HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

Melania Trump:

Michelle Obamas blikk da hun fikk luksusgave av Melania sa alt. Hva var egentlig i boksen?

Gaveutvekslingen gikk trolig en helt annen vei enn hva Trump-paret hadde sett for seg.

Fredag kveld norsk tid ble Donald Trump offisielt innsatt som USAs nye president, som følge av at han vant det mye omtalte valget i november 2016.

Alle øyeblikk ble fulgt med argusøyne fra tilskuere verden over, og i ettertid har nærmere hvert eneste steg han og førstedamen Melania Trump tok blitt analysert.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer

Flere har bitt seg merke i at Melania Trump, få timer før hun offisielt ble landets førstedame, overrakte en gave til Michelle Obama - som etter åtte år i jobben som FLOTUS (First Lady of the United States) fredag kveld takket for seg.

Gaven var fra det eksklusive smykkehuset Tiffany & Co, i hvert fall om vi skal dømme ut fra esken den var innpakket i. Flere har stilt seg spørsmål ved hva boksen inneholdt. Var det et speil? Et serveringsfat? Kanskje et stort halssmykke?

Viral reaksjon

Michelle og Baracks reaksjon har også gått viralt etter gaveoverrekkelsen. Øverst i artikkelen kan du se video av det mange omtaler som kleint, da Melania og Donald Trump dukket opp med den mystiske blå esken.

Michelle Obama vet ikke helt hvor hun skal gjøre av seg og snur seg mot kameraet. Gaven blir så gitt videre til den avtroppende presidenten, som heller ikke vet hvor han skal gjøre av Tiffany-esken.

Det ender med at Barack legger esken fra seg et sted bak kameramannen, og kommer tilbake til Michelle, Donald og Melania.

DET BLIKKET: Michelle Obamas blikk har fått tusenvis til å vitse i sosiale medier. Foto: Skjermdump
DET BLIKKET: Michelle Obamas blikk har fått tusenvis til å vitse i sosiale medier. Foto: Skjermdump Vis mer

Twitter-folket våknet virkelig av hendelsen, og det hele resulterte i flere vitser og memer på sosiale medier.

«Det eneste bra øyeblikket fra innsettelsen var da Michelle snudde seg mot kameramannen og bare «hvorfor ga hun meg denne esken», skriver en bruker. Nevnte melding er delt videre over 40 000 ganger i løpet av et døgn.

Rett ved Trump Tower

Sett bort fra reaksjonene på overrekkingen, har flere stilt spørsmål med hva som var i esken og hvorfor gaven kom fra akkurat Tiffany. The New York Times skriver at Tiffanys flaggskipbutikk i New York ligger like ved Trump Tower, og at den nye presidentfamilien er kjent for å handle der.

Den anerkjente avisa bestemte seg for å spørre det eksklusive smykkemerket om hva som var i boksen. Kommunikasjonsdirektør Nathan Strauss ble stilt følgende spørmål.

Hva kan ha vært i esken? Antyder størrelsen at det kan være en spesiell ting? Var det en spesiell sløyfe på?

Svaret avisa fikk ga nesten flere spørsmål enn svar.

- Det hvite hus har vært en patron i Tiffany & Co. siden Abraham Lincoln, svarte Strauss.

Uten konkrete svar, har igjen Twitter-folket spekulert. Flere vitser om at Melania Trump ga talen til Michelle Obama tilbake, blant annet. Trump-kona ble som kjent kritisert for å ha plagiert en tale som Obama hadde holdt tidligere.

VAR DETTE I ESKEN?: En bilderamme fra Tiffany passer størrelsen på esken som Melania Trump ga til Michelle Obama. Foto: Skjermdump
VAR DETTE I ESKEN?: En bilderamme fra Tiffany passer størrelsen på esken som Melania Trump ga til Michelle Obama. Foto: Skjermdump Vis mer

Den britiske avisa The Mirror har tatt det et steg lenger. De har vært innom Tiffanys nettsider, og funnet objekter til salgs som kunne ha passet i esken.

Kanskje det var en bilderamme i sølv til 6000 kroner Trump-paret fikk? Eller kanskje var det salatbestikk i sølv til 3000 kroner som den avtroppende presidentfamilien nå kan kose seg med?

Svaret forblir uvisst, i hvert fall fram til noen av partene eventuelt åpner seg om gaveeskens innhold.

Presidentfrue-kjolen

Det er ikke bare Tiffany-esken Melania Trump fikk oppmerksomhet for fredag kveld.

Det var selvfølgelig også stor spenning knyttet til hva slags kjole USAs nye førstedame, Melania Trump, ville stille i fredags kveld, og ikke minst hvilken designer som endte med å kle henne opp.

Melania hadde på seg en skulderløs, hvit kjole, med splitt i beina og et rødt belte. Ifølge Womens Wear Daily er det den franskfødte designeren Hervé Pierre som har desginet kjolen, i samarbeid med Melania Trump selv.

- Det er en ære å kle opp førstedamen, heter det i en uttalelse fra Pierre, som samtidig roste Melania for hennes bidrag.

- Det var en fantastisk opplevelse. Hun vet hva hun liker. Våre samtaler var, og er, veldig enkle. Som en tidligere modell så kan hun mote.