Mesterlig TV

Selv ikke Dag Erik Pedersen greier å ødelegge dette himmelsendte tv-konseptet.

FORRIGE SESONG av «Mesternes Mester» ble en braksuksess. Som seer ble man overrasket og engasjert og rørt til tårer av konseptet som greier å få sindige idrettsenere til å vise hele sitt følelsesregister. Den gamle skikongen Ove Aunli gikk i fjor fra å være nesten glemt til å trone på toppen av lista over mennesker i Norge nordmenn flest har størst sympati for.

Forventningene er dermed skyhøye foran årets sesong. Bor det en myk Ove Aunli i Jim Marthinsen, eller en levende og nær Berit Aunli i Brit Pettersen - eller en bautatrygg og omsorgsfull Dag Otto Lauritzen i Daniel Franck?

SEHER.NO HAR SETT de to første episodene i serien, som hadde premiere lørdag. Og, ja, dette er akkurat så spennende og følelsesladet som vi hadde håpet på.

Anette Bøe, Trine Hattestad, Per Egil Ahlsen og alle de andre deltagerne viser helt nye sider av seg selv. Ingen av dem er Ove eller Berit Aunli, men det behøver de heller ikke være. Dette konseptet tar fram det aller mest sympatiske i mennesket, det tar frem omsorgen i mennesker som er kjent for å tenke mest på seg selv.

«MESTERNES MESTER» ER bare ett øye på terningen unna en sekser. Det øyet er det programleder Dag Erik Pedersen som har stukket av med.

For greit nok at den tidligere toppsyklisten er en nyttig mann for NRK å ha med seg på internasjonale idrettsarrangementer, språkmektig som han er etter mange år som proff i flere land i Europa. Men i «Mesternes Mester» blir oppgaven altfor stor for ham. Han fremstår stotrete og distansert. Han virker treg i oppfattelsen i intervjusituasjoner med deltagerne, og greier aldri å ta ut ytterligere gevinster av det mesterne byr på av seg selv.

HELDIGVIS BYR DE likevel mer enn nok på seg selv til at dette er et program i allefall denne anmelderen skal se samtlige episoder av.

«Mesternes Mester» går på NRK1 lørdager klokken 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: - Det er bare jævla kjedelig!
LES OGSÅ:
Det er én ting som ikke kler henne...
LES OGSÅ: Bare Karlsen brøler av latter
LES OGSÅ: Heia Tufte! Heia Tufte!
LES OGSÅ:
Som seer føler man seg snytt
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskere
LES OGSÅ: De blir avslørt én etter én
LES OGSÅ: Hvordan er det mulig
LES OGSÅ: Amatørenes aften på TV 2