«Exit» sesong 2:

Mer vold, sex og dop: - Veldig drøyt

Skuespiller Jon Øigarden er ikke i tvil om at seerne kommer til å sjokkeres av den nye «Exit»-sesongen.

NY SESONG: NRK har sluppet traileren til den nye sesongen av serien Exit. Video: Rød Løper/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 kastet «alle» seg over «Exit» som om det var en pengekåt, grisete og samvittighetsløs versjon av «Maskorama».

Serien ble den største strømmesuksessen NRK noensinne har hatt. Seerne ble vitne til avkappede ører, psykisk terror av både prostituerte og koner og kokainsnorting på sykesenga.

Nordmenn lar seg kanskje ikke sjokkere like lett når de tror de vet hva de har i vente, men skuespiller Jon Øigarden (49) tror den kommende sesongen likevel kommer til å vekke oppsikt.

- Det er mange ting som folk kommer til å reagere på at er veldig drøyt, det tror jeg absolutt, sier han hemmelighetsfullt til Se og Hør.

VOLDSSCENER: Jon Øigarden røper såpass at karakteren Jeppe ikke har blitt noen kjernekar siden forrige sesong. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VOLDSSCENER: Jon Øigarden røper såpass at karakteren Jeppe ikke har blitt noen kjernekar siden forrige sesong. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Vold på skjermen

Han spiller den kaldblodige Jeppe, og kan røpe såpass at karakteren hans ikke gror noen englevinger i sesong to.

- Han er vel ikke blitt et så mye bedre menneske, nei. Men han viser seg å være mer kompleks, og man kommer litt mer inn på karakteren, og familiære ting, sier han.

Det betyr neppe at man får et mer sympatisk blikk på ham, og allerede i traileren ser vi Jeppe i gang med å mørbanke en kar. Etter forrige sesongs seanse med golfballen er det neppe noen overdrivelse å kalle karakteren sadist.

EKSTREM SITUASJON: Jon Øigardens karakter Jeppe tvinger den livredde prostituerte til å legge seg ned med en golfball i munnen, og gjør seg klar til å slå. Det er skuespiller Sigrid Eriksen som spiller den gråtende sexarbeideren. Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle Vis mer

Selv vil ikke Øigarden sette noen merkelapp på den til dels fiktive finansmannen han spiller, men er spent på hvordan voldsscenene kommer til å bli på skjermen, og hvordan publikum kommer til å reagere.

- Det er helt nødvendig og riktig å vise det, fordi det sier noe om den karakteren og måten han velger å leve sitt liv. Han har åpenbart et problem når han gyver løs på folk og er voldelig, og tillater seg selv å gå over den grensa. Det er fascinerende. Jeg har aldri selv vært i noen slåsskamp, eller slått noen i mitt liv, forteller skuespilleren.

PROVOSERT: Agnes Kittelsen er gjest i denne ukens «Lindmo», og der snakker hun om da hun fikk se opptak av guttene «Exit» er inspirert av. Video: NRK Vis mer

Fascinasjon og vemmelse

Under innspillingen av voldsscenene har Øigarden istedet hamret løs på en medisinball, og da var det han selv som kom verst ut av det.

- Jeg fikk veldig vondt i hånden, men det begynner å gå over nå, humrer han.

Selv synes han det er skremmende at listen for noen er veldig lav for å ty til vold.

- Å slå fordi du ikke får det som du vil, å bruke det språket, er veldig fascinerende. Og at de er i stand til å fungere med andre mennesker og ha familieliv og være voldelig. Det eksisterer jo, uansett yrkesliv.

Han har selv sett intervjuet med de fire finansmennene som serien er basert på, og bruker gjentatte ganger ordet «fascinerende» om det lille, miljøet som nordmenn knapt visste fantes her til lands.

- Måten de snakker om medmennesker og seg selv og kvinnesyn får en til å sitte måpende. Er det mulig å være sånn? Det er fascinasjon blandet med vemmelse. Jeg er fascinert av den verdenen, og at folk kan tillate seg å være så grenseløse. Det er «meg, meg, meg», også synes man synd på seg selv når man selv er den verste i klassen, forteller han.

GRISEGUTTER: Adam J. Berger og Jon Øigardens karakterer i «Exit» er glad i cola og prostituerte. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GRISEGUTTER: Adam J. Berger og Jon Øigardens karakterer i «Exit» er glad i cola og prostituerte. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kontaktes av finansfolk

Etter at sesong én gikk på lufta har han også selv blitt kontaktet av folk i miljøet som vil dele sine historier med ham.

- Jeg har blitt ringt opp av noen som gjerne vil komme med noen historier. Som sa at hvis vi var åpne for å gå enda mørkere og dypere, kunne vi få til det, forteller han.

Også sexscenene fra forrige sesong skapte mye blest, og juksepenisen til Tobias Santelmann ble viet stor spalteplass og mye tv-tid.

Øigarden er ikke i tvil om at det kommer nye sexscener som får folk til å sperre opp øynene.

- Det kommer garantert til å vekke oppsikt, avslutter han, uten å ville avsløre om han selv dukker opp i disse.

LES OGSÅ: Jon Øigarden var ikke interessert i kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer