BELASTENDE TITTEL: På slutten av 1980-tallet (t.v) ble artist Jørn Hoel kåret til Norges mest sexy mann. I dag beskriver han tiden etter kåringen som en nedtur, fordi han mener at tittelen torpederte kredibiliteten hans som artist.  Foto: Erik Berglund/ NTB Scanpix
BELASTENDE TITTEL: På slutten av 1980-tallet (t.v) ble artist Jørn Hoel kåret til Norges mest sexy mann. I dag beskriver han tiden etter kåringen som en nedtur, fordi han mener at tittelen torpederte kredibiliteten hans som artist. Foto: Erik Berglund/ NTB ScanpixVis mer

- «Mest sexy»-kåringen ble starten på en lang nedtur

Jørn Hoel har ikke gode minner fra kåringen på slutten av 1980-tallet.

SEOGHØR.NO: I disse dager er Jørn Hoel (58) blant artistene som gjør suksess i «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Da han herjet på hitlistene og vant Spellemann på slutten av 1980-tallet, vant artisten imidlertid en kåring han var mindre begeistret for.

Damebladet Det Nye kåret nemlig Jørn Hoel til« Norges mest sexy mann»

- Det ble starten på en lang nedtur for meg som artist da jeg i 1988 ble kåret til «Norges mest sexy mann», sier han til Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESSRIK: På utdelingen av Spellemannprisen for 1987 i januar 1988, ble Jørn Hoel kåret til årets Spellemann. Her er han sammen med Sissel Kyrkjebø og Samantha Fox (t.h.) etter prisutdelingen. Foto: NTB scanpix
SUKSESSRIK: På utdelingen av Spellemannprisen for 1987 i januar 1988, ble Jørn Hoel kåret til årets Spellemann. Her er han sammen med Sissel Kyrkjebø og Samantha Fox (t.h.) etter prisutdelingen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I USA kårer magasinet People store Hollywood-skuespillere og andre stjerner til verdens mest sexy mann og vakreste kvinne hvert år. Fotballikon David Beckham (40) og Oscar-vinner Sandra Bullock (51) gikk til topps i fjor.

Mens noen tar slike kåringer med et smil og en klype salt, følte Jørn Hoel at kåringen tok fokuset fra det han egentlig drev med.

- Gjennom flere år skjønte jeg at jeg på grunn av dette mistet «kred», og at jeg ble sett på som en fløtepus.

- Jeg ble rett og slett ikke tatt seriøst slik jeg ble i årene før denne kåringen. Lufta gikk sakte, men sikkert ut av ballongen, minnes artisten overfor Her og Nå.

Først flere år senere gjorde han comeback med stor suksess.

Folkekjær og parodiert

Jørn Hoel har også vært med i NRK-programmet «Stjernekamp».

I 2014 sjarmerte han publikum i senk da han konkurrerte mot blant andre Anita Skorgan (57) og «Hver gang vi møtes»-kollega Unni Wilhelmsen (44) i ymse musikksjangre.

Se Jørn Hoel snakke med Seoghør.no om «Stjernekamp» nedenfor.

Den sjarmerende tromsøværingen er også blitt parodiert i TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen».

Der har komiker John Brungot (39) portrettert ham på humoristisk vis i innslaget «Levd liv med Jørn Hoel».

- Jørn Hoel har vært en av de største og beste norske sangartistene gjennom 30 år. Han må jo ha levd et fantastisk og fargerikt liv. Derfor er det både moro og en stor ære å få parodiere ham, har Brungot tidligere sagt til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.

GOD TONE: Jørn Hoel har ikke hatt noe imot å bli parodiert av komiker John Brungot. Foto: Espen Solli
GOD TONE: Jørn Hoel har ikke hatt noe imot å bli parodiert av komiker John Brungot. Foto: Espen Solli Vis mer

Og den folkekjære artisten selv setter tydeligvis mer pris på parodier enn på «mest sexy»-kåringer.

- Det er veldig artig. Det er rett og slett en ære. Det er morsomt at han tar seg tid til å sette ære på meg, sa Jørn Hoel til Seoghør.no i 2012.

TV-AKTUELL: Denne uken er det Jørn Hoel som hedres av de andre artistene i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Her sammen med (f.v) Philip «Admiral P» Boardman, Unni Wilhelmsen, Wenche Myhre, Eva Weel Skram, Ivar «Ravi» Johansen og  Henning Kvitnes.  Foto: Tor Lindseth
TV-AKTUELL: Denne uken er det Jørn Hoel som hedres av de andre artistene i «Hver gang vi møtes» på TV 2. Her sammen med (f.v) Philip «Admiral P» Boardman, Unni Wilhelmsen, Wenche Myhre, Eva Weel Skram, Ivar «Ravi» Johansen og Henning Kvitnes. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: Hunden gir familien trygghet

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.