«Mesternes mester» 2018:

«Mesternes mester»: Måtte politianmelde, og stakk av fra modelloppdrag

«Mesternes mester»-stjernene avslører de villeste forespørslene gjennom karrieren.

VILLE FORESPØRSLER: I kveld er det premiere på en ny sesong av «Mesternes mester». Fra venstre: Lena Boysen Hillestad (48), Rolf Falk-Larssen (57), Solveig Gulbrandsen (36), Bjørg Eva Jensen (57), Gro Hammerseng-Edin (37), Espen Jansen (49), Isabel Blanco (38), Steffen Iversen (41), Kurt Asle Arvesen (42), og Andreas Ygre Wiig (36). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VILLE FORESPØRSLER: I kveld er det premiere på en ny sesong av «Mesternes mester». Fra venstre: Lena Boysen Hillestad (48), Rolf Falk-Larssen (57), Solveig Gulbrandsen (36), Bjørg Eva Jensen (57), Gro Hammerseng-Edin (37), Espen Jansen (49), Isabel Blanco (38), Steffen Iversen (41), Kurt Asle Arvesen (42), og Andreas Ygre Wiig (36). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I kveld går startskuddet for den niende sesongen av «Mesternes mester». I ukene fremover vil man kunne følge flere av Norges største idrettsstjerner gjennom blod, svette og tårer - før den absolutte mesteren skal kåres i midten av mars.

At samtlige ti deltakere har lagt bak seg enorme karrierer, etterfulgt av utallige pokaler og medaljer, har blant annet gjort dem ettertraktet hos ulike aktører - og privatpersoner.

Nå avslører flere av idrettsstjernene de mest oppsiktsvekkende tilbudene og forespørslene som har dumpet ned i postkassen, på mail eller via telefon.

STJERNELAG: Som profilerte idrettsutøvere har årets deltakere i «Mesternes mester» opplevd å få både den ene og andre sære forespørselen. Nå forteller stjernelaget om de mest oppsiktsvekkende tilbudene. Foto: NRK
STJERNELAG: Som profilerte idrettsutøvere har årets deltakere i «Mesternes mester» opplevd å få både den ene og andre sære forespørselen. Nå forteller stjernelaget om de mest oppsiktsvekkende tilbudene. Foto: NRK Vis mer

- Fikk lungebetennelse

For skøyteløper Rolf Falk-Larssen (57) skulle et tilbud om å delta i en annonsekampanje for et teleselskap bli starten på et mareritt.

- Oppdraget besto av å danse på isen. Det var en filmseanse som skulle spilles inn i 20 minusgrader, i trikot på Bislett, midt på natta. Det var heller ingen stor tilgang på rom hvor vi kunne varme oss, sier han og antar at episoden kan ha funnet sted rundt midten av 80-tallet.

Saken fortsetter under bildet:

SKØYTEKULDESJOKK: Tidligere skøyteløper Rolf Falk-Larssen forklarer at et reklameoppdrag på Bislett var med å spolere en av sesongene i løpet av hans karriere. Her avbildet under EM på Bislett i 1982. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix
SKØYTEKULDESJOKK: Tidligere skøyteløper Rolf Falk-Larssen forklarer at et reklameoppdrag på Bislett var med å spolere en av sesongene i løpet av hans karriere. Her avbildet under EM på Bislett i 1982. Foto: Per Løchen / NTB Scanpix Vis mer

I den sveitsiske skøytemetropolen Davos, skulle Rolf virkelig få kjenne etterdønningene av innspillingen.

- Den sesongen fikk jeg lungebetennelse, og sesongen ble spolert som følge av det. Det var veldig tungt. Jeg husker spesielt da vi kom til Davos på samling. Jeg klarte ikke engang å bære bagen opp en bakke fra toget til hotellet.

- Behov for å se føtter

For Solveig Gulbrandsen (36) - en av Norges mest profilerte kvinnelige fotballspillere gjennom tidene - tikket det en dag inn en melding på Facebook, som fikk henne til å stusse.

BEINA PLANTET PÅ JORDEN: Solveig Gulbrandsen var noe skeptisk til at et bilde av fotbladet hennes skulle brukes til seriøs forskning, og takket nei til forespørselen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEINA PLANTET PÅ JORDEN: Solveig Gulbrandsen var noe skeptisk til at et bilde av fotbladet hennes skulle brukes til seriøs forskning, og takket nei til forespørselen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- En av de rareste forespørslene jeg har fått, var om jeg kunne ta et bilde av fotbladet mitt og sende til en person over Facebook, sier Solveig lattermildt til Se og Hør.

Ifølge vedkommende skulle bildet brukes til forskning. Akkurat den påstanden tok imidlertid 36-åringen med en klype salt.

- Det var noe forskningsgreier, der han hadde behov for å se mange føtter. Men jeg ble ikke med i den forskningen der, for å si det sånn.

- Fikk fødselstilbud

Forespørsler av liknende art er heller ikke ukjent for flere av de andre kvinnelige deltakerne. For håndballspiller Isabel Blanco (38) var det imidlertid penger å hente, dersom hun ville gå med på en avtale om salg av treningstøy.

- Jeg husker en person som ville kjøpe en tights av meg for 4000 kroner. En annen har spurt om jeg ville kjøpe et par svette sokker, for det synes han var stas.

Saken fortsetter under bildet:

LATTERMILD: Hadde Isabel Blanco latt seg friste av tilbudet om salg av en treningstights, kunne hun blitt 4000 kroner rikere. Valget var imidlertid enkelt - og tightsen ble i skuffen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LATTERMILD: Hadde Isabel Blanco latt seg friste av tilbudet om salg av en treningstights, kunne hun blitt 4000 kroner rikere. Valget var imidlertid enkelt - og tightsen ble i skuffen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

I boken «Gode som gull - 30 år med håndballjentene», skrevet av tidligere Dagbladet-journalist Stian Haraldsen, har Gro Hammerseng-Edin (37) avslørt det mest oppsiktsvekkende tilbudet hun har mottatt:

- En gang fikk jeg en melding fra en kar som hadde fått tak i telefonnummeret mitt, etter at han hadde sett meg på TV på en Plan Norge-tur i Afrika. Jeg hadde sagt at jeg godt kunne tenke meg å få barn, og han så for seg at vi kunne få barn sammen, og skrev at han var god for mange millioner. Han mente derfor at vi kunne gjøre en deal.

- Du sa nei?

- Ja, jeg gjorde det, jeg syntes ikke det var en særlig god idé, heter det i boken.

Saken fortsetter under bildet:

FORELDRE: For seks år siden ble Gro og Anja Hammerseng-Edin mammaer til lille Mio, og året etter, i 2013, giftet de seg i Stavern. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORELDRE: For seks år siden ble Gro og Anja Hammerseng-Edin mammaer til lille Mio, og året etter, i 2013, giftet de seg i Stavern. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Måtte anmelde

I likhet med Gro, har tidligere skøyteløper Bjørg Eva Jensen (57) mottatt brev fra beundrere. For Bjørg Eva sin del, ble imidlertid oppmerksomheten ved ett av tilfellene så stor at hun så seg nødt til å politianmelde.

- BLE REDD: Bjørg Eva Jensen oppfattet flere brev fra en beundrer som skremmende. Saken endte hos politiet, forteller hun. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- BLE REDD: Bjørg Eva Jensen oppfattet flere brev fra en beundrer som skremmende. Saken endte hos politiet, forteller hun. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg husker en frier fra Frankrike som skrev brev til meg på 80-tallet. Han lurte på om han kunne ta meg med på tur - uten treningstøy. Det fikk jeg ikke lov å ta med meg, av ukjent årsak.

57-åringen hadde ikke kjennskap til mannen fra før, og oppfattet brevet som ubehagelig.

- Jeg ble litt redd. Jeg fikk nemlig flere brev, hvor det ble mer og mer slibrig. Han sendte bilder og alt mulig. Brevene kom hele tiden, så jeg måtte politianmelde til slutt, sier Bjørg Eva, som understreker at hun også har mottatt mange hyggelige fanbrev i løpet av årene.

- «MARRY ME!»

Det er imidlertid ikke bare de kvinnelige idrettsprofilene som mottar frierbrev. Også snowboardstjernen Andreas Ygre Wiig (36) har vist seg populær hos det motsatte kjønn.

- Det var en britisk dame som opprettet en Facebook-profil som het noe sånt som «AndreasWiigMarryMe».

Saken fortsetter under:

Strolling around at Trysil ski resort with the coolest mom @hannahsophi ❤

Et innlegg delt av Andreas Wiig (@andreaswiig)

På tross av det ivrige forsøket, skulle forespørselen likevel ikke ende i den klassiske og lykkelige slutten man ofte ser på film. I dag er Andreas nemlig kjæreste med modell Hannah Sophie Sæthre Schanz, og paret har ett barn sammen.

- Det kom en del meldinger fra den britiske kvinnen. Det var slik jeg fant ut at profilen eksisterte. I meldingene var budskapet mye det samme som profilen het: «MARRY ME!». Jeg svarte henne ikke, så vidt jeg kan huske, sier han og ler.

- Stakk fort derfra

Etter 30 år som aktiv utøver, opparbeidet turner Espen Jansen (49) seg en fysikk mange bare kan drømme om.

GJENNOMTRENT: Espen Jansen stilte gjerne i leopardbadetøy i første episode av TV 2-prgrammet «Skal vi stupe» fra 2013. Turneren setter imidlertid strek ved lakk og lær. Her sammen med Alexandra Joner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GJENNOMTRENT: Espen Jansen stilte gjerne i leopardbadetøy i første episode av TV 2-prgrammet «Skal vi stupe» fra 2013. Turneren setter imidlertid strek ved lakk og lær. Her sammen med Alexandra Joner. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Dette gjorde ham også til en ettertraktet mann foran kamera, hvor han på begynnelsen av 90-tallet fikk en forespørsel om en godt betalt modelljobb.

- Alt hørtes bra ut, og jeg skulle møte på en adresse for å ta bilder. Jeg dro ned til Grønland på den gitte adressen, men så ble ting litt snodig ... Plutselig ser jeg bilder av shorts i lakk og lær, med glidelås og så videre. Da stakk jeg fort derfra, sier han og ler.

Stilte i Vi Menn

Hundekjører Lena Boysen Hillestad (48) har også fått erfare modellbransjen. I motsetning til Espen, sto hun imidlertid løpet ut - og lot seg fotografere.

- Innad i min sport blir man ikke så ofte plaget med spesielle forespørsler. Men på begynnelsen av 90-tallet var vi nok med på en del rare ting. Det var første gang vi vant VM. Da er det fort sånn at det baller på seg.

Hun valgte å takke ja til en forespørsel for bladet Vi Menn i 1994 - hvor bikkjene naturligvis ble med.

- Både jeg og bikkjene stilte opp i kondomdress. Det var fire bikkjer og meg. Det var veldig kult, sier hun lattermildt.

Utviklet seg til vennskap

For noen år tilbake fikk syklist Kurt Asle Arvesen (42) en henvendelse fra en kvinne som skulle gifte seg. Lite visste imidlertid 42-åringen om hvordan det hele skulle arte seg.

- Hun skulle gifte seg og lurte på om hun kunne få en trøye av meg for å gi til mannen sin i morgengave. Det måtte jeg selvfølgelig ordne, så da sendte jeg av gårde en trøye, sier han og fortsetter:

- Et par uker senere fikk jeg samme henvendelse fra mannen hennes - og de visste ikke om hverandres forespørsler, så da måtte jeg bare ignorere e-posten fra han, sier 42-åringen lattermildt.

Saken fortsetter under bildet:

VENNEPAR: En vennlig gest, endte med nært vennskap for syklist Kurt Asle Arvesen. Her er han avbildet sammen med kona Nina i Tour de France i Monaco i 2009. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VENNEPAR: En vennlig gest, endte med nært vennskap for syklist Kurt Asle Arvesen. Her er han avbildet sammen med kona Nina i Tour de France i Monaco i 2009. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Historien skal imidlertid ikke stoppe her. Som ivrige fans av sykkelsporten, ble det til at ovennevnte ektepar møtte Kurt Asle i etterkant av bryllupet.

- Så de giftet seg, og begynte å følge meg på sykkel, hvor de blant annet var tilskuere under sykkel-VM. Så i dag er de faktisk et utrolig godt vennepar av meg og kona. Det er ganske komisk.

- Takket nei flere ganger

Fotballspiller Steffen Iversen (41) er fortsatt en ettertraktet profil - spesielt hva angår tv-bransjen.

- Jeg har fått en del tilbud om å delta på ulike tv-program, deriblant «Skal vi danse», men det har jeg takket nei til flere ganger. Jeg har ikke hatt så mye tid til å gjøre slike ting tidligere, men nå har jeg plutselig litt tid mellom hendene, og derfor er jeg med her, sier han og fortsetter:

- «Mesternes mester» har jeg også blitt spurt om å delta på flere ganger før. Først nå hadde jeg tid, og følte at det passet. Så det er kjempeartig.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte at de må være gærne som spør meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer