«Mesternes mester»:

«Mesternes»-Margaret giftet seg med sjefen

Første dag Margaret Knutson Aase møtte sin nåværende kone, var hun ikke i tvil. Henne skulle hun ha.

FANT DRØMMEDAMA: Det var mens hun jobbet på Elixia at Margaret Knutson Aase fant drømmedama i sin ni år eldre sjef. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet
FANT DRØMMEDAMA: Det var mens hun jobbet på Elixia at Margaret Knutson Aase fant drømmedama i sin ni år eldre sjef. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet Vis mer
Publisert

ZADAR/OSLO (Se og Hør): - Bare så du vet det, så har jeg møtt henne jeg skal gifte med i dag!

Det var Margaret Knutson Aase (31) sine ord til søsteren den dagen hun hadde møtt sin nåværende kone, Helle Knutson Aase (40).

På daværende tidspunkt var Helle hennes ni år eldre sjef på et av Elixias treningssentre i Oslo. Og det var heller ikke det eneste problemet: Hun var i tillegg forlovet med en annen.

- Jeg sa ikke de ordene til henne med en gang altså, jeg holdt meg i skinnet. For ellers hadde hun løpt motsatt vei, tror jeg, ler «Mesternes»-deltakeren.

Den tidligere verdensmesteren i jiu-jitsu valgte å fokusere på målet heller enn hindrene underveis.

EKTEPAR: I 2014 ga Margaret og Helle Knutson Aase hverandre sine ja. De jobber sammen den dag i dan, blant annet med å arrangere treningsreiser til utlandet. På sikt drømmer også om å starte treningssenter sammen. Foto: Privat
EKTEPAR: I 2014 ga Margaret og Helle Knutson Aase hverandre sine ja. De jobber sammen den dag i dan, blant annet med å arrangere treningsreiser til utlandet. På sikt drømmer også om å starte treningssenter sammen. Foto: Privat Vis mer

Etter et nytt treningsopphold i USA, returnerte hun til Oslo. Da hadde Margarets nåværende kone blitt singel. Det tok ikke lang tid før de to var et par, og i 2014 ga de hverandre sine ja i Oslo rådhus.

- Frustrerende

Fredag kveld ble imidlertid hindrene for mange for Kristiansand-jenta under «Mesternes mester». Etter å ha havnet sist på den sammenlagte poengsummen under semifinalen, måtte hun ta til takke med årets fjerdeplass.

- Det var greit. Jeg var ikke god nok, kort oppsummert. Jeg klarte ikke å komme meg over det første hinderet, og om jeg skulle tatt poeng i denne bolken, ville det vært her. Jeg har en nakke som ikke er laget for å gå og drasse på masse sandsekker, så etter hinderløypa skjønte jeg at dette ikke går bra, sier hun og legger til:

- Men hvordan går det an å ikke skjønne hvordan man skal få den sekken over hinderet? Det var så frustrerende, sier Knutson Aase til Se og Hør.

RØK UT: Margaret Knutson Aase røk fredag ut av «Mesternes mester» etter å ha fått laveste poengsummen sammenlagt i helvetesuken. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon/ NRK
RØK UT: Margaret Knutson Aase røk fredag ut av «Mesternes mester» etter å ha fått laveste poengsummen sammenlagt i helvetesuken. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon/ NRK Vis mer

Det ser ut til at stå på-vilje og pågangsmot har vært nøkkelord i 31-åringens liv.

Kampsport-stjerna fra Kristiansand var bare åtte år gammel da hun begynte med jiu-jitsu. Siden har hun konkurrert i sports-jiu-jitsu, brasiliansk jiu-jitsu og MMA, og besitter de gjeveste medaljene i både VM og EM i de to første grenene.

- Jeg var åtte eller ti år da jeg sa første gang at jeg skulle bli verdensmester i jiu-jitsu, og siden trente jeg mot det målet. Det har vært i snitt 20 timer i uken, tenker jeg.

HARD SPORT: Det er liten tvil om at jiu-jitsu er en beinhard sport. Her under VM i 2011. Foto: Privat
HARD SPORT: Det er liten tvil om at jiu-jitsu er en beinhard sport. Her under VM i 2011. Foto: Privat Vis mer

Fem brudd

Jiu-jitsu er ingen sport for sarte mennesker. I én og samme kamp har Margaret, med sine 167 cm og omkring 60 kg, sørget for hele fem brudd på sin motstander.

Begge albuene, begge skuldrene, og en ankel røyk på den brasilianske motstanderen i møtet med sørlendingen.

MERDENSMESTER: Margaret Knutson Aase har stukket av med seieren i både VM og EM flere ganger. Foto: Privat
MERDENSMESTER: Margaret Knutson Aase har stukket av med seieren i både VM og EM flere ganger. Foto: Privat Vis mer

- Hun var jo dum, da. Det vil jeg si. Erfarne utøvere skader seg veldig sjelden, så sant det ikke står om få poenger i en VM-finale eller noe. Hun her ga seg bare aldri.

- Har du noen gang kjent på dårlig samvittighet for det?

- Aldri. Jeg tenkte bare «Ditt kjøtthue. Hvor dum kan du bli?», svarer Knutson Aase kontant.

RØK UT: Den tidligere Jiu-jitsu utøveren Margaret Knutsson Aase har imponert under årets «Mesternes mester», men måtte takke for seg i semifinalen. Foto: Christian Roth Christensen
RØK UT: Den tidligere Jiu-jitsu utøveren Margaret Knutsson Aase har imponert under årets «Mesternes mester», men måtte takke for seg i semifinalen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

I 2012 vant 31-åringen også tv-programmet «Norges Beste Fighter», noe som innebar at hun også måtte konkurrere i MMA.

Etter å ha innkassert premien på 250 000 kroner, gikk hun én kamp i greina, før hun tenkte at «nok var nok» hva gjaldt toppidrettskarrieren.

- Livsstilen med en pendling mellom det profesjonelle miljøet i USA og et liv i Norge, en korsrygg som begynte å krangle, og det faktum at jeg hadde nådd målet om å bli verdensmester, gjorde at jeg tenkte at det var på tide å finne et nytt prosjekt, forklarer hun og legger lattermildt til:

- Det ble Helle det da.

UNDERVISER: Selv om Margaret Knutson Aase har lagt livet som profesjonell jiu-jitsu på hylla, underviser hun andre i kampsporten flere ganger i uken. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet
UNDERVISER: Selv om Margaret Knutson Aase har lagt livet som profesjonell jiu-jitsu på hylla, underviser hun andre i kampsporten flere ganger i uken. Foto: Christian Roth Christensen/ Dagbladet Vis mer

«Loddet» ut moren

Jiu-jitsu er slett ikke noen lukrativ sport. Selv om kampsporten blir stadig mer populær, er den ikke organisert, og man får dermed heller ikke støtte gjennom idrettsforbundet.

At 31-åringen har fått muligheten til å konkurrere i verdenstoppen, kan hun takke mora si, Elisabeth Aase (60), for. Hun tok nemlig opp lån for at datteren skulle få følge drømmen om en toppidrettskarriere.

LA OPP: Margaret Knutsson la opp karrieren for sju år siden. Da hadde hun nådd målet om å bli verdensmester i jiu-jitsu. Foto: Tor Lindset
LA OPP: Margaret Knutsson la opp karrieren for sju år siden. Da hadde hun nådd målet om å bli verdensmester i jiu-jitsu. Foto: Tor Lindset Vis mer

Det er liten tvil om at 31-åringen den dag i dag har et nært forhold til mora, og i senere tid har hun også fått sjansen til å gjengjelde noe av omsorgen.

I 2016 slet nemlig Elisabeth Aase selv med karrieren etter nedbemanningsrunder som følge av oljekrisa. Etter at mora hadde vært arbeidsledig i to år, tok dattera grep.

«Mesternes»-profilen har mange følgere i sosiale medier, og etter litt godsnakking med mora, delte hun en jobbannonse på vegne av sin da 57 år gamle mamma.

- Det var vondt å se på det. Jeg blir jo forbanna. Nedbemanning kan man ikke gjøre noe med, men at det er så vanskelig for godt voksne å få jobb - det er vondt. Jeg følte det var urettferdig. Men jeg måtte ta en prat med mamma, for hun er glad i å ha kontroll.

Datterens gjerning vakte stor oppmerksomhet, og ble blant annet omtalt i flere medier. Responsen var også enorm, og førte til en deltidsjobb i en annen bransje. I dag er hun tilbake i fulltidsjobb innen sitt opprinnelige felt.

- Responsen tok helt av. Men det er morsomt at folk synes det er fint. Det er jo hun som er fin. Hun har vært mitt livs sponsor.

LES OGSÅ: Får kritikk etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer