MGP-stjernene flopper på salgslistene

- Grand Prix har kortvarig effekt.

FLOPPER: Ingen av singlene Maria Haukaas Storeng, Alexander Rybak og Bjørn Johan Muri har gitt ut etter MGP-suksessen har gjort det særlig bra.  Foto: SCANPIX/Stellapictures
FLOPPER: Ingen av singlene Maria Haukaas Storeng, Alexander Rybak og Bjørn Johan Muri har gitt ut etter MGP-suksessen har gjort det særlig bra. Foto: SCANPIX/Stellapictures Vis mer
SEHER.NO:  Maria Haukaas Storeng (30), Alexander Rybak (24) og Bjørn Johan Muri (20) har alle ridd på suksessbølgen etter deres deltagelse i Melodi Grand Prix.

Men flere av stjernene sliter nå med å følge opp suksessen de hadde i etterkant av sangkonkurransen, skriver VG.

Haukaas Storeng og Muri deltok i årets norske MGP, og deres singler «You Make My Day» og «Yes Man» har gjort det godt på de norske hitlistene i vår.

Men selv om MGP-låtene gjorde det bra, har de nyeste singlene til stjernene floppet så det ljomer.

I etterkant av sangkonkurransen har Haukaas Storeng sluppet to singler, som ikke har vist seg på Topp 20. Muri ga også nylig ut singelen «Circles», som ikke engang befinner seg blant de 50 mest solgte låtene på VG-listen denne uken.

Dette står da i skarp kontrast til «Yes Man», som lå 17 uker på Topp 20, seks av dem på førsteplass.

Heller ikke fjorårets Eurovision-vinner Alexander Rybak har gjort det spesielt godt i det siste. Hans singel «Oah» er spilt mye på radio, men befinner seg likevel ikke blant de 50 mest solgte låtene.
 
Ifølge Tor Milde, musikkjournalist i P4, er dette en overraskende utvikling.

- Jeg var ikke engang klar over at Muri hadde en ny låt ute. Jeg trodde det nesten var automatikk i at oppfølgeren til en så stor hit som «Yes Man» ville selge mye, sier han til VG.

Selv om MGP-deltagelsen kan være svært positiv for artistene, mener Milde at den har en svært kortvarig effekt.
 
- Grand Prix har blitt en god greie for artistene som har vært med der, men samtidig har den kortvarig effekt. Du må ha en plan for hvordan du skal følge opp, hvis ikke er det fort gjort å bli en døgnflue, sier han.

MGP-ekspert Jostein Pedersen er enig med Milde i at man må tenke lenger og følge opp.

- Det er ikke nok å ha én god sang. Du må i hvert fall ha to, tre eller fire, sier han til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Plata er viktigere enn penger