Petter Pilgaard:

Midt i vannlekkasje-kaos

Bidrar etter den omfattende vannlekkasjen på Frogner i Oslo.

HJELPER TIL: Petter Pilgaard hjelper til med vannlekkasjen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
HJELPER TIL: Petter Pilgaard hjelper til med vannlekkasjen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld meldes det om en større vannlekkasje på Vestkanttorget på Frogner i Oslo. Det skriver politiet på Twitter.

Lekkasjen beskrives som «omfattende».

- Det framstår som en omfattende lekkasje og det vil ta noe tid å få kontroll på denne. Vann- og avløpsetaten, brannvesenet og politiet er på stedet. Gatene inn mot Tidemannsgate er sperret, skriver politiet.

Bilder fra stedet viser til dels store vannmasser renne nedover gatene.

BETYDELIG MED VANN: Vannlekkasjen strekker seg over flere kvartaler på Frogner i Oslo. Foto: Dagbladet
BETYDELIG MED VANN: Vannlekkasjen strekker seg over flere kvartaler på Frogner i Oslo. Foto: Dagbladet Vis mer

- Status nå er at det fortsatt flommer vann. Det er en betydelig vannlekkasje som følge av et brudd på en vannledning, skriver vaktkommandør Glenn Gulbrandsen i brannvesenet til Se og Hør.

Hjelper til

Petter Pilgaard (42) bor i området og bestemte seg ifølge TV 2 for å sprette opp da han fikk en melding om at det var oversvømmelse i gata hans.

- Jeg gikk i arbeidsbilen og hentet en kost. Så har vi egentlig saumfart gatene her. Det er viktig å hjelpe til når det er noe som skjer, sier han til TV 2.

NYGIFT: Se den rørende talen Petter Pilgaard holdt for Vendela på den store bryllupsdagen. Video: Tor Lindseth. Vis mer

Pilgaard har brukt kost for å koste vekk blader og løv som sperrer for at vannet renner ned i avløpet.

- Det har vært ekstreme mengder. Jeg er ikke så god på å beregne, men det er ganske mye. Det er trist at det forsvinner så mye vann, men sånt skjer jo dessverre, sier han til TV 2.

42-åringen tror imidlertid ikke det har kommet noe vann i hans kjeller. Pilgaard takker nabolaget for at det har gått såpass greit som det har gjort og tror det kunne vært verre hvis ikke mange hadde hjulpet til.

ORGANDONOR: Kjetil Jansrud har blitt organdonor, og jobber hardt så at folk kan forstå hvor viktig det er for de som trenger hjelp. Video: Svend Aage Madsen Klipp: Jakob Geir Grimsmo Vis mer

- Betydelig mengder vann

- Det er betydelige mengder vann som strekker seg over flere kvartaler. Det jobbes på spreng med å få stengt ventiler, samt at vi jobber med å sikre kjellere og boliger, forteller vaktkommandør Glenn Gulbrandsen i brannvesenet til Se og Hør, om situasjonen.

Han forteller at vannet allerede har trengt inn noen steder.

- Vi har ni brannbiler totalt på stedet. Vi har satt inn store ressurser for å få kontroll sammen med vann- og avløpsetaten som jobber på stedet, sier Gulbrandsen.

Klokka 21.36 skriver Oslo-politiet på Twitter at bileiere har blitt varslet for å flytte biler.

- Vannet er i ferd med å grave opp Tidemannsgate mellom Professor Dahls gate og Munthes gate. En del bileiere er varslet og har fått flyttet bilene sine i det aktuelle området.

LES OGSÅ: Gikk nesten glipp av sønnens fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer