METAL!

"Metal #2013 A Headbanger#2019s Journey" forteller deg alt du vil vite om heavy metal. I tillegg får du oppleve en rekke eksentriske nordmenn.

METAL!: Metal-fansen er verdens mest dedikerte.
METAL!: Metal-fansen er verdens mest dedikerte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
VIDEOTIPS: Ukas beste DVD-filmer
KINOTIPS: Ukas beste kinofilmer


Heavy metal. En sjanger som er misforstått, latterliggjort og forhatt. Likevel har den millioner av fans over absolutt hele verden, og dens tilhengerskare bare øker for hver dag som går. Hva er den store fascinasjonen? Er det ikke bare en masse hårete menn som vræler om anti-krist og gobliner og slikt? Nei, metal er kompleks verden av utallige undersjangere og retninger, fra Metallica på toppen til små, obskure norske black metal-band som paradoksalt nok har et større publikum i utlandet.

AVSTUMPET
Det er hele denne verdenen antropologen Sam Dunn vil utforske. Han er selv livslang metalfan, og har gått lei alle mytene om at metalhoder bare er gjeng simple sjeler med et avstumpet følelsesliv. Dette tar han ut på en reise til viktige metalbyer og –steder som Los Angeles, Birmingham (fødebyen til Ozzy Osbournes band Black Sabbath), samt lille Norge og vår beryktede og berømte black metal-scene. For å si det sånn: Våre landsmenn i Mayhem og deres likesinnede fremstår som vilt eksentriske, og ikke alltid like sympatiske – for å si det forsiktig.

SEKSUALITET
Dunn utforsker metallartistenes besettelse med seksualitet, religion, vold og død, og det er ikke alt han hører han setter like stor pris på. Uansett får Dunn møte alle sine store helter: Bruce Dickinson fra Iron Maiden, Tony Iommi fra Black Sabbath, Slayer, Alice Cooper, Lemmy fra Motörhead og Ronnie James Dio.
”Metal – A Headbanger’s Journey” er et must for alle metalfans og alle dere andre som har lurt på hvorfor millioner av mennesker lar håret gro og begynner tilbe band som heter Cannibal Corpse.

Ute på DVD nå

VIDEOTIPS: Ukas beste DVD-filmer
KINOTIPS: Ukas beste kinofilmerI samarbeid med:
 
Filmweb.no Mix Scene 1 Pioneer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer