Mick Jagger og Keith Richards fra Rolling Stones:

- Mick er en kåt, gammel faen

Rett før turnéstart legger Keith Richards seg flat etter å ha kommet med krass kritikk mot Mick Jagger.

LEGGER SEG FLAT: I et intervju går Keith Richards hardt ut mot Mick Jagger, som i 2016 ble far til sitt åttende barn. Richards mener han kanskje burde sterilisert seg, en uttalelse som skapte overskrifter verden over. Nå legger han seg flat. Her er bandmedlemmene samlet i 2016. Foto: NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: I et intervju går Keith Richards hardt ut mot Mick Jagger, som i 2016 ble far til sitt åttende barn. Richards mener han kanskje burde sterilisert seg, en uttalelse som skapte overskrifter verden over. Nå legger han seg flat. Her er bandmedlemmene samlet i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Få band kan skilte med like mye suksess som Rolling Stones. Bandet har holdt på i over 50 år, og medlemmene - deriblant famøse Mick Jagger og Keith Richards - nekter å legge opp.

I slutten av februar ble det offentliggjort at bandet legger ut på turné i 2018, atter en gang. Denne gangen blir fokusområdet De britiske øyene, som de neglisjerte under turneen sin i fjor.

At Jagger og Richards, begge 74 år, fortsatt klarer å spille rocken sin foran tusenvis av fans, er imponerende.

Om det blir ampert under den nye turneen, er derimot for tidlig å si noe om. De to rockelegende har nemlig havnet i en slags krangel, og nå legger Richards seg paddeflat.

- Kan ikke være pappa

Det var i et intervju med Wall Street Journal at bråket mellom de to musikerne startet. Avisa tok en prat med Richards, som har levd et langt og interessant liv. Store deler av praten brukte han derimot på å sverte Jagger, som i desember 2016 ble pappa - igjen.

- Mick er en kåt gammel faen, sa Richards i intervjuet og fortsatte:

- Nå er det på tide at du steriliserer deg, du kan ikke være pappa i denne alderen. Stakkars barn, sa han blant annet.

KRANGLEFANTER: Mick Jagger og Keith Richards har jobbet sammen siden starten av 1960-tallet, men krangler fortsatt. Foto: NTB scanpix
KRANGLEFANTER: Mick Jagger og Keith Richards har jobbet sammen siden starten av 1960-tallet, men krangler fortsatt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deveraux var navnet på barnet. Jagger og hans 31 år gamle kjæreste, ballerinaen Melanie Hamrick, fikk i desember. Fra før har rockeren allerede barna Georgia, James, Jade, Elizabeth, Lucas, Karis og Gabriel, som er i alderen fra til 46 år. I tillegg har rockeren to barnebarn. Han er også oldefar.

Det virket ikke som om Richards synes det var særlig stas at kollegaen fikk sitt åttende barn. Forholdet mellom artistene er ved flere anledninger beskrevet som et «elsk/hat»-forhold, som de flere ganger har uttalt seg om offentlig.

Selv har Richards fem barn, men den yngste ble født i 1985 og er i dag 32 år gammel.

Intervjuet med Wall Street Journal skapte overskrifter verden over, og flere stilte spørsmål ved om alt sto bra til i Rolling Stones-leieren. Richards har ikke gitt noen forklaring på hvorfor han valgte å uttale seg i såpass harde ordelag, men har siden lagt seg flat.

I en kommentar på Twitter skriver den famøse rockeren følgende:

«Jeg beklager virkelig for kommentarene jeg kom med om Mick i WSJ-intervjuet, som gikk langt over streken. Jeg har selvfølgelig også beklaget til ham ansikt til ansikt», forklarer Richards.

Ambivalent

Det er ikke første gang de to artistene har kranglet offentlig. I et intervju med New York Times fra 1988, valgte Richards å beskrive relasjonen med Jagger som en slags dysfunksjonell familie.

- Jeg ser på forskjellene våre som en kranglende familie. Om jeg roper og skriker mot ham, er det fordi ingen andre har turt det eller fordi de er betalt for å ikke gjøre det. Samtidig håper jeg Mick innser at jeg er en venn som bare prøver å gjøre det som trenger å gjøres, sa han.

LEGGER SEG FLAT: Keith Richards legger seg langflat etter sine uttalelser om bankollegaen. Foto: NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Keith Richards legger seg langflat etter sine uttalelser om bankollegaen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Begge artistene er kjent for sine ekstravagante historier, og det har versert rykter om ville fester og svært frigjort seksualitet i flere tiår. Det er spesielt Jagger disse ryktene har gått på. Han er kjent for sine mange forhold med kvinner.

Han har vært gift en gang, med Bianca De Macias. Han hadde også et mangeårig forhold til modellen Jerry Hall. Totalt har Jagger barn med fire kvinner, og Hamrick blir det femte.

73-åringen har heller ikke lagt musikkarrieren på hylla. I desember ga Rolling Stones ut albumet «Blue & Lonesome», som fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder.

LES OGSÅ: ​Her innser stjerneparet at de er tatt på fersken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer