Mia Hundvin:

Mia Hundvin besvimte etter flammedrama

Den tidligere håndballstjernen letter på sløret om øyeblikket da hun oppdaget at hotellrommet hennes stod i fyr og flamme.

DRAMATISK ØYEBLIKK: Mia Hundvin sier til TV 2 at hun aldri har glemt øyeblikket da hun oppdaget at hotellrommet hennes hadde begynt å brenne. Her er hun fotografert i 2014. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
DRAMATISK ØYEBLIKK: Mia Hundvin sier til TV 2 at hun aldri har glemt øyeblikket da hun oppdaget at hotellrommet hennes hadde begynt å brenne. Her er hun fotografert i 2014. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

(Se og Hør): Da den tidligere norske håndballstjernen Mia Hundvin (40) la opp i 2006, var det med en imponerende merittliste i bagasjen.

Bare 21 år gammel debuterte bergenseren for landslaget, hvor hun spilte totalt 72 landskamper og scoret 174 mål. Det ble både EM-gull i 1998, VM-gull i 1999, samt bronse under OL i Sydney i 2000.

Livet på reisefot ble fort en del av hverdagen, og i et intervju med TV 2 forteller Hundvin nå om en episode fra Leipzig i Tyskland som hun aldri før har villet snakke offentlig om.

- Flammene står mot oss

I forbindelse med en firenasjonersturnering i 2000 oppsto det nemlig full dramatikk på Hundvins hotellrom, noe som blant annet endte med flere timers politiavhør.

- Denne historien har jeg aldri fortalt av flauhetsårsaker. Jeg går og legger meg i rimelig tid, henger drakt og overtrekksdrakt til tørk rundt om i hotellrommet, og legger meg til å sove, sier Hundvin til TV 2.

Dét blir imidlertid vanskelig, da håndballstjernen plutselig kjenner en snikende stank i rommet. Hundvin velger raskt å kontakte resepsjonen, hvorpå personalet kommer opp for å undersøke saken.

- Så skal han gå inn, og da ser vi flammene. Sånn husker jeg det. Flammene står mot oss, og alle får litt panikk.

- Totalt ødelagt

Ved hjelp av et brannslukningsapparat, klarer de etter hvert å slukke flammene. Når Hundvin og personalet endelig kommer seg inn på hotellrommet igjen, finner de også raskt årsaken til at brannen oppsto.

HÅNDBALLSTJERNE: Mia jubler på banen under OL i Sydney i år 2000. Foto: NTB Scanpix
HÅNDBALLSTJERNE: Mia jubler på banen under OL i Sydney i år 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var min overtrekksdrakt, som hadde hengt på denne lampen. Jeg er skyld i at dette rommet er totalt ødelagt.

Når adrenalinet har lagt seg, og det endelig går opp for Hundvin hva som egentlig har skjedd, er også hennes daværende landslagstrener Marit Breivik på plass. Hundvin - som er overveldet av hele situasjonen - reagerer så med å besvime.

Historien skulle imidlertid ikke stoppe der for håndballstjerna - som dagen etter ble hentet av tysk politi på hotellet og tatt inn i avhør, mistenkt for brannstiftelse.

FIKK STØTTE: Daværende håndballtrener Marit Breivik var raskt på plass for å støtte Mia under den dramatiske opplevelsen. Her er de to sammen under OL i London i 2012. Foto: NTB Scanpix
FIKK STØTTE: Daværende håndballtrener Marit Breivik var raskt på plass for å støtte Mia under den dramatiske opplevelsen. Her er de to sammen under OL i London i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hundvin erkjenner at hendelsen var en oppvekker for henne. Heldigvis rakk hun både kamp, og OL - hvor Norge som kjent tok bronse.

Overfor Se og Hør understreker Hundvin at historien er «noe spisset, for å gi den litt humoristisk preg». Hun ønsker imidlertid ikke å kommentere saken utover dette.

- Påvirker meg

40-åringen er kanskje en av de håndballprofilene som har skapt størst overskrifter i løpet av sin karriere.

Hundvin var spesielt yndet i pressen da hun inngikk partnerskap med den danske håndballspilleren Camilla Andersen i 2000. Etter at forholdet tok slutt, ble hun samboer med snowboardstjernen Terje Håkonsen, hvor de fikk tre barn sammen.

Allerede tidlig i karrieren gjorde Hundvin seg betraktninger om det å leve i rampelyset.

- Klart det påvirker meg. Det er tungt å være kjendis - kanskje spesielt i Bergen. Men jeg takler det stadig bedre. Er ikke så høytidelig. Men det har vært ille en tid. En periode klarte jeg ikke lese avisene, har hun tidligere uttalt til Dagbladet.

LES OGSÅ: Eldar Vågan så at hjemmet hans brant ned til grunnen