Mette-Marit feirer Gunhild

Kjendisene ønsket Stordalen velkommen tilbake etter de tøffe månedene.

Mette-Marit feirer Gunhild
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Gunhild Stordalen har hatt en tøff tid etter at det i november i fjor ble kjent at hun led av sykdommen Diffuse Systemic Sclerose (sklerodermi).

Tidligere i år ble Gunhild utskrevet fra Utrecht i Nederland, der hun i flere måneder har gjennomgått en eksperimentell behandling.

Onsdag ble fremgangen og hjemkosten feiret av rundt 150 av hennes og ektemannen Petter Stordalens gode venner på luksushotellet The Thief i Oslo.

Kronprinsesse Mette-Marit, som har blitt en nær venninne av Gunhild, var ventet å være blant de prominente gjestene.

I fjor var blant annet Mette-Marit et av trekkplastrene under åpningen av Gunhilds første EAT-konferanse i Stockholm.

Et forum som samlet ledende forskere, politikere og næringslivsledere fra hele verden for å se på sammenhengene mellom helse og klima, med et særlig fokus på hva som skal til for å sikre en sunn og bærekraftig matindustri.

Saken fortsetter under bildet.

HER HOLDES FESTEN: Petter Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo.
HER HOLDES FESTEN: Petter Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Vis mer

Etter frokosten onsdag morgen ble The Thiefs hotell-restaurant for anledningen stengt av for vanlige gjester slik at forberedelsene til den private festen kunne gå i gang.

For en stund siden ble det kjent at Petter og Gunhilds årlige 16. mai-fest ble avlyst i år, grunnet Gunhilds sykdom.

Derfor inviterte ekteparet onsdag i stedet til en mer stille og privat feiring for sine nærmeste venner som har vist sin hjelp og støtte i den vanskelige tiden.

- Det Gunhild har vært gjennom er helt utrolig. Hun er jo bare beundringsverdig og jeg håper jeg hadde vært like sterk. Det er sterkt å være her i dag, sier tidligere Ap-politiker Karita Bekkemellem til Seoghør.no.

- Gunhild har skapt åpenhet rundt en sjelden sykdom, noe som er ekstremt viktig. Men nå skal Gunhild bli bra, smiler Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad som er gjest på festen med sin ektemann Stein Støa.

Vanessa Rudjord, Kristin og Charlo Halvorsen, Ola Mæle, Bjørn Dæhlie, Erling Kagge, Artur Burchardt, Bjørn Kjos, Nina Owing, Jan Fredrik Karlsen, Trygve Hegnar og Guri Schanke var også blant gjestene.

Saken fortsetter under bildet.

HYLLES: Gunhild Stordalen valgte å stille opp hos Fredrik Skavlan uten parykk, og norske medier har hyllet henne for motet og åpenheten rundt sykdommen.
HYLLES: Gunhild Stordalen valgte å stille opp hos Fredrik Skavlan uten parykk, og norske medier har hyllet henne for motet og åpenheten rundt sykdommen. Vis mer

Gunhilds sykdom, Skerodermi, er en meget sjelden bindevevssykdom som rammer huden og organer som lunger, nyrer og hjertet.

– Jeg våknet opp nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, sa hun til DN Lørdag den gangen det ble kjent at hun var syk.

Gunhild, som mistet sitt lange hår etter cellegiftbehandlingen, fikk beskjed om at hun kanskje bare hadde få år igjen å leve.

- Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», fortalte hun til avisen.

36-åringen valgte å skrive testamente og ektemannen våket over henne natt og dag.

- Alle familier som opplever alvorlig sykdom tett innpå livet, vet at man havner i en slags unntakstilstand. Det er ikke lett for noen. Å føle hver dag at partneren står så rock solid ved ens side... Uten Petter vet jeg ikke hva jeg skulle gjort, delte Gunhild med Aftenposten sist måned.

STØTTE: Hotellkongen Petter Stordalen står tett ved sin kones side gjennom den tøffe tiden.
STØTTE: Hotellkongen Petter Stordalen står tett ved sin kones side gjennom den tøffe tiden. Vis mer

LES OGSÅ: - Petter insisterte på at vi skulle date

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer