«Mesternes mester» 2021:

«Mesternes»-deltakeren forlovet: - Mange mener mye

«Mesternes mester»-aktuelle Cecilie Leganger forlovet seg før jul.

FORLOVET: Cecilie Leganger og samboeren, HP Gundersen, har forlovet seg. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
FORLOVET: Cecilie Leganger og samboeren, HP Gundersen, har forlovet seg. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

ARENDAL / OSLO (Se og Hør): Flere av landets største mediehus var raske på labben og hamret løs på tastaturet da det i september ble kjent at den tidligere håndballstjerna Cecilie Leganger (45) hadde funnet lykken med musikkprodusent HP Gundersen (67).

Samtidig kom det frem at paret hadde flyttet sammen ytterst i Bøvågen, og Gundersen fortalte at de ikke var i tvil om at de skulle bli samboere.

Bare kort tid senere reiste Leganger til Arendal, som en av deltakerne i årets sesong av «Mesternes mester».

For mange har det nok bare vært spørsmål om tid før bergenseren ville være på deltakerlista, ettersom hun var blant verdens beste keepere da hun var på topp for det norske håndballandslaget.

KONKURRENTER: Dagbladet møtte alle «Mesternes mester»-deltakerne i Arendal. Her er Linda Medalen, Synnøve Solemdal, Genette Våge og Cecilie Leganger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONKURRENTER: Dagbladet møtte alle «Mesternes mester»-deltakerne i Arendal. Her er Linda Medalen, Synnøve Solemdal, Genette Våge og Cecilie Leganger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Spekulasjoner

Se og Hør møter 45-åringen sammen med konkurrentene i Arendal, hvor hun blant annet kan fortelle at det var rart å dele kjærestenyheten i pressen.

- Samtidig tok jeg et valg sammen med kjæresten min om at det var lurt å gå ut med, så det ikke skulle bli så mange spekulasjoner rundt det, forteller hun.

GIFTERINGER: Det var i tirsdagens utgave av Se og Hør du kunne se bilder fra da paret kjøpte gifteringer. Faksimile: Se og Hør
GIFTERINGER: Det var i tirsdagens utgave av Se og Hør du kunne se bilder fra da paret kjøpte gifteringer. Faksimile: Se og Hør Vis mer

Og at spekulasjoner kan oppstå, fikk paret erfare da de før jul ble observert i en gullsmedbutikk i Bergen. Kort tid senere kom bekreftelsen i Bergensavisen - Leganger og Gundersen hadde forlovet seg.

- Frieriet startet som en spøk. Vi spurte hverandre begge to og snakket i munnen på hverandre, fordi begge ønsket det like mye. Det ble et ja, sa musikeren til avisa.

GOD KJEMI: Cecilie Leganger falt pladask for HP Gundersen. Nå er de forlovet. Foto: Gitte Johannessen / NTB
GOD KJEMI: Cecilie Leganger falt pladask for HP Gundersen. Nå er de forlovet. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer

I tirsdagens utgave av Se og Hør åpner Gundersen ytterligere opp om frieriet.

- Det som overrasker mange, er nok en forestilling om at en mann som har jobbet et helt liv som musiker, kan forlove seg i høy alder med kanskje norgeshistoriens fremste idrettsutøver i verden, sier han til bladet.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Respekt for andre

Han legger heller ikke skjul på at enkelte har reagert på den 22 år store aldersforskjellen, men at de fleste har vært svært positive over forholdet deres. Det forteller også forloveden.

- Det har vært 99 prosent positive tilbakemeldinger - og et og annet oppgulp om alder. Sånn er samfunnet. Mange mener mye, sier Leganger til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg elsker ordet respekt, og det som ligger i å ha respekt for andre mennesker. Dersom man er så utrolig heldig i livet å være i et sunt, kjærlig, fornuftig og klokt parforhold - at man har vært så heldig å ha funnet et menneske man elsker dypt og man blir dypt elsket tilbake - så tror jeg at man rent intuitivt blir veldig forsiktig med å uttale seg om andres kjærlighetsforhold. Man har erfart noe veldig fantastisk som er veldig personlig.

Skiller karriere og privatliv

Tilbake i Arendal forteller håndballstjerna at det er rart at forholdet er kjent, men at hun ikke angrer. Faktisk synes hun det er positivt. Når det gjelder det å verne om privatlivet generelt, er det noe hun har verdsatt høyt i løpet av livet.

- Jeg synes det var fantastisk å få oppmerksomhet for prestasjonene jeg gjorde i målet. Jeg har alltid stilt opp i forhold til det profesjonelle jeg drev med, men så har jeg vært glad i holde en lav profil utenfor, for det ble så voldsomt mye oppmerksomhet i hele karrieren, sier hun, og fortsetter:

«MESTERNES MESTER»: Flere kjente idrettsprofiler skal konkurrere om hvem av dem som er best, i den 12. sesongen av «Mesternes Mester». Sesongen er spilt inn i Arendal. Video: NRK Vis mer

- Jeg skilte veldig mellom da jeg var håndballspiller og privat, men når det gjelder meg selv har det vært viktig å legge det vekk og leve mitt liv i min boble. Da fikk jeg være litt tro mot meg selv, og ikke miste meg selv. Det er alltid noen som skal mene noe, så for meg har det vært litt godt å være privat.

Leganger innrømmer likevel at hun er på et annet sted i livet nå, og at det kanskje derfor er naturlig å åpne opp litt mer - men det har vært en lang prosess.

- Man går gjennom faser i livet og jeg er fremdeles ganske privat av meg og merker at jeg har vært litt ute av trening. Jeg har vært så superprivat, men det er ikke noe som er absolutt.

Og det den tidligere stjernekeeperen snakker om her, har hun erfart tett på kroppen tidligere - da hun var på topp ble hun nemlig gjenkjent uansett hvor hun gikk.

Gikk i kjelleren

Hun startet med håndball som 13-åring, og allerede i en alder av 18 år oppnådde hun status som verdens beste målvakt - og det var derfor mange som mente hun la opp altfor ung da håndballdrakta ble tatt av for siste gang i 2014.

Fire år senere fortalte hun til Dagbladet at hun hadde gått i kjelleren, og at hun hadde hatt helt svarte dager.

VERDENS BESTE: I løpet av karrieren var Cecilie Leganger verdens beste keeper. Her i 1998. Foto: Marit Hommedal / NTB
VERDENS BESTE: I løpet av karrieren var Cecilie Leganger verdens beste keeper. Her i 1998. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

- Jeg la opp som 20-åring. Da var jeg verdens beste målvakt. Jeg kunne redde hva som helst og hadde kjempesuksess, men jeg klarte ikke mer. Det er mange måter å gå til grunne på. Det er en lang reise tilbake hvis man først har gått på veggen, sa hun.

- Nytt menneske

I dag er Cecilie Leganger en del av selskapet Nye Livskrefter og vil bruke sine erfaringer fra idretten, kombinert med sine seks år fra legestudiet, til å hjelpe folk som har ramlet ned i kjelleren og ikke finner veien opp igjen.

- Det er ikke gitt at folk som går på en smell kommer ut av det, sa hun, og fortsatte:

- Vi skal være så grådig perfekte hele tiden. Vi må få lov til å være oss selv, hvis ikke går man til slutt på en smell.

Hun har også skrevet boken, «I mål med mening», hvor hun forteller om opplevelsene som resulterte i «et skikkelig jordskjelv», som hun sier selv. I dag forteller hun at hun følte seg ferdig med det hele da boka var ferdigskrevet.

- Jeg har fortalt hvordan jeg tenkte og sånn, og har ikke noe særlig lyst til å brette så mye mer ut om det. For meg var det en veldig god prosess å skrive om det, og så har jeg nesten blitt et nytt menneske - veldig fremoverrettet, forteller hun nå, og legger til:

- Det var viktig for meg å fortelle om det, men nå har jeg ikke lyst til å bruke så mye mer tid på det.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Kliner til med ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer