TETTE BÅND: Kronprinsesse Mette-Marit lyste opp da hun møtte sin venninne Gunhild Stordalen under EAT-konferansen i Stockholm i juni i fjor Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TETTE BÅND: Kronprinsesse Mette-Marit lyste opp da hun møtte sin venninne Gunhild Stordalen under EAT-konferansen i Stockholm i juni i fjor Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Mette-Marit hjelper Gunhild i kulissene

Kronprinsessen har vært en sterk støttespiller for Gunhild Stordalen gjennom hennes tøffe tid.

Publisert

SEOGHØR.NO: Da Gunhild Stordalen høsten 2014 ble dårlig – og til slutt fant ut at hun var rammet av den sjeldne og ofte dødelige sykdommen systemisk sklerodermi – var det vanskelig å se lys i enden av tunnelen.

Men Petter Stordalens kone lot seg ikke knekke. Med god hjelp og støtte fra ektemannen klarte hun å se framover og fortsette sitt arbeid for en bedre verden, samtidig som hun fikk eksperimentell stamcellebehandling i Nederland.

Fra sykesengen planla hun den neste EAT-konferansen, og i fjor samlet hun kremen av miljøforkjempere, forskere og beslutningstagere fra hele verden i Stockholm.

Kongelig støtte

ÆRESGJEST: Gunhild og Petter tok mot Mette-Marit med åpne armer under den første EAT-konferansen i mai 2014. Foto: Andreas Fadum
ÆRESGJEST: Gunhild og Petter tok mot Mette-Marit med åpne armer under den første EAT-konferansen i mai 2014. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Men det er ikke bare Petter som skal ha æren for at hans kone har holdt motet oppe i den tøffe tiden.

Etter det Se og Hør erfarer har også Mette-Marit vist en unik støtte og omsorg for Gunhild. De to venninnene har møttes privat flere ganger.

Kronprinsessens vennskap og støtte betyr trolig mye for Gunhild. Men de pleier vennskapet så diskret som mulig, ettersom ingen ønsker å flytte fokus bort fra miljøengasjementene.

På første benk

Den første EAT-konferansen ble arrangert i Stockholm på forsommeren i
2014. Da satt Mette-Marit som ivrig tilhører på første benk.

Året etter var kronprinsessen på plass igjen. Denne gang hadde også kronprinsesse Victoria (38) sagt ja til å komme.

At kongehusene stilte mannsterke, betydde ekstra mye for Gunhild. Den tredje EAT-konferansen arrangeres i Stockholm den 13. og 14. juni i år. Også denne gang med tunge foredragsholdere på programmet.

Se og Hør har vært i kontakt med Gunhild Stordalen, som ikke ønsker å kommentere vennskapet med kronprinsessen.

LES OGSÅ: Petter Stordalen dropper 16. mai-festen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer