«Farmen» 2017:

Mener tv-krangel burde ha vært unngått: - Jeg sprakk

«Farmen»-deltakerne Geir Magne Haukås og Eunike Hoksrød står begge på sitt etter det høylytte munnhoggeriet.

ILLSINT: Først tordner Geir Magne Haukås (47) mot beskyldninger om løgn. Så svarer Eunike Hoksrød (39) med å skjelle ham ut. Foto: TV 2
ILLSINT: Først tordner Geir Magne Haukås (47) mot beskyldninger om løgn. Så svarer Eunike Hoksrød (39) med å skjelle ham ut. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): «Farmen» er trolig lite uten sitt vante intrigemakeri, og TV 2 gjør ingen unntak i årets sesong. De siste ukene har særlig gnisningene mellom to av årets kanskje største profiler, Geir Magne Haukås (47) og Eunike Hoksrød (39), fått stadig mer tv-tid.

Begge har - både på tv og i media - lagt lite skjul på at de er vidt forskjellige mennesketyper, og at diskusjonene følger deretter.

Munnhoggeriet nådde riktignok nye høyder i kveldens episode, da Haukås og Hoksrød røyk fullstendig i tottene på hverandre over middagsbordet.

Høylytt

Klammeriet oppsto, relativt kort forklart, etter at storbonden Amalie Snøløs (21) ønsket å komme til bunns i påstander om Hoksrød og flere andre deltakere, som tilsa at de ikke ønsket å dra i land ukesoppdraget.

Haukås, som altså satt på disse formuleringene, overhørte deretter samtalen mellom Snøløs og Hoksrød - der sistnevnte beskyldte ham for å lyve.

Det fikk ham til å se rødt.

«NU E Æ LYNINGS»: Geir Magne Haukås (47) tordnet mot beskyldninger om løgn på tv-gården, og konstaterte blant annet at «løgnaktige tunger er svineri». Foto: TV 2
«NU E Æ LYNINGS»: Geir Magne Haukås (47) tordnet mot beskyldninger om løgn på tv-gården, og konstaterte blant annet at «løgnaktige tunger er svineri». Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg har ikke, under noen omstendigheter, løyet på «Farmen». Det var noe jeg bestemte meg for før jeg flyttet inn på tv-gården, at jeg skulle være ærlig hele veien, forklarer nordlendingen når Se og Hør slår på tråden.

Det er når Haukås, som meldte seg på tv-programmet for å formidle sin egensnekrede filosofi, fastslår ovennevnte forutsetning mellom grøtskålene, at sidekvinnen slår hånda i bordet.

- Nå må du for faen stå opp for det du sier. Du er redd for å juge fordi det passer deg jævlig dårlig, men du gjør det - mye. Dette er bare tull, skjerp deg Geir, freser Eunike Hoksrød i programmet.

- Graver sin egen grav

Overfor Se og Hør medgir Tønsberg-kvinnen at hun i øyeblikket var så sint at hun et par måneder senere ikke husker sine egne ord.

- Men jeg husker at det kokte over. Fullstendig, forklarer hun, og legger til:

- Etter min mening har jeg vært ganske tålmodig med ham, så jeg er faktisk imponert over at det ikke skjedde før. Jeg hadde ikke forutsett at jeg skulle bli så sint på tv, men det ble til slutt umulig å unngå en konflikt med Geir. Begeret rant over.

- Hvorfor kommer ikke du og Geir overens?

- Når Geir er Geir, så er han hyggelig og morsom. Men når han begynner å messe rundt med denne filosofien sin, og ikke stopper, så blir det slitsomt. Geir skal få tro på akkurat hva han vil, men han trenger ikke å prakke det videre på mennesker som overhodet ikke er interessert. Han graver sin egen grav, og støter seg selv ut av gruppa, sier 39-åringen.

«Farmen»-deltakeren, som selv brøt med et trossamfunn i ung alder, påpeker at den økende irritasjonen mot Haukås trolig ble forsterket av omstendighetene.

- Man er sammen hele døgnet, på et lite areal. Det nytter ikke å gjemme seg, akkurat.

Skal lage underholdningSelv om Haukås og Hoksrød har snakket lite med hverandre etter innspillingen, avviser deltakerne at de har noe uoppgjort i dag. Førstnevnte peker på at det er viktig med litt «action» for tv-seerne.

- Vi er jo der for å lage underholdning, men selvfølgelig, reelt sett burde situasjonen ha vært unngått. Av og til er den største dyden å klare og holde leppene lukka, men tunga er igjen den muskelen vi har minst kontroll på. Selv om jeg synes Eunike er unfair med meg der inne, er det mitt eget valg å bli sint. Jeg sprakk, sier nordlendingen.

47-åringen, som reagerte kraftig da Hoksrød i en tidligere episode blottet brystene i protest, forklarer videre at han ikke lar seg pille på nesa av meddeltakerens bemerkninger.

- Det jeg leser i kommentarfeltene på sosiale medier om meg selv er faktisk langt verre. Men også det preller av, i aller høyeste grad. Det er jo meningen at publikum skal bli engasjert - da vet jeg at jeg har berørt noen, humrer han.

Hoksrød synes imidlertid ikke noe om slengbemerkningene Haukås opplyser om.

- Jeg tror ikke han synes det er noe hyggelig i det hele tatt, og synes faktisk synd på ham. Geir har kanskje lagt opp til det selv, men det er sjokkerende å se hvor mye stygt som blir kastet ut, meddeler 39-åringen.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte: «Hvis jeg slipper taket nå, så havner jeg under bilen»

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer