<strong>HADDE KONTAKT:</strong> - Vi hadde litt omgang med hverandre, og var sammen på sosiale sammenkomster mange ganger. Han pratet jo svensk også. Han var en sosial fyr, sier Erling Jevne (til venstre) om forholdet til avdøde Mika Myllylä. Foto: SCANPIX
HADDE KONTAKT: - Vi hadde litt omgang med hverandre, og var sammen på sosiale sammenkomster mange ganger. Han pratet jo svensk også. Han var en sosial fyr, sier Erling Jevne (til venstre) om forholdet til avdøde Mika Myllylä. Foto: SCANPIX Vis mer

- Mika Myllylä var en brikke i et stort spill

Erling Jevne tar nyheten om Mika Myllyläs dødsfall tungt.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tirsdag kom nyheten om at den finske skilegenden Mika Myllylä er død. Myllylä døde under uklare omstendigheter i sitt bosted natt til tirsdag, melder den svenske avisen Österbottens Tidning.

I VM i 1997 og i OL i 1998 var det den norske skistjernen Erling jevne som tok sølv bak Myllylä. Senere, i Lahti i 2001, skapte finnen skandale da han testet positivt på doping i likhet med fem andre landsmenn. For dette ble han utestengt i to år. Det ble også slutten på hans karriere.

Jevne valgte imidlertid ikke å kreve gullmedaljene i ettertid, og til Seher.no medgir han at han ikke bærer nag til mannen som frarøvet ham det gjeveste metallet.

- Jeg synes dette er trist, sier Jevne til Seher.no.

Skandalen i 2001 betyr nemlig ikke at de to ikke var venner selv om de konkurrerte mot hverandre i sporet.

- Vi hadde litt omgang med hverandre, og var sammen på sosiale sammenkomster mange ganger. Han pratet jo svensk også. Han var en sosial fyr, forteller Jevne.

Mika Myllylä ble 41 år gammel. Politiet mistenker ikke at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Erling Jevne er ikke bitter etter dopingskandalen for drøye ti år siden. Han mener heller det var andre i det finske skimiljøet som bør ta en større del av skylden for det som skjedde den gangen.

- Myllylä var en stor sportsmann, til tross for det som skjedde. Han var et stort talent og slik jeg ser det bare en brikke i et stort spill. Han var en lett påvirkelig fyr, og ikke sterk sånn sett, mener den tidligere norske skistjernen.

- Sånn i ettertid, hvordan ser du tilbake på kaoset som oppsto i 2001?

- Det ønsker jeg ikke kommentere. Vi får bare håpe at han får fred nå, sierErling Jevne til Seher.no.


Mika Myllylä står i sin karriere med ett OL-gull - på 30 km under OL i Nagano. Totalt ble han stående igjen med fire olympiske medaljer, samt ni medaljer i VM.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mika Myllylä er død  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer