PRISVINNER: Casey Affleck stakk i begynnelsen av januar med en Golden Globe for beste hovedrolle. Nå er han Oscar-favoritt. I kontrast til storebror Ben Affleck som får pepper for rollen «Batman vs. Superman». Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Casey Affleck stakk i begynnelsen av januar med en Golden Globe for beste hovedrolle. Nå er han Oscar-favoritt. I kontrast til storebror Ben Affleck som får pepper for rollen «Batman vs. Superman». Foto: NTB ScanpixVis mer

«Oscar» 2017:

Mens Ben Affleck er nominert til «verste hovedrolle», er lillebroren Oscar-favoritt

Casey Afleck (41) tar innersvingen på sin profilerte bror.

(Seoghør.no): Oscar-utdelingen nærmer seg med stormskritt, og en av favorittene i år er filmen «Manchester by the Sea».

Filmen er nominert i fem katogorier, deriblant «beste regi», «beste manus» og «beste mannlige hovedrolle». I sistnevnte gruppe er det Casey Affleck (41) som kan stikke av med en statuett.

Drar du kjensel på etternavnet? Han er nemlig lillebroren til skuespiller Ben Affleck (44).

Casey har fått mye oppmerksomhet i forkant av filmfesten, og flere mener at han kan vinne.

Saken fortsetter nedenfor.

OSCAR-FAVORITT: «Manchester by the Sea» (2016) er nominert til hele seks Oscar-priser. Casey Affleck, lillebroren til Ben Affleck, kan hanke inn Oscar for beste mannlige hovedrolle i slutten av februar 2017. Video: amazon studios [1:47] Vis mer

Casey konkurrerer blant annet mot en annen storfavoritt, nemlig Ryen Gosling. Han er nominert for sin rolle i musikalfilmen «La La Land», som har fått hele 14 ulike nominasjoner. I fjor var det Leonardo Di Caprio som stakk av med den gjeve prisen.

Men alt er ikke fryd og velstand i familien Affleck om dagen.

I skyggen

For på motsatt ende av «Oscar», finner vi nemlig «Golden Rasberry Awards», også kjent som «Razzies». Prisutdelingen setter lys på flopper og dårlige prestasjoner, ofte til vinnerens store frustrasjon.

Kjente personer som tidligere har vunnet er Halle Berry og Sandra Bullock.

Actionhelten Sylvester Stalone ble nominert omtrent 14 år på rad, før han til slutt ble belønnet med «hedersprisen».

I år er Ben Affleck nominert til «verste mannlige hovedrolle», for sin prestasjon i «Batman vs. Supermann». Han tok over rollen som Batman etter Christian Bale.

Takket ikke broren

Casey Affleck ble tidligere i år belønnet med en Golden Globe for innsatsen i «Manchester by the Sea». I den påfølgende takketalen nevnte han imidlertid ikke storebroren med et eneste ord.

- Han takket vilt mange personer, så jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet. Det er ikke noe jeg ville ha gjort, sa Ben Affleck nylig i et intervju med talkshow-verten Jimmy Fallon.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE BRØDRE: Casey og Ben Affleck. Her på en Golden Globe-etterfest i januar. Foto: Andrew H. Walker / NTB Scanpix 
KJENTE BRØDRE: Casey og Ben Affleck. Her på en Golden Globe-etterfest i januar. Foto: Andrew H. Walker / NTB Scanpix  Vis mer

Trekker seg

Ben Afflecks nedtur kommer fem år etter at han stakk av med to Golden Globes og en Oscar-statuett. Den gang for filmen «Argo», som han både produserte, regisserte og spilte i selv.

- Det er enkelte karakterer som har en spesiell plass i hjertet til millioner av mennesker. Å spille denne rollen krever fokus, lidenskap og den beste gjennomførelsen jeg kan gi. Jeg har kommet frem til at jeg ikke kan gjøre begge jobbene samtidig, på det nivået som kreves, forklarte Hollywood-stjernen.

Ben Affleck fortsetter som hovedrolleinnehaver i den actionfylte superheltfilmen.

LES OGSÅ: Politiet legger seg flate etter Beyoncé-spøk