Sanger Michele Merlo:

Michele (28) døde - familien krever svar

Ble først sendt hjem med hodesmerter. Så døde 28-åringen på sykehuset.

GIKK BORT: Den italienske sangeren Michele Merlo (t.v.) er død. Nå vil familien at dødsfallet granskes. Her er Merlo sammen med Gabrielle Caunesil på en Antonio Marras-visning under moteuken i Milano høsten 2018. Foto: Simona Chioccia/ IPA/ REX/ NTB
GIKK BORT: Den italienske sangeren Michele Merlo (t.v.) er død. Nå vil familien at dødsfallet granskes. Her er Merlo sammen med Gabrielle Caunesil på en Antonio Marras-visning under moteuken i Milano høsten 2018. Foto: Simona Chioccia/ IPA/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den italienske sangeren Michele Merlo døde brått søndag, bare 28 år gammel. Det melder italienske medier denne uken, deriblant Bologna Today. Merlo skal ha klaget over helseplager i flere dager før sin død, noe han også omtalte på sin offisielle Instagram-konto.

I sitt siste innlegg på profilen, publisert for seks dager siden, beskrev han store smerter i både hals og hode - og spurte følgerne sine om råd.

Ble sendt hjem av legevakten

Få dager før sin død, torsdag forrige uke, ble 28-åringen innlagt på sykehus i Bologna med hjerneblødning. Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at han ble lagt på operasjonsbordet, men at operasjonen ikke klarte å redde livet hans.

Dagen før sangeren ble hastet til sykehuset, hadde han oppsøkt legevakten på et annet lokalt sykehus.

Besøket endte med at han ble sendt hjem igjen, ettersom det ble fastslått at symptomene han slet med trolig skyldtes et relativt ufarlig virus. Dette viste seg altså å ikke være tilfelle.

ANSA melder at Merlo døde som følge av en hjerneblødning som ble utløst av akutt leukemi.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Etterforskes

Etter Michele Merlos brå dødsfall, kom foreldrene hans med en uttalelse. I uttalelsen ba de påtalemyndigheten starte en etterforskning av hendelsesforløpet som fikk et så tragisk utfall.

I uttalelsen fra foreldrene ber de om at det «gjøres nødvendige undersøkelser for å etablere om det ble begått feil eller utelatelser» i måten sønnens tilfelle ble håndtert på. De ønsket også at kroppen hans skulle frigis og at sønnens journal skulle beslaglegges.

Tirsdag erklærte dessuten påtalemyndigheten i Bologna at de har åpnet etterforskning av det som kan være uaktsomt drap, ifølge Italy 24 News og nyhetsbyrået ANSA.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

28-åringens familie har for øvrig også gått ut og avvist meldinger om at sønnen var blitt vaksinert mot covid-19 og at symptomene hans var en reaksjon på vaksinen.

Merlo har blant annet vært å se i italienske «X Factor», og har nesten 400 000 følgere på sin offisielle Instagram-profil. De siste dagene har fansen lagt igjen både «god bedring»- og «hvil i fred»-meldinger i kommentarfeltene på profilen.

LES OGSÅ: «Peaky Blinders»-stjerne er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer