Joe Jackson:

Michael Jacksons far er død

Han ble 89 år gammel.

HAR GÅTT BORT: Joseph Jackson far til blant andre Michael Jackson, er død. Foto: NTB Scanpix
HAR GÅTT BORT: Joseph Jackson far til blant andre Michael Jackson, er død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist uke kom nyheten om at Michael Jacksons far, Joseph «Joe» Jackson lå på dødsleiet.

Onsdag kveld, norsk tid, gikk han bort, melder TMZ.com.

Ifølge kilder nettstedet har snakket med sovnet poplegendens far inn 3.30 lokal tid i Los Angeles.

Bekreftelsen fra familien kom riktignok via barnebarnet Taj Jackson på Twitter, som takket for støtten, senere samme kveld.

«Vi kjenner på all kjærlighet og støtte vi har mottatt fra dere, og er ekstremt takknemlige», skriver han.

Dødsbudskapet kommer ni år og to dager etter at hans berømte sønn, Michael Jackson, døde av hjertestans - 25. juni 2009. Han ble 50 år.

Jackson var far og manager til sønnen Michael og datteren Janet Jackson (52), i tillegg til søsken-gruppa «The Jackson 5».

Michael debuterte musikalsk allerede som 11-åring i familiegruppen, som siden den gang har solgt over 750 millioner plater på verdensbasis.

Visste det gikk mot slutten

For bare tre dager siden postet Joe følgende melding på sin Twitter-konto:

«Jeg har sett flere soloppganger enn jeg har igjen å se. Solen står opp når tiden kommer og enten du liker det eller ikke, så går den også ned når den tid kommer».

Jermaine Jackson (63) avslørte også torsdag sist uke at faren hadde «kort tid igjen å leve» etter at «helsen ble forverret».

- Han er veldig, veldig svak. Han har ikke lenge igjen. Familien har behov for å være ved hans side, det er vårt eneste ønske i hans siste dager, delte han i et eksklusivt intervju med Daily Mail.

Joe ble lagt inn på sykehuset med uhelbredelig kreft tidligere denne måneden, og siden den gang har familien valfartet til sykesengen for å være sammen med ham, skriver TMZ.

Skral helse

Michael Jacksons far hadde slitt med flere helseproblemer i lang tid. I 2016 havnet han på sykehus med svært høy feber, men han kom seg på beina igjen og ble sett på fest i Vegas kort tid etter, ifølge nettstedet.

I 2015 fikk han slag i tillegg til tre hjerteinfarkt. Legene opererte da inn en pacemaker.

Joe hadde ti barn med Katherine Jackson (88), som han var gift med i mer enn 60 år. Katherine søkte to ganger om skilsmisse, men separerte seg aldri. De to bodde ikke sammen og hadde lenge hatt et anstrengt forhold, men møttes nå og da i sosiale sammenhenger, skriver TMZ.

Han var også far til datteren Joh’Vonnie Jackson (43) som han fikk med Cheryl Terrell - elskerinnen gjennom 25 år.

- Tragedie

Da Michael Jackson gikk bort for ni år siden, tok familien naturligvis dødsfallet svært tungt. Far Joseph kom blant annet med følgende pressemelding etter at nyheten ble gjort kjent for offentligheten:

- I et av de mørkeste øyeblikkene av livene våre er det vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive denne plutselige tragedien vi alle har måttet innse. Vår elskede sønn, bror og far til tre barn er så uventet gått bort, på en tragisk måte og altfor tidlig, skrev Joe Jackson i pressemeldingen.

- Vi savner ham uendelig mye. Vår smerte kan ikke beskrives med ord. Men Michael ville ikke latt oss gi opp nå, sa faren, som oppfordret fans verden over til å fortsette å spre Michaels budskap.

HAN PUSTER IKKE: Det var livvakta til Michael Jackson som ringte 911, da Michael Jackson ikke reagerte på kompresjoner, den 25. juni 2009. Michael Jackson ble funnet livløs i senga si. Dette er en del av CNNs program «How it Really Happened». Video: CNN Vis mer Vis mer

Dødsårsaken til den velkjente artisten var hjertestans etter å ha blitt forgiftet av stoffet propofol.

Michael kollapset i sitt eget hjem og da ambulansepersonellet ankom stedet, var artisten allerede død.

Den avdøde popstjernen etterlot seg de tre barna Prince Michael Joseph I (21), Paris Jackson (20) og Prince Michael Jackson II (16).

LES OGSÅ: Derfor holdt han sykdommen skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer