VANT MGP: Malin Reitan vant MGP Jr i 2005 med låten "Sommer og skolefri".  Foto: AP
VANT MGP: Malin Reitan vant MGP Jr i 2005 med låten "Sommer og skolefri". Foto: APVis mer

MGP Jr-Malin misbrukt på nett

Nå politianmelder hun barn som utgir seg for å være henne.

SEHER.NO: Ikke bare voksne stjerner misbrukes på nett!

Melodi Grand Prix juniorvinner Malin Reitan (12) politianmelder nå barn som utgir seg for å være henne på internett, skriver Dagbladet.

Reitan vant det første Melodi Grand Prix Junior i 2005, og har siden gitt ut to plater, som er solgt i tilsammen 60.000 eksemplarer.

Hun ble også Norges mestselgende kvinnelige artist i 2006, og kommer nå med en tredje plate som skal hete "Pang".

Men årene etter MGP Jr har ikke bare vært enkelt for ungjenta. Flere barn har nemlig utgitt seg for å være Malin på nett, etter at hun ble kjent.

- Åra etter MGP Jr-seieren har bare vært artige, bortsett fra dette med at så mange gir seg ut for å være meg på internett. Akkurat hvor mange det er som har gjort dette vet jeg ikke, men det er i alle fall mer enn ti, sier Malin til Dagbladet.

Ifølge Malins mamma, Heidi Haugen, har de nå politianmeldt noen av tilfellene. Hun synes det er ubehagelig at ukjente utgir seg for å være hennes datter.

- Politiet har tatt kontakt med foreldrene deres, og dermed er de falske opplysningene blitt fjernet. Det er barn det er snakk om, så ellers er sakene blitt henlagt, sier Haugen.

Fem av de falske Malin`ene har til og med meldt seg som MSN-venner på nettprofilen til den ekte Malin.

- Noen ganger svarer jeg dem på nettet. Jeg prøver å si ifra på en fin måte, at det er dumt å utgi seg for å være meg, og at de er avslørt, sier Malin og legger til at hun har venninner som nå følger aktivt med på nett for å finne folk som vil stjele identiteten hennes:

- Det er mange ting jeg vet om meg selv, som de ikke vet, sier hun.

LES OGSÅ: - Gleder meg til å synge