Iselin Guttormsen:

- Menn blir nesten litt krenket

Tok til sosiale medier for å hylle kroppen sin.

ÆRLIGE BILDER: Iselin Guttormsen delte nylig ærlige bilder av kroppen sin i sosiale medier. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÆRLIGE BILDER: Iselin Guttormsen delte nylig ærlige bilder av kroppen sin i sosiale medier. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser, sexolog og podkaster Iselin Guttormsen (35), som snart skal svinge seg på parketten i høstens «Skal vi danse: all stars», er ikke fremmed for å dele bilder av sin egen kropp fra alle mulige vinkler.

Guttormsen er heller ikke redd for å vise hvordan kvinnekroppen faktisk kan se ut, sett bort fra det polerte bildet som støtt og stadig portretteres i sosiale medier.

Onsdag tok nemlig 35-åringen til Instagram og delte en rekke ærlige bilder av seg selv, hvor hun hyllet kroppen sin. Hun hadde blant annet pyntet strekkmerkene sine med glitter, og for anledningen slapp hun også puppene løs.

«I går hyllet jeg kroppen. Det prøver jeg forsåvidt å gjøre hver dag . Men å pynte strekkmerkene med glitter gjorde de altså vakrere enn noen gang !! Gleder meg til å vise dere resultatet. For pupper i fri flyt - SWIPE», skrev hun til innlegget.

NYSINGLE: Latteren satt løst da de to Eccentric People-profilene Iselin Guttormsen og David Eriksen ankom Gullruten sammen. Video: Rød Løper Vis mer

- Skal være stolt

Når Se og Hør slår på tråden kan Guttormsen fortelle at hun synes det er svært viktig å vise kroppen fra flere sider, selv om det oftest også har et bakteppe.

- Jeg vil jo veldig gjerne at alle damer skal være stolt av kroppen sin. Det vil jeg at alle mennesker skal være. I den ideelle verden kunne kvinnekroppen blitt vist frem på alle mulige måter uten å bli objektivisert eller seksualisert. Men sånn er det dessverre ikke, fordi vi lever i en verden hvor den i all sin tid nettopp blir det, forteller hun.

VISER FREM: Iselin Guttormsen legger ikke skjul på at hun liker strekkmerkene sine. Foto: Skjermdump fra Instagram
VISER FREM: Iselin Guttormsen legger ikke skjul på at hun liker strekkmerkene sine. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

35-åringen legger heller ikke skjul på at hun synes det kan være vanskelig å forholde seg til kroppsbilder i sosiale medier. Hun er dog for at alle kvinner skal få vise kroppen sin, men mener det blir lite nyansert dersom mindre glamorøse bilder ikke også blir delt.

- Flere kvinner viser jo kroppen sin på en veldig seksualiserende måte, som også er veldig «empowering» og som tenker «dette er min kropp og jeg gjør hva jeg vil med den», og det skal man få lov til, sier hun, samtidig som hun mener følgende:

- Men hvis man kun skal vise kroppen sin når man selv er sinnssykt fornøyd med den, slik at den passer inn i samfunnets normer på hva som er perfekt, da blir man dessverre ofte med på å skape et skjønnhetspress, forteller Guttormsen.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

Videre følger hun opp med at det er et press som er svært lite realistisk. Det var nemlig nettopp det som fikk henne til å ville hylle kvinnekroppen på Instagram.

- Jeg ville fremheve det som mange ser på som «ikke perfekt» og som mange kvinner skammer seg over, som for eksempel strekkmerker, cellulitter, grevinneheng eller hva det måtte være, sier hun, fortsetter:

- På de siste bildene jeg la ut ville jeg fremheve blant annet strekkmerkene, som ikke bare kvinner får, men også menn. Så jeg pyntet strekkmerkene med glitter for å vise at de egentlig er ganske kule. Og da jeg pyntet de tenkte jeg «gud det er jo dritrått».

- Menn blir nesten krenket

Reaksjonene etter innlegget har ikke latt vente på seg, og Guttormsen innrømmer at hun stort sett bare har mottatt positiv respons. Det har likevel også tikket inn negative meldinger, men da i hovedsak fra menn.

- Når man byr på kroppen på den måten, handler det nok litt om at menn blir sjokkerte og tenker «hæ, er virkelig kroppen din så stygg?» i deres øyne. Eller at puppene mine er så stygge, og det er nesten sånn at de blir krenket og tenker «herregud, jeg trodde du var den perfekte, deilige dama, også har du slappe pupper når du ligger på siden».

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Influenseren børster imidlertid av seg de negative kommentarene, og innrømmer at det er mennene hun synes synd på.

- De er bare et produkt av et samfunn som vi lever i, at folk har en forventing om at kvinner skal se ut på en viss måte. Men jeg får også fine meldinger fra både menn og kvinner, og jeg tror mange synes det er litt lettende og befriende å se at også jeg bare har en kropp.

LES OGSÅ: - Jeg hatet kroppen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer