Mens Dag Otto ler - får makkeren panikk

Programleder Dag Otte Lauritzten trekker spøken litt for langt når han skal teste kameratens høydeskrekk.

SEOGHØR.NO: De tre siste årene har tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen (57) og programleder Kristian Ødegård (39) reist verden rundt sammen i forbindelse med opptakene av programserien «På hjul med Dag Otto» på TV 2.

Denne våren drar de to kameratene på tur igjen, men sykkelen er lagt på hylla. Nå skal de realisere Dag Ottos villeste drømmer sammen i programserien «På tur med Dag Otto», noe som byr på flere utfordringer for Kristians psyke. 

LATTER: Dag Otto Lauritzen fryder seg når Kristian Ødegaard for testet ut høydeskrekken.
LATTER: Dag Otto Lauritzen fryder seg når Kristian Ødegaard for testet ut høydeskrekken. Vis mer

I mandagens episode skal duoen bestige Norges nasjonalfjell Stetind sammen med håndballspillerne Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland. En tur som regnes å være svært utfordrende for de aller fleste.

EKSTREM FJELLTUR: Kristian Ødegård, Dag Otto Lauritzen,  Linn Jørum Sulland og Karoline Dyhre Breivang skal bestige Stetind sammen.

Mot toppen må man krabbe og henge etter fingrene langs et parti der det er stupbratt ned på begge kanter. Kristian lider av ekstrem høydeskrekk, men har sagt ja til å gjøre et forsøk på å gjennomføre turen.

Før de drar vil Dag Otto teste hvor mye høydeskrekk Kristian egentlig har. Motvillig går Kristian med på å la seg heise seg opp i en heisekran. Se video øverst i saken.

Dag Otto elsker å erte kameraten og bryr seg ikke om at han begynner å skrike når han har blitt heist et par meter over bakken.

- Nei, nei, nei. Dag Otto! Vær så snill. TI! TI! Nå skal vi ned!, roper han panisk ned til Dag Otto.

- Slapp av. Du ser ut som en liten unge, ler Dag Otto og fortsetter å heise kranen.

– Jeg ønsket å gi ham følelsen at han måtte stole på meg, men han fikk ikke den følelsen i det hele tatt. Han hylte og skreik, forteller Dag Otto lattermildt til TV 2.

Etter et snaut minutt i luften, blir han nødt til å senke ham ned. Kristian blir nemlig så sint at han ikke har noe valg.

- Han var nøyaktig 2 meter og 75 centimeter over bakken. Jeg kunne tatt ham 15, sier Dag Otto med bredt glis.

Episoden kan du se på TV 2 mandag kveld kl. 20.00.