Mesternes mester:

«Mesternes mester»-deltaker ble stoppet i 180 km/t

Det ble blod, svette og tårer da deltakerne i NRK- suksessen ble rammet av naturens krefter.

DELTAKERE: Frode Grodås (51), Anders Jacobsen (29),Tonje Sørlie (35), Bartosz Piasecki (30), Eldar Rønning (34), Helene Olafsen (26), Odd Sørli (62), Anita Moen (49), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) og Ine Barlie (51) skal til pers i årets «Mesternes Mester». Foto: Erlend Haugen.
DELTAKERE: Frode Grodås (51), Anders Jacobsen (29),Tonje Sørlie (35), Bartosz Piasecki (30), Eldar Rønning (34), Helene Olafsen (26), Odd Sørli (62), Anita Moen (49), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) og Ine Barlie (51) skal til pers i årets «Mesternes Mester». Foto: Erlend Haugen. Vis mer

SEOGHØR.NO: «Mesternes Mester» er et av NRKs aller viktigste flaggskip, med godt over en million seere - hver eneste uke. Lørdag 14. januar er det klart for den åttende sesongen av programmet.

Naturkatastrofe

Både deltakere og crew fikk en trøblete start på oppholdet, kun få dager før opptakene skulle starte. Et voldsomt uvær traff byen Kalamata sør i Hellas, der deltakerne skulle bo og oppholde seg de neste ukene.

I byen der de tidligere idrettsstjernene bodde, døde tre personer som følge av uværet. Kraftig regnvær og flom var årsaken til dødsfallene.

Øyenvitne

«Mesterens Mester»- sjef Dag Erik Pedersen (57) ble øyenvitne til de enorme ødeleggelsene.

- Det var helt forferdelig å se. Biler hadde blitt tatt av vannmassene og det var tydelige tegn på det voldsomme uværet som hadde herjet. Det er trist å tenke på alle som ble rammet av dette, forteller han da Se og Hør var til stede under innspillingen av programmet.

Saken fortsetter under bildet.

PROGRAMLEDER: Dag Erik Pedersen er igjen programleder for det populære programmet. Foto: Se og Hør
PROGRAMLEDER: Dag Erik Pedersen er igjen programleder for det populære programmet. Foto: Se og Hør Vis mer

Deltakere rammet

Uværet rammet også deltakerhuset der Frode Grodås (51), Anita Moen (49), Eldar Rønning (34), Else-Marthe Sørlie Lybekk (38), Bartosz Piasecki (30), Ine Barlie (51), Anders Jacobsen (29), Tonje Sørlie (35), Helene Olafsen (26) og Odd Sørli (62) bodde.

Huset var nemlig uten strøm og vann de første dagene. Flere av øvelsene måtte flyttes som følge av uværet.

Eks-hopper Anders Jacobsen tok det hele med ro:

MED I ÅR: Anders Jacobsen synes deltagerne ble tatt godt vare på. Foto: Fred Arne Wergeland/Rubicon TV  
MED I ÅR: Anders Jacobsen synes deltagerne ble tatt godt vare på. Foto: Fred Arne Wergeland/Rubicon TV   Vis mer

- Vi så de store ødeleggelsene og det var litt logistikkproblemer i starten – med tanke på at huset ikke fungerte optimalt. Men vi ble tatt godt vare på, forsikrer han.

Stygt kvestet

Dramatikken stoppet ikke der. I en av konkurransene faller en av deltakerne svært stygt og blir sendt til sykehus i all hast, mens de andre deltakerne står rystet igjen.

- Det var bare flaks at det gikk så bra som det gjorde. Det var et meget stygt fall og det kunne gått skikkelig galt, sier en deltaker til Se og Hør.

Stoppet av politiet

Også på veien gikk det hardt for seg. Da en av deltakerne hadde fri, bestemte vedkomne seg for å ta seg en kjøretur for å se seg rundt. I hele 180 kilometer i timen ble den tidligere idrettsutøveren stoppet av politiet.

Etter det Se og Hør erfarer fikk idrettsstjernen beholde førerkortet, men måtte betale en bot.

Spennende

TV-seerne kan glede seg til en serie som er spekket med den kjente og kjære feelgood-stemningen – i tillegg til mye spenning.

- Jeg kan også denne sesongen love topp underholdning – med fantastiske utøvere som virkelig gir alt. Jeg vet at jeg sier dette hvert eneste år, men denne sesongen tror jeg er den beste vi har laget, avslutter Dag Erik Pedersen.

Han ønsker seerne velkommen til «Mesternes Mester» på NRK 1 kl.19.55 i kveld.

LES OGSÅ: Bård Tufte Johansen: - Jeg kollapset på legevakten