Mette-Marit strålte i fotsid blomsterkjole

Hollywood-stjerner, kongelige og toppolitikere var alle samlet for å hylle fredsprisvinnerne.

VINNERNE: Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi er årets vinnere av Nobel fredspris. Malala er bare 17 år og tidenes yngste mottager av prisen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VINNERNE: Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi er årets vinnere av Nobel fredspris. Malala er bare 17 år og tidenes yngste mottager av prisen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag formiddag mottok menneskerettsforkjemperne Malala Yousafzai (17) fra Pakistan og Kailash Satyarthi (60) fra India Nobels fredspris i Oslo Rådhus.

De fikk prisen for kampen om barns rett til utdanning og for kampen mot barnearbeid.

Samme kveld var det også duket for Nobelbanketten med middag i Nobelsuiten på Grand Hotell i hovedstaden.

Blant de kongelige var kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit stolt til stede for å hedre fredsprisvinnerne.

Kronprinsessen, hadde byttet ut sin kremhvite Valentino-kåpe som hun brukte tidligere på dagen, og strålte i en gulvlang blomsterkjole med med lange ermer, gjennomsiktige partier og metalliske detaljer. Hennes blonde lokker var vakkert satt opp.

Ble hyllet av fakkeltoget

Toppolitikere, statsledere og Hollywood-stjerner stod også på gjestelisten. Det er nemlig artisten og skuespilleren Queen Latifah som skal lede fredspriskonserten torsdag kveld.

- Jeg er henrykt over å være en del av årets konsert og å få feire slike fantastiske mennesker som begge har jobbet så hardt på vegne av barns rett til utdanning, sa Latifah da det i november ble kjent at hun skulle være vert for arrangementet.

Rundt 1300 mennesker gikk i det tradisjonsrike fakkeltoget for å hylle Malala og Kailash før de samlet de seg, sammen med mange flere, utenfor Grand Hotell for å vise sin støtte og ære til prisvinnerne.

I 19-tiden kom duoen ut på hotellbalkongen for å hilse på fakkeltoget - til stor jubel fra folkemengden.

VINKET TIL FAKKELTOGET: Prisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi var tydelig rørt over alle menneskene som ventet på å få et glimt av dem utenfor Grand Hotell i Oslo.  Foto: Stella Pictures
VINKET TIL FAKKELTOGET: Prisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi var tydelig rørt over alle menneskene som ventet på å få et glimt av dem utenfor Grand Hotell i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Sofia glitret i rosa paljetter i sin historiske debut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer