<strong>FOR MYE:</strong> Prins William og Hertuginne Kate skal ha krevd for mye av hushjelpen. Foto: Shutterstock
FOR MYE: Prins William og Hertuginne Kate skal ha krevd for mye av hushjelpen. Foto: Shutterstock Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit og hertuginne Kate:

Mette-Marits tidligere hushjelp sa opp jobben hos hertuginne Kate

Arbeidsoppgavene økte da prins William og hertuginne Kate byttet adresse.

Publisert

(Se og Hør): Britiske Sadie Rice (35) hadde i flere år vært kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakons (44) mest betrodde medarbeider på Skaugum, da hun startet i jobben hos hertuginne Kate (35) og prins William (35).

Hun var nærmest som et familiemedlem å regne, og hadde varierte oppgaver for den norske kronprinsfamilien, men i 2015 flyttet Sadie tilbake til hjemlandet England, og rett inn hos hertuginne Kate og prins William i Anmer Hall på Sandringham.

Ble for mye

Men tidligere i år tok også den jobben slutt for den britiske 35-åringen, etter at hun angivelig skal ha hatt altfor mange oppgaver å utføre for prins William og kona.

Hun skal ha vært ansvarlig for å vaske, ta klesvasken, handle og lage mat på Anmer Hall, men da Kate og William annonserte at de skulle flytte til Kensington Palace, ble det også kjent at Sadies oppgaver ville øke, ifølge The Sun.

<strong>GODE ORD:</strong> Mette-Marit skal nok ha gitt hertuginne Kate gode ord om sin tidligere hushjelp, Sadie Rice. Foto: Faksimile, Se og Hør
GODE ORD: Mette-Marit skal nok ha gitt hertuginne Kate gode ord om sin tidligere hushjelp, Sadie Rice. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

En kilde nær dronning Elizabeth (91) sier at jobben ble for mye for henne.

- Sadie jobber hardt, men jobbens krav ble for mye, selv for henne.

- De ønsket at hun skulle tilbringe mer tid på Kensington Palace og jobben hennes økte hele tiden, fortsetter kilden, og forklarer at 35-åringen ønsket å ha et normalt liv ved siden av jobben. Kilder legger til at Sadie trolig ikke vil endre mening nå i ettertid.

<strong>ENGELSK:</strong> Britiske Sadie jobbet for den norske kronprinsfamilien. Det hele begynte med at hun skulle lære kronprinsbarna flytende engelsk. Foto: NTB Scanpix
ENGELSK: Britiske Sadie jobbet for den norske kronprinsfamilien. Det hele begynte med at hun skulle lære kronprinsbarna flytende engelsk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er deres tap, fortsetter hun og forklarer at det er vanskelig å finne rette folk til jobben.

- De vil angre på at de lot Sadie gå, ettersom de riktige personene ikke er lette å finne.

Skulle lære engelsk

I under to år har den britiske 35-åringen jobbet for Kate og William og deres to barn, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2).

Prins William og familien flyttet til Kensington Palace da han sluttet i jobben som ambulansepilot.

Da Sadie jobbet for det norske kronprinsparet i fem år, frem til 2015, kom hun til Norge for å lære kronprinsbarna flytende engelsk. Etter hvert fikk hun også andre oppgaver, som å være Mette-Marits personlige assistent og kammertjener.

<strong>FOR MYE:</strong> Arbeidsmengden hos prins William og hertuginne Kate ble i det meste laget for 35 år gamle Sadie. Foto: Pa Photos
FOR MYE: Arbeidsmengden hos prins William og hertuginne Kate ble i det meste laget for 35 år gamle Sadie. Foto: Pa Photos Vis mer

Hennes årelange diskresjon og absolutte lojalitet overfor de kongelige talte nok til hennes fordel, da hun måtte gjennom tre jobbintervjuer for å få den nye jobben hos Kate og William. Det siste intervjuet var med hertugparet personlig.

Sadie har også tidligere hatt kongelige plikter i England, før Mette-Marit ansatte henne.

LES OGSÅ: Derfor må Meghan Markle legge skuespiller-karrieren på hylla

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer