TV-STJERNE: Snart blir Mette Holt å se i CSI: Miami. Her med to av seriens stjerner Eva La Rue og Rex Linns. Foto: Privat
TV-STJERNE: Snart blir Mette Holt å se i CSI: Miami. Her med to av seriens stjerner Eva La Rue og Rex Linns. Foto: PrivatVis mer

Mette er "CSI"-stjerne

... lever ut drømmen som skuespiller i Hollywood.

LOS ANGELES (Seher.no): Med en mor fra Mo i Rana og en far fra Sandefjord lærte Mette Holt tidlig å sjonglere mellom dialekter for å passe inn i miljøet.

I begynnelsen synes hun det var flaut å skifte fra nordnorsk til østlandsk, men etterhvert levde hun seg inn i forskjellige roller mens hun øvde, og plutselig var det ikke så skummelt lenger.

Kanskje ikke så rart at hun allerede som 8-åring fant ut at det var skuespiller hun ville bli?

Mette er bosatt i Studio City i Los Angeles med sin 13 år gamle datter Kristina. Her har hun bodd de siste 12 årene og livnærer seg i dag som skuespiller.

Hun har spilt i de amerikanske stjerneseriene "CSI: Miami", "Alias" og "Crossing Jordan", hatt roller i flere teaterstykker, samt spilt i filmer som "Unconditional Love", "Vicious Circle" og "First Strike".

Blir å se på norske tv-skjermer
Snart er hun å se som kona til en FBI-agent i den kritikerroste tv-serien "CSI: Miami". Her spiller hun sammen med store stjerner som David Caruso, kjent som løytnant Horasio Caine, og Eva La Rue. 

- Jeg fikk jobben gjennom en audition. Først leste jeg rollen for en castingansvarlig, så spilte jeg inn scenen på en tape som deretter ble sendt til seriens sjef, Ann Donahue. På dette tidspunktet stod det mellom meg og en annen jente, og Ann valgte heldigvis meg, smiler Mette til Seher.no.

Selv om ettbarnsmoren er dreven på filmsettet innrømmer hun at hun ble litt nervøs før selve innspillingen av den berømte serien.

- Mens vi holdt på med testingen av scenen, spurte plutselig regissøren "Er det en aksent jeg hører?" "Oops", tenkte jeg da. Noen ganger kan aksenten min komme i veien for meg spesielt hvis jeg blir nervøs, men jeg roet meg heldigvis fort ned. Litt nerver er bra å ha. Det skjerper meg, sier hun, og legger til:

- De vet som oftest hvilke type skuespiller de er på utkikk etter til de forskjellige karakterene. Det er ikke alle roller vi utlendinger passer til, og som nordmenn kan vi ikke regne med å bli den neste Angelina Jolie.

Begynte karrieren som modell
Til tross for sin imponerende merittliste har veien mot suksessen vært lang og tøff.

Mette startet som modell allerede som 15-åring. Uten å spørre om lov fra sin far og stemor kjøpte hun en billett til Oslo og betalte et modellkurs for konfirmasjonspengene sine.

- Jeg har hatt noen veldig fine foreldre som har støttet meg, selv om de ikke alltid har vært enig i de valgene jeg har tatt. Men når jeg bestemmer meg for noe, så gjennomfører jeg det, forteller hun. 

Hun begynte i Team modellbyrå og ble tatt under vingene til modellmamma Eivor Øvrebø. Sammen dro de blant annet til Asia hvor Mette deltok i konkurransen "Miss Wonderland".

Fra hun var 15 til 19 år jobbet hun som modell i Norge, Tyskland, Milano og New York, og i "The Big Apple" ordnet hun seg også arbeidstillatelse. Her ble hun i tilsammen ni år.

Hun giftet seg ung, men forholdet tok slutt kort tid etter at hun ble gravid. Plutselig var hun alenemor for et lite barn og måtte få hjelp fra sosialen for å overleve. Likevel nektet Mette å gi opp drømmen sin, og å flytte tilbake Norge kom ikke på tale.

Flyttet til Los Angeles
- Om fortiden min har vært litt tung, så begynner cv'en min å se bra ut nå. Jeg føler ikke det har vært en kamp, men en livserfaring. Nå begynner datteren min å bli såpass stor at jeg kan jobbe mer og forhåpentligvis beygge en enda sterkere karriere.

Kort tid etter at hun fikk barn overtalte noen venner henne til å flytte til Los Angeles. Her overlevde hun den første tiden på matkuponger og med hjelp fra vennene.

- Men når man lukker en dør åpnes det alltid en ny, sier hun og snakker av erfaring. 

Snart begynte nemlig ting sakte, men sikkert å løsne for henne.

I Hollywood var hun med å starte kjendisstedet "Sky Bar" som den gang var eid av supermodellen Cindy Crawford og eksmannen Randy Crawford. Her tjente hun gode penger på tipsen som bartender.

I tillegg dro hun i land jobber for store reklamekampanjer som blant annet Budweiser, Vouge (solbriller) og Vicks (halslinser).

- Det er i reklamejobbene pengene ligger. Der får man nemlig betalt hver gang reklamen vises på tv, forklarer hun.

Men det er mange om beinet til disse jobbene - ofte kan nærmere 200 mennesker dukke opp til en audition for en reklamefilm. Det handler mye om å være på rett sted til rett tid, men det hjelper selvfølgelig også å ha kontakter i bransjen. 

- Kommer du noen gang til å flytte tilbake til Norge?

- Kristina og jeg tilbringer hver sommer i Norge, og nå har hun faktisk begynt å mase om å flytte dit. Hun savner vennene og den norske kulturen, samtidig som hun elsker friheten hun har der til å være ute å leke om kveldene og uten voksnes tilsyn. Her i LA fungerer ikke det på samme måte.

- Jeg trives veldig godt her, og synes jeg har vært heldig som har fått prøve meg i så mye forskjellig. Det er spennende med alt som skjer innenfor film i Norge, og jeg motiveres av de kunstneriske utfordringene som norsk film tilbyr. Vi får se hvilke dører som åpnes.

LES OGSÅ: - Jeg vet at hun vil bli en stjerne

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.