<strong>KRITISK:</strong> Saksofonist i MGP-bandet The Lucky Bullets, Mari Sletten, synes det er trist at deltagerne må møtes i dueller mot hverandre i «Sistesjansen» i lørdagens MGP-sending.
KRITISK: Saksofonist i MGP-bandet The Lucky Bullets, Mari Sletten, synes det er trist at deltagerne må møtes i dueller mot hverandre i «Sistesjansen» i lørdagens MGP-sending. Vis mer

MGP-artister ut mot NRK

- Det er litt urettferdig, sier flere artister om lørdagens TV-sending.

Publisert
Sist oppdatert
SARPSBORG (SEHER.NO): Lørdag er det klart for MGPs «Sistesjansen», som sendes fra Sarpsborg. Denne gangen stiller derimot ikke alle artistene på lik linje.

«Sistesjansen» er nemlig formet som en cup der to og to bidrag kjemper mot hverandre til det står igjen to finalister. Det får flere artister til å reagere.

- Jeg synes det urettferdig. Jeg møter jo Sie Gubba, som har masse erfaring, sier Mimi Blix til Seher.no. Hun understreker at nok alle artistene føler det sånn.

Lørdagens duellanter er de som gikk videre til Sistesjansen fra hver delfinale, samt de to bidragene som prosentvis har fått flest stemmer blant de som ikke kom videre i delfinalene.
 
Som Mimi Blix også er inne på, er det ikke bare henne selv som er uenig i systemet NRK har velger å benytte i Sistesjansen. Saksofonisten i bandet The Lucky Bullets er nemlig også kritisk. 

- Jeg synes det. Jeg skjønner jo underholdningsverdien av det, men jeg personlig synes det er trist at det er oss mot noen andre fine folk, mener Mari Sletten.

Under de tre andre delfinalene har det vært slik at de to med flest stemmer har tatt seg direkte til MGP-finalen i Oslo Spektrum. Men i Sarpsborg ryker altså en av partene ut umiddelbart, mens artistene selv ikke har noen som helst kontroll over hvem de havner i duell med.  

Pernille Svensen Øiestad, som synger låta "I'll be Yours" sammen med makkeren Marius Barhaugen, synes det er synd at artistene ikke stiller på lik linje i den avsluttende delfinalen.

- Jeg synes hele det duellsystemet er litt urettferdig, ja. Men sånn er det bare. Det er sånn det er med TV, og jeg hadde sikkert synes at det var urettferdig hvis alle skulle konkurrert på lik linje også. Da ville vi blitt satt på helt lik linje med folk som vi hadde sett på som en større utfordring å møte, sier Pernille til Seher.no.

NRK har på sin side gjort sitt for å gjøre systemet så rettferdig som mulig.

- For et mest mulig rettferdig cupoppsett har vi foretatt en seeding, slik at to av tredjeplassene møter de to femteplassene som kommer inn i Sistesjansen, sier prosjektleder i NRK, Skjalg Solstad, i en kort kommentar til Seher.no. 

Her er lørdagens duellanter i Sistesjansen:

Duell 1: Use Me - Pernille og Marius
Duell 2: Sie Gubba - Mimi Blix
Duell 3: Gatas Parlament - The Lucky Bullets
Duell 4: Endre - Susperia

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg var skikkelig forbannet 


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer