«Mesternes mester»:

«Mesternes mester»: - Jeg var redd

Nadya Khamitskaya Andersen forteller om «Mesternes mester»-opplevelsen etter fredagens exit.

«MESTERNES MESTER»: Det er duket for nok en spennende duell når Nadya Khamitskaya Andersen og Nils Jakob Hoff møtes i nattest. Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld var det over og ut for tidligere proffdanser Nadya Khamitskaya Andersen (39), som har gitt både blod, svette og tårer under sin deltakelse i «Mesternes mester».

39-åringen, som tapte nattesten mot roer Nils Jakob Hoff (36), legger ikke skjul på at deltakelsen har vært et minne for livet.

- Jeg elsket å være her. For en opplevelse. Og det å få være en del av denne gjengen er så ærefullt. Jeg har måttet klype meg i armen flere ganger, forteller hun til Dagbladet, og har bare lovord å si om de andre deltakerne.

Tidligere i sesongen kunne hun også fortelle at hun har med seg fysiske minner hjem etter at hun skadet seg stygt under en sykkeløvelse.

- Redd for å ikke mestre

Når Dagbladet snakker med Khamitskaya Andersen under innspillingen, kan hun imidlertid røpe at kroppen har fått kjørt seg langt mer enn hva som har kommet fram på skjermen.

UTE: Fredag var det Nadya som måtte forlate konkurransen. Hun ser tilbake på en opplevelse for livet. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
UTE: Fredag var det Nadya som måtte forlate konkurransen. Hun ser tilbake på en opplevelse for livet. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Da jeg ble spurt om å være med i programmet var jeg redd for at jeg var for svak. Jeg ville si ja med en gang, men tenkte rett og slett at «jeg er nok for svak». Samtidig skjønte jeg jo at jeg ikke kunne si nei til dette. Det har vært en opplevelse for livet som jeg ikke ville vært foruten, forteller hun.

Den tidligere «Skal vi danse»-vinneren forklarer videre at hodet hennes trolig var mer klart for «Mesternes mester» enn kroppen.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Hodet har nok tatt med kroppen litt lenger enn jeg trodde, sier hun etter å ha røket ut av konkurransen.

I starten av programmet var det tøffeste for Khamitskaya Andersen å håndtere frykten for å være for svak.

- Jeg var redd for å ikke mestre, men etter å ha truffet gjengen begynte alt å handle om samhold, hvordan vi hadde ryggen til hverandre, ga hverandre ei skulder å gråte på og heiet på hverandre. Frykten forsvant fort, forklarer hun.

Forberedelser

- Hvordan forberedte du deg til «Mesternes mester»?

- Jeg hadde to måneder på meg, og da tenkte jeg at to måneder med den kroppen her er for kort tid til å bli sterk nok. Men jeg trente så godt jeg kunne og ble litt sterkere, men jeg brukte mye tid på å analysere øvelsene og se om det var noe teknisk som kunne hjelpe meg, svarer hun, og fortsetter:

- Jeg var godt forberedt på hvordan «Mesternes mester»-øvelser er, men jeg var ikke nødvendigvis forberedt for «Mesternes mester»-øvelser. Men det var verdt det.

BLOD: Her går det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

Etter at hun røk ut av konkurransen og begynte å lande litt etter eventyret, kjente hun at kroppen hadde vært gjennom mer enn hun først så for seg.

Overbelastning

I tillegg til de stygge skadene under sykkelulykken, som du kan lese mer om her, merket 39-åringen at hun hadde vondt mange steder på kroppen.

- Men når det er så gøy legger man alt annet litt til side, forklarer hun.

- Jeg vet ikke om kroppen var helt forberedt i utgangspunktet. Det er flere skader jeg oppdaget i ettertid. Jeg har pådratt meg skader som ikke er synlig.

Ifølge Khamitskaya Andersen fikk hun også en delvis avrivning i akillessen på den ene foten.

NERVEPIRRENDE: Det er klart for en ny nattest i «Mesternes Mester». Og denne gangen er det Nadya Khamitskaya Andersen og Ida Njåtun som møter hverandre til en nervepirrende duell. Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

- Jeg merket at det var vondt, sier hun, og røper at hun også pådro seg skade i den andre foten.

- Føttene har ikke tålt det så veldig bra, så det var en rolig sommer etter innspillingen. Samtidig ville jeg ikke vært foruten skadene og de arrene jeg har fått. Jeg har fått en opplevelse og venner for livet, fortsetter hun.

Da Dagbladet møtte proffdanseren før jul kunne hun fortelle at hun var tilbake til normalen etter sykkelskaden, men at akillessenen ikke var helt på plass ennå.

- Men det er jo det at jeg overbelastet hele kroppen for mye, både med forberedelsen og de tre ukene vi var der. Jeg gønnet på og ga alt, og det gjorde at kroppen ble kjørt hardere enn den i utgangspunktet tåler. Men jeg ville kjørt på igjen og vært med om igjen.

Nadya Khamitskaya Andersen er gift med Mads. A. Andersen, som er TV-direktør i Aller Media AS.

LES OGSÅ: Til legevakten: - Skikkelig vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer