Middelhavets metropol

Det er ingen mindreverdighetskomplekser å spore i Mallorcas hovedstad Palma.

MAJESTETISK: Mallorcas hovedstad er en moderne metropol, med spennende shopping og pulserende kafeliv. Katedralen våker over sin by som en omsorgsfull mor. Foto: Se og Hør
MAJESTETISK: Mallorcas hovedstad er en moderne metropol, med spennende shopping og pulserende kafeliv. Katedralen våker over sin by som en omsorgsfull mor. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mallorca. Smak på navnet! Du får muligens noen ufordelaktige assosiasjoner...
Men Mallorca er i ferd med å bli mye mer enn en turistmaskin for småbarnsfamilier på jakt etter sol, basseng og bamseklubber. Øyas hovedstad har de siste årene klart å kare til seg status som en virkelig storby-metropol, og sammenlignes oftere og oftere med storebror i nord – Barcelona.


Det er noe spesielt med Mallorca og øyas innbyggere. Det virker som de setter seg noen mål, jobber målrettet mot dem, og klarer å nå dem. For hva er det med denne øya som ikke er større enn xxx fylke? De har fotballag i verdens tøffeste liga, de har Spanias mest velfungerende turisme. Og etter hvert også en av Europas mest spennende storbyer.


For det er altså noe de har bestemt seg for å skape. Selv om Palma, historisk og kulturelt, alltid har vært spennende nok i seg selv, er storby-metropolen skapt av ønsket om å bli noe mer…


Byen er stor nok  til at du ikke får med deg alt på en helg, men likevel liten nok til at du rekker å skaffe deg oversikt. Shopping, fornøyelser, kafé- og restauranttilbud, Palma har alt du kan forlange av en metropol med respekt for seg selv.
Hva sies for eksempel til en kafé der du får kjøpt håndlaget såpe, eller en skobutikk hvor du får kjøpt vin? Eller kan vi friste med "verdens råeste" sjokoladebutikk?

Slik kommer du hit: Alle de norske charteroperatørene samt SAS Braathens og Sterling har turer hit. Er du litt fleksibel, får du greit en flybillett t/r for 1500 kroner.

Her bor du: For en langhelg anbefaler vi å bo midt inne i byen, mens hvis du skal være her litt lenger er bystranden, Playa de Palma, et godt valg. Regn med cirka 2500 kroner for en «ferdigpakket» tur.

Vil du vite mer:
www.vamos-mallorca.com


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer