BLÅMØNSTRET: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i nytt antrekk til Nobels Fredspriskonsert torsdag kveld. Den blåmønstrede kjolen var britisk design, mens den lilla vesken er gammel og kommer fra italienske Bottega Veneta.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør/Fame Flynet
BLÅMØNSTRET: Kronprinsesse Mette-Marit stilte i nytt antrekk til Nobels Fredspriskonsert torsdag kveld. Den blåmønstrede kjolen var britisk design, mens den lilla vesken er gammel og kommer fra italienske Bottega Veneta. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør/Fame FlynetVis mer

Mette-Marit kom i kjole med enhjørninger, engler, harer og fugler

Kronprinsesse Mette-Marit overrasket i ny Nobel-kjole til 10.000 kroner.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (41) var som vanlig på plass under Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum torsdag kveld. Dagen etter hun imponerte i fotsid gallakjole, var hun nok en gang kledd i et flunkende nytt antrekk.

Mette-Marits blåmønstrede kjole kunne ved første øyekast se nokså vanlig ut, men ved nærmere ettersyn åpenbarer det seg et eventyrlig mønster i vevingen. Kjolen er nemlig dekorert med enhjørninger, engler, harer og fugler.

Det var Minmote.no som først avslørte at kjolen kommer fra det britiske merket Mother of Pearl. Kjolen tilhører kolleksjonen for høst-vinter 2014 og er nå utsolgt på nett.

Modellen heter «Lyra» og er laget i ull og silke. Seoghør.no kan nå avsløre at prisen da den var til salgs på nett var ca. 10 700 kroner.

DYRISK MØNSTER: Mette-Marits kjole var prydet med et tapetlignende mønster med blant annet enhjørninger og engler. Kjolen er fra det britiske merket Mother of Pearls høst/vinter-kolleksjon for 2014. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
DYRISK MØNSTER: Mette-Marits kjole var prydet med et tapetlignende mønster med blant annet enhjørninger og engler. Kjolen er fra det britiske merket Mother of Pearls høst/vinter-kolleksjon for 2014. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Mette-Marit har tydeligvis et godt forhold til enhjørninger. I fjor vakte det oppsikt da hun oppfordret folk til å være en enhjørning på Twitter.

Mens hun var på offisiell reise til USA tvitret Mette-Marit et bilde av teksten «Always be a yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn».

På norsk kan det oversettes til «Vær alltid deg selv. Med mindre du kan være en enhjørning. Vær da alltid en enhjørning».

Sitatet er hentet fra Peter S. Beagles fantasybok «The Last Unicorn» og blir flittig brukt både på mobildeksler, kaffekopper og t-skjorter.

Mette-Marit kom i kjole med enhjørninger, engler, harer og fugler

Tapetmønster

Kronprinsessens enhjørning-kjole ble vist på catwalken under London Fashion Week i februar i år. Ifølge forhandlerlisten selges merket kun ett sted i Norge, på butikken Kemt i Oslo. Men det selges i en rekke nettbutikker og utenlandske designforretninger.

– Den avslappede, sporty essensen i Mother of Pearl er kombinert med det dekorative i denne kolleksjonen, skriver merket på sin nettside, der de avslører at inspirasjonen er Arts and Crafts-bevegelsen og tapetkunstneren William Morris. Mønsteret på Mette-Marits kjole kan også minne om et tapet.

Landets tredje best kledde kvinne

Se og Hørs Motepoliti Jan Thomas har tidligere skrytt av Mette-Marits stil. I november kåret han henne til årets tredje best kledde kvinne under Se og Hørs store kjendisgalla.

– Det gleder meg å se kronprinsesse Mette- Marit på pallen. Du har fått velfortjent skryt av meg en rekke ganger. Du har vist mye variasjon i antrekkene dine og skal hylles for det. Det er viktig for Norge at du representerer et moderne monarki. Det gjelder også stilmessig, fastslo Jan Thomas.

FAMILIEFEST: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var tilstede på Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Det var første gang Ingrid Alexandra og Sverre Magnus var med på konserten. Foto: Andreas Fadum
FAMILIEFEST: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var tilstede på Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Det var første gang Ingrid Alexandra og Sverre Magnus var med på konserten. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Nytt merke for Mette-Marit

Dette er, etter hva Se og Hør kjenner til, første gang Mette-Marit bruker en kjole fra Mother of Pearl offentlig. Tidligere i år har hun skapt overskrifter med sine designantrekk flere ganger. I vår dukket opp i en kjole designet av skuespilleren Pia Tjelta(36). Siden den gang har hun brukt ytterligere fem kjoler fra kolleksjonen, blant annet i brorens bryllup. I mai viste hun frem hele tre italienske designantrekk - tre dager på rad.
I høst lot hun Jenny Skavlan sy om to av sine gamle Prada-kjoler til inntekt for Fretex.

LES OGSÅ: Se Mette-Marit i kremhvit kåpe