Michael Bay er Hollywoods rikeste

Tjente mer enn de største Hollywoodskuespillerne i året som gikk.

KINOSUKSESS: Michael Bay (i midten)  har tjent seg rik på "Transformers"-suksessen. Her er han fotografert sammen med hovedrolleinnhaverne Megan Fox og Shia LaBeouf. Foto: Stella Pictures
KINOSUKSESS: Michael Bay (i midten) har tjent seg rik på "Transformers"-suksessen. Her er han fotografert sammen med hovedrolleinnhaverne Megan Fox og Shia LaBeouf. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Han er kanskje en ukjent mann for de fleste, men den amerikanske filmregissøren Michael Bay er den rikeste av alle filmstjernene i Hollywood.

Se listen over de 20 rikeste i Hollywood nederst i saken.

Bay topper Vanity Fairs liste over de 40 rikeste i Hollywood, og i 2009 tjente han over 745 millioner kroner, blant annet på kinosuksessen "Transformers", som han står bak.

Ifølge magasinet Vanity Fair slår Bay andre store regissører som Steven Spielberg og James Cameron, i tillegg til skuespillere som Johnny Depp og Tom Hanks.

Listen tar ifølge magasinet for seg kreative folk som produsenter, regissører og stjerner i filmbransjen.

Michael Bay fikk sitt store filmgjennombrudd med "Bad Boys" i 1995, og har etter det blant annet hatt suksess med "Transformers"-filmene og "The Island".

Det er Steven Spielberg som stikker av med andreplassen på listen, med 506 millioner kroner i inntekt i året som gikk.

Man må helt ned på en 14. plass på listen før en kvinne blir representert på lønnstoppen, og der er det "Harry Potter"-skuespillerinnen Emma Watson som ligger med en inntekt på omlag 179 millioner kroner.

Vanity Fair's liste over de 20 rikeste i Hollywood:

1. Michael Bay
2. Steven Spielberg
3. Roland Emmerich
4. James Cameron
5. Todd Phillips
6. Daniel Radcliffe
7. Ben Stiller
8. Tom Hanks
9. J.J Abrams
10. Jerry Bruckheimer
11. Tyler Perry
12. Adam Sandler
13. Denzel Washington
14. Emma Watson
15. Rupert Grint
16. Owel Wilson
17. Nicolas Cage
18. Russel Crowe
19. Cameron Diaz
20. Brian Grazer and Ron Howard

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Fant kjærligheten på jobb