Mer toast enn roast

«Roast fra Chat Noir» er halvsprøtt, men ganske bleke greier.

GOD STEMNING: Roastmaster Helen Vikstvedt, Odd-Magnus Williamson, Elisabeth Andreassen  og Jan Fredrik Karlsen storkoste seg i hvert fall i «Roast fra Chat Noir». Det var nok morsommere på scenen enn på skjermen... Foto: TVNorge
GOD STEMNING: Roastmaster Helen Vikstvedt, Odd-Magnus Williamson, Elisabeth Andreassen og Jan Fredrik Karlsen storkoste seg i hvert fall i «Roast fra Chat Noir». Det var nok morsommere på scenen enn på skjermen... Foto: TVNorge Vis mer
MITT FØRSTE MØTE med «Roast» på TV, var med David Hasselhoff på Comedy Central. Jeg ble slått i bakken av råheten og vulgariteten i paneldeltakernes omtale av hverandre og hedersgjesten. Det var ulikt noe annet jeg hadde sett på TV, og selv om det stygt, var det umulig å ikke elske en så forfriskende TV-underholdning. Det er tross alt ikke så ofte man blir sjokkert over nivået på humoren lenger.

FORVENTNINGENE VAR derfor enorme når TVNorge skulle i gang med et lignende program. Nedturen ble nok dermed også større – enn for de som «Roast»-debuterte onsdag kveld. Men selv om man tidvis i vitsene til Thomas Giertsen og Odd Magnus Wilhelmsson ser potensialet også i den norske utgaven, blir helhetsinntrykket en skuffelse.

FOR SELV OM «Roast» nok i nåværende form også er drøy kost for norske TV-seere, er det ikke så mye drøyere enn vitsingen til Thomas Giertsen i «Torsdagsklubben» for eksempel. Sjokkeffekten blir ikke så stor som den burde vært, men hovedproblemet er likevel valget av hedersgjest i premieren.

JAN FREDRIK KARLSEN
er riktignok en person de fleste har dannet seg et inntrykk av og har meninger om. Men at han fremstår som en slitsom, overpositiv bajas med mange forhold med Janne Formoe, er langt fra nok til at han fortjener «æren» av å bli roasta. For hva vet folk egentlig om han utover det? Svært lite. Med mangelen på skandaler, utleveringer og karriereendringer egner han seg svært dårlig for grillen. Og humoren fra paneldeltakerne blir derfor ensporet og altfor ofte intern. Og aller mest går humoren utover Karlsens artister og ekskjæreste eller var det kjæreste? Dermed er det heller ikke spesielt vondt for ham å sitte der.

DET ER FARE FOR at det kommer til å fortsette å være ganske lite kull på hedersstolen utover våren også, for med to-tre unntak lukter det ikke svidd av hedersgjester som Elisabeth Andreassen, Per Inge Torkelsen, Tommy Steine, Hans Erik Dyvik Husby, Espen Eckbo, Mia Gundersen og Eyvind Hellstrøm. For å illustrere poenget, må man tilbake til USA. Her har folk som Pamela Andersson, David Hasselhoff, Hugh Hefner, Gene Simmons, Bob Saget og Chevy Chase blitt grillet.

FORSKJELLEN FRA den norske listen over kjendisene, er at der er det folk som enten er over toppen, ligger karrieremessig i grøfta, er gjennomskandaliserte eller som generelt bare vinner seg på å vise sin selvironiske side som er med. De fleste av de norske hedersgjestene er ikke i noen av disse kategoriene.

NÅ TRENGER de fleste humorprogrammer tid til å komme seg inn på rett spor, og selv «Nytt på nytt» og «Mandagsklubben» (seinere «Torsdagsklubben») slet da de ble lansert. Man er som i de to nevnte programmene, også her svært avhengig av gode paneldeltakere. Gårsdagens panel var heller kleine saker. Den gode nyheten er at det er mange spennende navn på den lista framover.

DET ER BARE Å håpe at temperaturen går opp fra premieren. Uansett skal TVNorge ha ære for å ha satset på et nytt humorkonsept i et marked der de fleste går i den gamle tralten.

IDEEN BAK ROASTING er at panelet skal levere sprø humor, som er varm inni. Akkurat som en saftig biff som er godt grillet på utsiden. Premieren ble litt mer som toast, eller rista loff om du vil, halvsprøtt og litt svidd utenpå, men fortsatt ganske blek i fargen.

«Roast fra Chat Noir» sendes på TVNorge onsdager klokka 22.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Er dette årets norske TV-øyeblikk?