Michael Nyqvist er død

Skuespilleren ble 56 år gammel.

BLE 56 ÅR GAMMEL: En av Sveriges mest anerkjente skuespillere, Michael Nyqvist er død. Foto: NTB scanpix
BLE 56 ÅR GAMMEL: En av Sveriges mest anerkjente skuespillere, Michael Nyqvist er død. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Den svenske skuespilleren Michael Nyqvist er død, skriver Expressen. Det bekrefter familien hans overfor TT.

«Vi har i dag den triste nyheten å melde om at skuespiller og forfatter Michael Nyqvist gikk bort tirsdag den 27. juni 2017 etter tids sykdom. Michael Nyqvist ble 56 år gammel og etterlater et stort tomrom etter seg. Familien ber om å få sørge i fred», står det i meldingen.

Ifølge DN døde han som følge av kreftsykdom.

Han etterlot seg kona Catharina (48) og de to barna Ellen (25) og Arthur (21).

Internasjonal suksess

KONA: Michael Nyqvist var gift med Catharina Nyqvist. Foto: NTB scanpix
KONA: Michael Nyqvist var gift med Catharina Nyqvist. Foto: NTB scanpix Vis mer

Michael Nyqvist ble født i 1960 i Stockholm, og har jobbet med både film og teater.

Nyqvist har spilt i flere kjente filmer både i Sverige og internasjonalt, deriblant de kjente «Millennium»-filmene, der han spilte journalisten Mikael Blomkvist.

Han er også kjent fra storfilmen «Mission Impossible: Ghost Protocol» fra 2012, der han spilte mot Hollywood-stjerna Tom Cruise.

Den svenske skuespilleren spilte også rollen som Lars Levi Laestadius i filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008, regissert av norske Nils Gaup.

Saken fortsetter under videoen.

Skummel ulykke

Da skuespilleren gjestet «Skavlan» i fjor, fortalte han at han var døden nær etter en filminnspilling i 2013.

Det var under innspillingen av filmen «John Wick» at en actionscene gikk galt.

- Jeg skar opp hodet, slik at øret mitt lå her nede, sa han ifølge Aftonbladet til programleder Fredrik Skavlan.

Det var en stuntmann som slo til stjerna slik at han fløy igjennom rommet, skrev avisen. Den stygge arbeidsulykken medførte at Michael Nyqvist måtte ta røntgen av hjernen, og sy hele 80 sting i hodet. Han fikk et tydelig arr i pannen.

Tøff oppvekst

I 2010 ga han ut boka «Når barnet har lagt seg», en selvbiografi som skildrer oppveksten hans som adoptivbarn.

Han var fem år gammel da adoptivforeldrene innviet ham i hemmeligheten om at de ikke var hans virkelige foreldre, men at det hadde hentet ham fra et barnehjem.

Han sporet seinere opp sin biologiske mor, som møtte i én eneste time. Etter iherdig leting etter faren, fant Michael ham i Italia. Han kunne fortelle at farfaren var blitt drept av mafiaen.

- Det har plaget meg at jeg ikke har visst hvem jeg var. Da jeg var yngre følte jeg meg mentalt som en selvmordsbomber. Tidlig i tenåra brøt jeg nærmest sammen, har skuespilleren sagt til Dagbladet.

HOVEDROLLE: Boken ble filmatisert i 2009 med Michael Nyqvist og Noomi Rapace i hovedrollene som henholdsvis Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Filmen ble regissert av Niels Arden Oplev. Video: NTB Scanpix Vis mer