BLIR FLAUE: - Noen blir litt flaue når de har sagt "hei", mens de to sekunder etterpå finner ut hvem de faktisk sa hei til. De ser et ansikt de kjenner, og finner ut at de bare har sett deg på TV, sier Erna Solberg til Seher.no. Foto: Anders Myhren/Seher.no
BLIR FLAUE: - Noen blir litt flaue når de har sagt "hei", mens de to sekunder etterpå finner ut hvem de faktisk sa hei til. De ser et ansikt de kjenner, og finner ut at de bare har sett deg på TV, sier Erna Solberg til Seher.no. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Mennesker kan være litt ustabile

Seher.no har snakket med Erna Solberg om sommeren, barna, muligheten til å bli statsminister - og folks innebygde aggresjon. Se video!

Se videointervjuet med Erna Solberg nederst i saken!

SEHER.NO: - Det er litt anstrengende, men gøy.

Det er selvsagt det forestående stortingsvalget Erna Solberg snakker om. I september braker det nemlig løs igjen - og nok en gang har Høyre-lederen en av hovedrollene.

Seher.no møter 48-åringen på en restaurant like ved Stortinget på Karl Johan i Oslo. Og det er en svært blid og åpenhjertig Erna som endelig kan legge det politiske litt på avstand - i hvert fall i noen små minutter.

- Er det ikke litt slitsomt å være politiker, Erna?

- Jo, det er jo slitsomt. I hvert fall når du har lyst til å være litt anonym og sånn - da er det ikke så lett når man er et såpass kjent ansikt.

Den livlige bergenskvinnen har i sommer vært på en liten "rundreise" i Norge, vekk fra det meste av politiske gjøremål. Erna har nemlig feriert på Vestlandet, i Hardanger, Sunnmøre - i tillegg til kort uke i Nord-Norge.

- Det har vært stort sett ganske bra. Men jeg merker at østlendinger klager litt ofte på været, men jeg synes ikke det har vært så aller verst, jeg. Vi vestlendinger er jo ikke så bortskjemte vi vet du, smiler hun.

Men det er ikke alltid så lett å være politiker, selv ikke i "lille" Norge. Hør bare:

- Det mest negative er jo at folk uten blygsel skjeller deg ut for ting som du ikke har noe som helst med å gjøre. Men det skjer jo ikke ofte. Det gjelder oftest folk som har behov for å få ut frustrasjonen sin på politikere og kjente ansikter, men sånt må man kanskje bare leve med - sånn er det. Mennesker kan være litt ustabile.

Stort sett får derimot 48-åringen hyggelige tilbakemeldinger. Og hun innrømmer at det ofte kan oppstå litt "pinlige" situasjoner når folk tror de kjenner henne fordi de har sett henne på TV-skjermen.

- Noen blir litt flaue når de har sagt "hei", mens de to sekunder etterpå finner ut hvem de faktisk sa hei til. De ser et ansikt de kjenner, og finner ut at de bare har sett deg på TV. Sånt skjer, sier Solberg, som innrømmer at hun noen ganger prøver å finne ut hvordan hun skal slippe unna alt maset på gata.

- Noen ganger prøver man seg på strategier på hvordan man på en høflig måte kan unngå å virke overlegen når man har dårlig tid og må komme seg videre. Da er det ofte et og annet utdrikningslag man gjerne kan skygge litt unna.

- Er det sånn at du ofte reiser bort til steder der du vet at du ikke blir kjent igjen?

- Det hender at vi velger å reise til steder som ikke er så norskdominert. Grunnen til det er jo at barna mine skal få en opplevelse av at mor er mor i en ferie. Slik at man slipper å håndtere mennesker som skal snakke med deg - for eksempel når man sitter på en restaurant, forteller Erna, som understreker at dette ikke er noe stort problem.

- Vi har også reist på rene charterferier, og det har vært veldig hyggelig og greit det altså. Det har også sine fordeler for barn - for da er det ofte andre norske barn til stede.

Nåværende statsminister, Jens Stoltenberg, samt FrP-leder Siv Jensen er de heteste navnene til å kjempe om statsministerposten etter årets valg. Men tett bak lurer en svært så statsministerhungrig Erna Solberg.

- Jeg har veldig lyst til å ha den jobben som gjør at du har mest innflytelse og makt i forhold til hvilken politisk kurs dette landet skal ha - og det er å være statsminister. Så er det mange ting ved en slik jobb som jeg helt sikkert kunne klart meg uten. Som for eksempel det å få livvakter igjen, begrensninger i hverdagen og et enda tøffere dagsprogram.

Men det negative overskygger likevel ikke det positive ved å overta etter Jens Stoltenberg. Erna Solberg skal nå gjøre alt hun kan i det hun tidligere har uttalt at er tidenes mest skitne valgkamp.

- Har man lyst til å gjøre noen forandringer i vårt samfunn, så er det én jobb som er viktigere enn noen - og det er å være statsminister! sier hun til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - En helt forferdelig dag
Se videointervjuet med Erna Solberg her:

[obj:media:7929]