Mette-Marit strålte i fotsid blomsterkjole

Hollywood-stjerner, kongelige og toppolitikere var alle samlet for å hylle fredsprisvinnerne.

VINNERNE: Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi er årets vinnere av Nobel fredspris. Malala er bare 17 år og tidenes yngste mottager av prisen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VINNERNE: Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi er årets vinnere av Nobel fredspris. Malala er bare 17 år og tidenes yngste mottager av prisen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag formiddag mottok menneskerettsforkjemperne Malala Yousafzai (17) fra Pakistan og Kailash Satyarthi (60) fra India Nobels fredspris i Oslo Rådhus.

De fikk prisen for kampen om barns rett til utdanning og for kampen mot barnearbeid.

Samme kveld var det også duket for Nobelbanketten med middag i Nobelsuiten på Grand Hotell i hovedstaden.

Blant de kongelige var kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit stolt til stede for å hedre fredsprisvinnerne.

Kronprinsessen, hadde byttet ut sin kremhvite Valentino-kåpe som hun brukte tidligere på dagen, og strålte i en gulvlang blomsterkjole med med lange ermer, gjennomsiktige partier og metalliske detaljer. Hennes blonde lokker var vakkert satt opp.

Ble hyllet av fakkeltoget

Toppolitikere, statsledere og Hollywood-stjerner stod også på gjestelisten. Det er nemlig artisten og skuespilleren Queen Latifah som skal lede fredspriskonserten torsdag kveld.

- Jeg er henrykt over å være en del av årets konsert og å få feire slike fantastiske mennesker som begge har jobbet så hardt på vegne av barns rett til utdanning, sa Latifah da det i november ble kjent at hun skulle være vert for arrangementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer