Prins Harry og hertuginne Meghan:

Mener prinsen «gaslighter» nasjonen

- Det som skjedde har ingenting med hat eller rasisme å gjøre, hevder kommentator Sarah Vine.

KRITISERER KONGEFAMILIEN: Paret har tidligere vært kritiske mot den britiske kongefamilien. I traileren til dokumentaren blir familien anklaget for rasisme og P Foto: Kirsty O'Connor/NTB
KRITISERER KONGEFAMILIEN: Paret har tidligere vært kritiske mot den britiske kongefamilien. I traileren til dokumentaren blir familien anklaget for rasisme og P Foto: Kirsty O'Connor/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uken var det premiere på den nye Netflix-dokumentaren til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41).

Der fikk seerne et innblikk i hertugparets kjærlighetshistorie, samt alle hindringene de ble møtt med på veien, inkludert det de mener ble skapt av det britiske monarkiet.

Dokumentarserien skapte naturligvis mange reaksjoner. Daily Mail- kommentatoren Sarah Vine (55) hadde lite til overs for hertugparet allerede etter at traileren ble sluppet.

Paret har tidligere skapt overskrifter og stått i en rekke kritikkstormer. Blant annet fikk de mye reaksjoner etter Oprah-intervjuet i fjor, der de gikk ut mot den britiske kongefamilien.

Det handler om rase

De to trailerne for dokumentaren ble sluppet i forkant av premieren. Begge ga uttrykk for at den skulle basere seg på prinsens og hertuginnens kritikk mot den britiske kongefamilien.

I traileren ser man klipp av en mann som sier at det handler om rase, og dermed indikerer at Harry og Meghan forlot kongefamilien på grunn av rasisme.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

I kommentaren, som ble publisert på Daily Mail, kritiserte Vine prinsen og hertuginnen for å påstå det, og poengterer at Meghan ble tatt imot med åpne armer av det britiske folket.

«Det skyldes kun deres egne handlinger»

Kommentatoren skrev at folket heiet på hertugparet, men at stemningen skiftet på grunn av oppførselen deres.

«Det skyldes kun deres egne handlinger; diva-kravene, sjalusien, privatflyene, utakknemligheten, hykleriet … », påpeker Vine i kommentaren og relaterer til tidligere skandaler paret har stått i.

Videre beskyldte Vine prinsen for å «gaslighte» hele Storbritannia til sin fordel. Ifølge Newport Institute er gaslighting en manipulasjonsform som kan defineres som å presentere et falskt narrativ til en annen person eller gruppe for å få disse til å tvile på egne oppfatninger.

«Og her er du (prinsen journ.anm.) og «gaslighter» hele nasjonen mens du tjener på den såkalte elendigheten du har opplevd. Jeg beklager, men jeg går ikke på den. I mine øyne har det som skjedde ingenting å gjøre med hat eller rasisme.»

Utnytter morens historie

I traileren kunne man også se at dokumentaren trekker paralleller mellom prinsesse Diana av Wales og hertuginne Meghan.

Vine mener at dokumentaren utnytter historien til Diana og skaper underholdning av den tragiske døden hennes. Noe prinsen og hertuginnen tjener på.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Det synes hun er feil ovenfor både den avdøde moren til prinsen, men også broren hans og tronarvingen prins William (40).

«Harry er ikke enebarn. En kan bare forestille seg hva Prins William føler når Harry utnytter den avdøde moren deres på den måten.», skriver kommentatoren.

Kritisert prinsen tidligere

Se og Hør har tidligere omtalt en annen kommentar Vine har skrevet for Daily Mail, der hun kritiserte prinsen for å tjene på morens historie og tragiske død.

Det skjedde da det ble kjent at han og hertuginne Meghan skal, ifølge blant annet Daily Mail, ha fått flere hundre millioner kroner fra Netflix for dokumentaren.

«Harry har aldri skjult at han hater de han mener forfulgte moren til hennes død. Så trist at han skal havne på lønningslisten til de som gjør livet hennes og resten av kongefamiliens smerte, til underholdning», skrev hun i en kommentar i Daily Mail.

LES OGSÅ: - Bryter kongens regel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer