MGP-artist ble angrepet med kniv

- Han skulle drepe meg, sier delfinale-aktuelle Gothminister til Seoghør.no.

Publisert
Sist oppdatert
Se og Hør vil lørdag være på plass i Larvik, og klokken 19.30 kan du få med deg vårt direktesendte MGP-vorspiel med Ingeborg Heldal! 

SEOGHØR.NO:   Førstkommende lørdag er det klart for den tredje delfinalen i årets Melodi Grand Prix. Denne gangen beveger MGP-sirkuset seg til Larvik.

Gothminister, er nå klare for å sjokkere det norske Melodi Grand Prix-publikumet og stiller i fullt kostyme på scenen i MGP-byen.

- Vi liker å ha noen hemmeligheter på lager. Men vi kommer ikke til å tilpasse oss til Grand Prix. Det kan bli ganske drøyt.

Ble forsøkt knivstukket

Men sceneantrekket og måten bandet har valgt å fronte seg selv på, har skapt noen farlige situasjoner for Gothminister. Etter et show i Oslo ble vokalist og frontfigur «Gothminister» forsøkt knivstukket. 

- Vi har opplevd ganske mye rart. De fleste av fansen vår er veldig ålreite. Men for noen år siden var jeg med i et show og gikk da i fullt kostyme på gata og ble angrepet av en kar med kniv som skulle drepe meg.

- Vi fikk uskadeliggjort han og lagt han ned i bakken, men han var skikkelig forbanna fordi han mente Gothminister hadde blitt for kommersiell.

Blir ikke kjent igjen
i sivil
Selv om sminken og utseende er noe av det som provoserer deler av publikum, er det også det som gjør at bandmedlemmene kan leve et relativt anonymt liv når de ikke er på scenen. 

- Jeg møtte den samme fyren syklende mot meg i Oslo sentrum neste dag uten sminke, og han kjente meg ikke igjen. Så i sivil får vi gå litt i fred, men det er noen gærninger som reagerer på feil måte.

Klare for delfinale
Gruppen, som har hatt stor suksess i blant annet Tyskland, skal fremføre låten «Utopia». Bandet blir omtalt som et av sjangerens mest spennende liveband med sitt unike sceneshow som inneholder alt fra pyro til animatroniske bevegelige figurer og fjernstyrte flygende monstre.

 Gothminister mener at alle artister som velger å skille seg litt ut fra normalen er i faresonen for negative reaksjoner fra fans og publikum.

- Man kan jo bli redd. Jeg tror de fleste artister som stikker seg ut kan møte slike gærne fans. Men hvis folk er litt sånn smågærne så må man passe litt på. Alle som stikker seg ut er i en risikosone.

- Folk kan bli misunnelige og misforstå budskap. Så man må være litt påpasselig.


Her er de andre deltagerene som er klare for delfinalen i Larvik:

Anine Stang - The Young
Gaute Ormåsen - Awake
Winta -  Not Afraid
Gothminister - Utopia
Lucky Lips - Sweet and Heavy
Adelén - Bombo
Sirkus Eliassen - I Love You Te QuieroVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer