Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard

- Mer drittunge før

Kompisene stusset over oppførselen til Erling Braut Haaland.

KOMPISER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland på landslagstrening. Foto: Lise Åserud / NTB
KOMPISER: Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland på landslagstrening. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I dokumentaren om Erling Braut Haaland (22), som slippes på Viaplay lørdag, medvirker landslagsstjernene Martin Ødegaard (23) og Sander Berge (24).

Duoen som spiller for henholdsvis Arsenal og Sheffield United er den dag i dag gode kamerater med Haaland, men røper at det var en opplevelse å bli kjent med den to år yngre jærbuen som kom inn på landslaget for tre år siden.

- Latterlig provoserende

Samme høst introduserte Haaland seg i Champions League - med hat trick i debuten - mot Berges Genk.

- Du løp rundt og feiret, du gjorde tidenes nummer ut av det. Det var ekkelt der og da, latterlig provoserende, ler Berge til Haaland.

Landslagskaptein Ødegaard følger opp.

MARBELLA: Erling Braut Haaland skapte stemning da han tok over som DJ. Vis mer

- Du har endret deg litt. Du var mer drittunge før. Ser man på videoene fra de første samlingene hvor du danser og synger ser det ut som du er 12 år, helt ærlig. Men det har skjedd noe, du har blitt mer voksen de siste to årene, sier Ødegaard.

- Du var ikke direkte stygg, men kjenner man deg ikke kan man tenke «så irriterende han er», men samtidig var du fin, det var hat og elsk, fortsetter Berge.

- Tar det ikke seriøst

Utenfor banen har Haaland blitt kjent for ordknappe intervjuer og en luksuriøs klesstil.

- Det er kanskje litt for å vekke en reaksjon, litt for å være komisk, jeg tar det ikke seriøst. Plutselig kan han komme med noen syke sko eller en bag, ler Ødegaard.

- Man må bare se det sånn at det er bra når folk skriver om deg. Foran et kamera føler jeg ikke behov for å vise hvem jeg er. Hvorfor skal de få vite det? Da er jeg heller en slags fasade av meg selv, forklarer Haaland selv.

KJØRTE RETT FORBI: Håpefulle Dortmund-supportere ville ta avskjed med Erling Braut Haaland, men nordmannen hadde andre planer. Video/reporter: Kjetil Kjær Andersland. Vis mer

Ekstreme vaner

Men selv om han liker å spøke viser 22-åringen at han tar fotballkarrieren og egen helse på fullt alvor.

- Jeg tror gode vaner er viktig. Blant annet å få dagslys med en gang jeg står opp, det hjelper på døgnrytmen, forklarer han.

Videre snakker han om kostholdet.

- Jeg er interessert i å ta vare på kroppen. Spise best mulig fra nærmest mulig. Folk sier kjøtt ikke er sunt. OK? Det kjøttet på McDonalds, men hva med kua som går rett der borte, spør han.

Han viser også fram både lever og hjerte som han forteller at han spiser. I tillegg filtrerer han også vannet fra springen.

UTFORDRING: Erling Braut Haaland sa her at City-overgangen vil bli en utfordring. Video: NTB Vis mer

Haaland har de siste årene slitt litt med skader. Det spekuleres også i når Pep Guardiola skal hvile nordmannen, til tross for at han har bøttet inn mål.

Manageren kommenterte selv dette på pressekonferansen fredag.

- Han er 22 og kroppen rehabiliterer seg bra. Når han blir 32 er det vanskeligere. Men som 22-åring, ikke noe problem, sa Guardiola.

- Jeg har hatt problemer med litt av hvert, det er ganske frustrerende. Premier League er hakket hardere. Med to cuper, pluss Champions League, ligaen og landslaget kan man komme opp i 70 kamper. Men spiller du hver kamp blir du skada om du ikke takler det, jeg vil komme dit at jeg takler det, forklarer den norske spissen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: David Beckham: Slaktes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer