Mette-Marit og Sophie Elise:

Mette-Marit og Sophie Elise deltar på sex-konferanse

Skal høre på «myter om jomfruhinna» og «knuse skam».

VISER STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit og blogger Sophie Elise er kun noen av dem som skal delta under «Skamløsdagen» i Oslo førstkommende mandag. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum
VISER STØTTE: Kronprinsesse Mette-Marit og blogger Sophie Elise er kun noen av dem som skal delta under «Skamløsdagen» i Oslo førstkommende mandag. Foto: NTB scanpix / Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Mandag 4. september arrangerer Sex og samfunn, senter for seksuell og reproduktiv helse, «Skamløsdagen», på Riksscenen i Oslo i forbindelse med verdens seksuelle helsedag.

Det er komiker Else Kåss Furuseth (37) som er konferansier, og hun skal lede fagdagen og debattene som vil foregå på scenen under heldagskonferansen, ifølge en pressemelding.

Hun er også med i juryen for å dele ut «skamløsprisen», sammen med blant andre blogger Sophie Elise Isachsen (22), artist Nils Bech (36) og daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.

Ifølge pressemeldingen vil også kronprinsesse Mette-Marit (44) delta på arrangementet.

Målet med «Skamløsdagen» er å synliggjøre og snakke om de ulike formene for skam som bidrar til å forme mange menneskers liv.

Temaer som vil bli tatt opp er blant annet kjønnsidentitet, funksjonsnedsettelser og myten om jomfruhinna, står det i pressemeldingen.

Åpenhet

Sara Rydland Nærum i Sex og samfunn forklarer overfor Seoghør.no at de mener det er viktig for dem at flere har mot til å leve livene sine fri fra skam og at de som får til det opplever å få støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer