert to mannlige kolleger ut på byen og havnet på en noe tvilsom nattklubb som ble drevet av hongkongmafiaen.

- Mine kolleger hadde hver sin kvinne i fanget som de befølte på brystene mens de drakk whisky, forteller han i boka.

Kort tid etter fikk de servert en regning på 17 000 kroner, noe det ble bråk om.

- Det ble en stygg greie, skikkelig mafiaopplegg. De mente vi skulle betale for damene også, sier Persbrandt i boka.

- En bevæpnet kineser

Stemningen ble amper og Persbrandt og hans kolleger valgte å forlate nattklubben.

Men det var ikke så enkelt.

- Vi gikk, men bak oss kom en bevæpnet kineser som det ikke var mulig å diskutere med, skriver Persbrandt i boka.

Ifølge Persbrandt skal en av sjefene på Dramaten ha følt seg tvunget til å kjøpe dem ut av knipa - som den eneste måten å få løst problemet på.

- I Stockholm fikk vi alvorlige reprimander, og mine kolleger skyldte naturligvis på meg for alt sammen, skriver han i boka.

Aftonbladet har vært i kontakt med Ingrid Dahlberg, som var sjef ved Dramaten i 2002 - som hevder at hun ikke kjenner til historien.

Det er ikke bare i Sverige #metoo-kampanjen førte til bruduljer forrige uke. Forrige helg gikk tidligere TV 2-profil Aleksander Schau ut og fortalte om trakassering, overgrep og vold mot kvinner i flere medier og norsk kulturliv.

LES OGSÅ: Drømmer om kjernefamilie etter bruddet