Barack Obama:

- Michelle ville gått fra meg

Barack Obama bedyrer at han ikke ønsker å gjøre et comeback i politikken.

NOK ER NOK: Åtte år som president i USA er nok tid i politikken for Barack Obama, mener kona Michelle. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
NOK ER NOK: Åtte år som president i USA er nok tid i politikken for Barack Obama, mener kona Michelle. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Barack Obama (57) overlot presidentstolen i USA til Donald Trump i 2017, men både han og tidligere førstedame Michelle Obama (55) er stadig å se i rampelyset.

Presidenten i USA kan bare gjenvelges én gang, og kan dermed maksimalt sitte i åtte år. Det vil si at Obama ikke får en ny sjanse til å stille til valg. Uansett spøkte han med temaet da han gjestet Berlin i regi av Obama-stiftelsen denne uka.

- Jeg har vært i regjering for siste gang. Michelle ville gått fra meg om jeg stilte til valg igjen, sier Obama ifølge CNN.

Ute av politikken

Etter at han var ferdig i politikken, har Barack Obama fokusert på borgerrettighetsstiftelsen. Hverdagen er betydelig mer avslappet og tilbaketrukket enn for noen år siden.

Men de er altså stadig like populære.

Da Barack Obama var ferdig som president i 2017, og på grunn av sine åtte år i rollen ikke kan gå på en ny periode, var det mange som håpet at kona ville gjøre sitt inntog i politikken.

Men den gang ei.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen. Klipp: Thea Hope Vis mer Vis mer

- Jeg sier det rett ut: Jeg har ingen intensjon om å stille som presidentkandidat - noensinne. Jeg har aldri vært tilhenger av politikk, og mine erfaringer over de siste åra har ikke endret på det, skriver hun i sin selvbiografi «Becoming»

Åpen om problemer

Før Barack Obama fikk kontorplass i Det hvite hus, holdt ambisjonene hans på å ta knekken på ekteskapet. Det avslører kona i samme bok.

Michelles første graviditet endte i spontanabort, forteller hun åpenhjertig i boka. Hun beskriver tida som ensom, smertefull og ekstremt demoraliserende. Mens Michelle gjennomgikk prosessen med prøverørsbefruktning, var Barack opptatt med jobben.

- Det var kanskje da jeg for første gang ble irritert på politikken og Baracks ekstreme engasjement for arbeidet. Eller kanskje jeg bare følte på byrden ved å være kvinne.

Saken fortsetter nedenfor.

- Uansett, han var borte og jeg var hjemme med alt ansvaret … Han var omsorgsfull og engasjert, han gjorde alt han kunne. Han leste alt av litteratur om prøverørsbefruktning og kunne snakke med meg hele kvelden om det, men hans eneste plikt var egentlig bare å møte opp på legens kontor og gi litt sæd, skriver Michelle.

Problemene eskalerte da døtrene Sasha (17) og Malia (20) kom til verden. Michelle skriver at ektemannens overfylte tidsplan begynte å gå inn på henne, og at hans punktlighet forverret situasjonen. På et tidspunkt fryktet hun at ambisjonene hans ville gå foran familiens behov.

Dermed så de seg nødt til å gå i parterapi, noe som hjalp.

LES OGSÅ: - Ekstremsport i planlegging

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer