KLARE TIL DYST: Tone Damli Aaberge mener Alexander Rybak er hennes største konkurrent. Her er de to på kjøpesenteret Herkules mandag under lanseringen av årets Melodi Grand Prix-CD. Foto: Ingrid Treborg, Seher.no
KLARE TIL DYST: Tone Damli Aaberge mener Alexander Rybak er hennes største konkurrent. Her er de to på kjøpesenteret Herkules mandag under lanseringen av årets Melodi Grand Prix-CD. Foto: Ingrid Treborg, Seher.noVis mer

MGP-Tone frykter Alexander

Selv en av Norges mest kjente artister har noen de er redde for...

SEHER.NO: Mandag lanserte årets Melodi Grand Prix-programledere Maria Haukaas Storeng og Per Sundnes CD-en med årets MGP-bidrag.

CD-en ble lansert på kjøpesenteret Herkules i Skien, hvor tredje delfinale i årets konkurranse skal holdes 7. februar.

Se lista over alle Skien-deltakerne her!

Årets MGP er spekket med kjente navn, som Wenche Myhre, Surferosa, Tone Damli Aaberge og Aleksander Rybak.

Sammen med Maria og Per var de tre sistnevnte til stede under lanseringen.

- Dette er liksom den første greia vi gjør med Grand Prix, og det er god stemning, stråler en Egypt-brun og fornøyd Tone i det Seher.no møter henne.

Damli Aaberge, som skal fremføre sangen ”Butterflies” i delfinalen i Bodø 31. januar, har ett mål for øyet i konkurransen:

- Jeg er her for å vise frem musikken min, og det er de andre her for også, sier hun.

Til TV 2-programmet "Waschera" fortalte Tone nylig at årsaken til at hun deltar i år, er fordi hun snart er aktuell med sitt tredje album.

- Jeg er jo ute med en singel (”Butterflies”, journ. anm.) nå, og i den forbindelsen er jeg ute etter å promotere låta mi. Og Grand Prix har mange flotte seere, smiler Sogndals-jenta til Seher.no.

Se lista over alle Bodø-deltakerne her!

Alle gode ting er tre?
Dette er tredje gang Tone deltar i en tv-konkurranse. Hun kom på andreplass i "Idol" i 2005, og tredjeplass i ”Skal vi danse” høsten 2006.

Hva er det med tv-konkurranser som appellerer så mye til Tone?

- Jeg har et konkurranseinnstinkt, det har jeg, men i dette tilfellet her er det ikke at det er en konkurranse. Det er en låtskriver-konkurranse. Skulle jeg gå til topps, så er det fantastisk. Men jeg har ingen høye forventninger, svarer hun.

Og hun er klar på hvem som er hennes største konkurrent.

- Jeg tror Alexander er en hard konkurrent. Surferosa er et velkjent band som er dritbra. Vi har jo Wenche Myhre også...

- Jeg trodde jeg var artist...
Alexander Rybak, som skal fremføre sangen "Fairytale" under delfinalen i Skien, ser ut til å ta hele konkurransen med stor ro.

Han sier sier til Seher.no at han ser det på som en bonus hvis han vinner Melodi Grand Prix.

- Jeg konkurrerer ikke mot noen. Det er en klisjé, men jeg mener det virkelig. Jeg er her sammen med de andre, ikke mot dem, sier Alexander til Seher.no.

Han legger ikke skjul på at det er stor stas å være i Skien for å promotere MGP og CD-en med årets bidrag på.

- Det er første gang jeg virkelig er med på å promotere noe. Jeg føler meg så proff. Jeg trodde jeg hadde vært artist i to-tre år, men det er nå jeg virkelig begynner - forhåpentligvis, ler han.

- Hadde ikke visst hva jeg skulle gjort
Maria Haukaas Storeng har stått på scenen siden før hun begynte på skolen, men selv hun er nervøs for det hun har i vente.

- Jeg kjenner det kribler litt nå, jeg har aldri vært i dette farvannet før, sier Maria - som vant fjorårets Melodi Grand Prix med sangen ”Hold On Be Strong” - til Seher.no.

Hun synes det er flott å jobbe sammen med Sundnes.

- Hadde jeg gjort dette alene, hadde jeg ikke visst hva jeg skulle gjort, ler hun.

Sundnes sparer aldri på lovordene når det kommer til programleder-kollegaen, og gleder seg til at Maria skal passe på ham.

- I den første delfinalen kommer jeg til å passe ekstra på henne, men etter det får hun passe på meg, ler Per.

- Hadde en jævlig bra låt
Trashpop-bandet Surferosa er overbeviste om at det blir en tøff konkurranse i årets MGP.

- Det er masse sterke konkurrenter og en sterk gjeng, sier bandets frontfigur og vokalist Mariann Thomassen til Seher.no.

- I år har det vært helt historisk. Det har blitt en skikkelig konkurranse, sier hun om årets mange kjente og erfarne deltakere.

Hun forklarer Surferosas deltakelse med at de "alltid har vært entertainers uansett".

- Vi hadde en jævlig bra låt, tenkte vi: "Den passer dritbra", sier bandet.

Thomassen er kjent for sine mange fargesprakende scenekostymer, og bandet lover at de ikke skal spare på kruttet under delfinalen i Kongsvinger 24. januar.

Se lista over alle Kongsvinger-deltakerne her!

- Vi har ikke så lyst til å avsløre så mye. Men det kommer til å bli helt nytt, en helt annen stil på oss gutta, og Mariann... Det vet vi ikke selv enda, sier synthesizer-sjef Andreas Orheim.

- Hva har dere som ingen av de andre deltakerne har?

- Energi! svarer Mariann, som for alvor ble kjent da hun var dommer i "Idol" i 2007, spontant.

Og på spørsmål fra Seher.no om hva de skal gjøre hvis de blir sendt videre til Moskva, er svaret hennes dette:

- Da blir det "To Russia With Love", som den første EP-en vår het.

Per Sundnes forteller Seher.no at det er helt umulig for ham å spå hvem han tror ender opp i Moskva.

- Uansett hva jeg måtte mene, så er det folket som bestemmer. Det er ingenting jeg kan si for at noen skal vinne skiten uansett, sier han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Slik høres MGP-Tone ut

SE VIDEO:


[obj:media:7401]

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.