«Eventyrlig oppussing»:

- Merket at vi trengte eksperthjelp

Halvor Bakke gjorde hytta til Birgit Skarstein VM-klar.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Video: TV3Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld har oppussingsprogrammet «Eventyrlig oppussing» sesongpremiere på TV3, der Halvor Bakke (47), sammen med Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad Nilsen, pusser opp hytter i usedvanlig vakre omgivelser.

I løpet av den fjerde sesongen av programmet vil man blant annet få ta del i oppussingen av hytta til Paralympics-roeren Birgit Lovise Røkkum Skarstein (29), kjent fra TV-serien «Ingen Grenser», og forloveden hennes, Martin Sletten.

TAKKNEMLIG: Birgit Skarstein og forloveden Martin Sletten er takknemlig for arbeidet Halvor Bakke og teamet hans har utført på bare noen dager. Foto: TV3
TAKKNEMLIG: Birgit Skarstein og forloveden Martin Sletten er takknemlig for arbeidet Halvor Bakke og teamet hans har utført på bare noen dager. Foto: TV3 Vis mer

Hytta fra 1947 ligger i Sjusjøen i Hedmark, og verdensmesteren bruker den som base for trening mot mesterskap. Frem til nå har den imidlertid vært svært lite praktisk for en rullestolbruker.

I løpet av kort tid klarte Bakke og gutta å gi Skarstein og forloveden den forandringen de trengte. Overfor Se og Hør uttrykker 29-åringen enorm takknemlighet.

- Jeg ble overrasket over hvor utrolig stilig de hadde klart å få det, og på så kort tid. De brukte vel fire og en halv dag på hele oppussingen, noe som er helt utrolig. Det ble en totalforandring jeg aldri hadde sett for meg. Selv brukte vi like lang tid bare på å male gangen som de brukte på å pusse opp hele hytta, forklarer hun lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

STOR FORANDRING: Birgit Skarstein er overveldet over arbeidet som er gjort. Dette er Birgit og hennes forlovedes nye stue. Foto: TV3
STOR FORANDRING: Birgit Skarstein er overveldet over arbeidet som er gjort. Dette er Birgit og hennes forlovedes nye stue. Foto: TV3 Vis mer

Praktiske løsninger

Birgit Skarstein fikk livet snudd på hodet da hun etter en feiloperasjon ble lam. Det var i 2008 hun skadet seg under en badeulykke på ferie, og det var da hun fikk en bakterieinfeksjon i det skadde beinet, at det gikk galt.

Etter flere operasjoner skulle hun gjennom et siste inngrep for å prøve og få tilbake funksjonen i beinet, men epiduralen gikk ikke ut av kroppen som den skulle. Hun våknet opp uten å kunne bevege seg fra livet og ned.

Siden den gang har 29-åringen vært avhengig av rullestol, noe som naturlig nok krever noen endringer i hverdagen. Hun er i ekstase over endringene i den flotte hytta.

- De viktigste endringene var nye praktiske løsninger på kjøkkenet, blant annet en ny ovn som gjør at jeg ikke lenger trenger å lene meg inn i 200 varmegrader for å bruke den, og at de lagde en fantastisk flott heis til meg. Den var super-praktisk og i tillegg veldig kul, sier hun til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

PRAKTISKE LØSNINGER: Birgit Skarstein er spesielt fornøyd med de praktiske løsningene som er blitt gjort på kjøkkenet. Foto: TV3
PRAKTISKE LØSNINGER: Birgit Skarstein er spesielt fornøyd med de praktiske løsningene som er blitt gjort på kjøkkenet. Foto: TV3 Vis mer

- Definitivt lettere

Det var Birgit og forloveden som selv meldte seg på TV3-programmet, etter å ha plundret med oppussing i lengre tid.

- Vi merket at vi trengte eksperthjelp for å komme på disse praktiske og nødvendige løsningene som jeg har behov for. Det var utrolig hjelpsomt, og vi hadde aldri fått det til på egen hånd, sier hun og legger til:

- I tillegg ble jo hytta mye koseligere. De byttet for eksempel plass på stuebordet og kjøkkenbordet, noe som nå gjør at vi kan sitte i stua og titte utover en helt fantastisk utsikt.

Den svært positive idrettsutøveren utdyper at hytta ikke ble brukt noe mindre før oppussingen, men nå reiser de dit med en helt annen glede.

- Alt er definitivt lettere nå. Det er utrolig behagelig å komme dit og vite at alt fungerer som det skal, og at det er tilrettelagt for meg, sier en fornøyd Skarstein.

VM-gull

Birgit har i løpet av sommeren viet mye tid til å forberede seg til VM i Bulgaria i september. At hytta nå er blitt mer rullestolvennlig har kommet godt med til treningen for 29-åringen.

EKSTREM HETE: Se hvordan Birgit Skarstein og de andre roerne presser kroppen for å forberede seg til varmen i Tokyo-OL 2020. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Søndag forsvarte Birgit Skarstein sitt tidligere VM-gull da hun rodde inn til nok et gull i bulgarske Plovdiv i paraklassen.

Ifølge Dagbladet viste Birgit superform og var knusende overlegen mot sine konkurrenter.

- Utrolig, utrolig artig. Vi hadde en plan om å gå ut offensivt fra start og riste av oss folk etter hvert. På 1000 meter skulle jeg rykke, og det gikk akkurat sånn vi hadde tenkt. Jeg visste også at forholdene lå til rette for rekord, og det gikk det også, fortalte Skarstein til NTB etter seieren.

«Eventyrlig oppussing» har premiere i kveld klokken 20:30 på TV3 og Viafree.

LES OGSÅ: Får oppmerksomhet i utlandet: - Hadde blitt hyllet i Danmark

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer