Kristin Gjelsvik:

- Mener jeg er en elendig mamma

Slår tilbake mot «mammapolitiet».

LANGER UT: Kristin Gjelsvik mottok sinte meldinger fra «mammapolitiet». Nå har hun fått nok. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LANGER UT: Kristin Gjelsvik mottok sinte meldinger fra «mammapolitiet». Nå har hun fått nok. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blogger og influenser Kristin Gjelsvik (35) er ikke kjent for å gå stille i dørene hva gjelder saker som står hjertet hennes nært, og ved flere anledninger har hun brukt stemmen sin til å fronte viktige temaer.

Kritikken har imidlertid haglet rundt 35-åringen de siste dagene, hvor hun har fått tilsendt flere sinte meldinger fra folk som hevder at hun var en «elendig» mamma som hadde tatt seg litt «barnefri».

Som følge av meldingene så hun seg riktignok nødt til å ta et hardt oppgjør med det såkalte «mammapolitiet».

FLYTTER: Kristin Gjelsvik flytter straks til Stavanger med familien. Men først skal huset i Drammen selges. Reporter: Kine Falch. Video: Dennis Appelong Hagbru. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

- Sinte folk

Søndag tok Gjelsvik til Instagrams-story for å lette på frustrasjonen. Det er tydelig at influenseren har fått nok, og startet videoklippet følgende:

- Jeg har fått så sykt mange meldinger fra sinte folk, som mener jeg er en elendig mamma. Nå kommer jeg ikke med en forsvarstale her, for jeg vet at jeg er verdens beste mamma for mitt barn, men jeg vil si noe til dere mødre som trenger litt tid for seg selv iblant, sa hun innledningsvis.

35-åringen kommer etter hvert med en klar oppfordring til alle:

KRITIKK: Kristin Gjelsvik har fått mye kritikk etter at hun tok seg barnefri. Foto: Skjermdump/Instagram
KRITIKK: Kristin Gjelsvik har fått mye kritikk etter at hun tok seg barnefri. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

- Slutt å «momshame», sett deg selv først med god samvittighet, og ikke la noen få deg til å føle deg dårlig for at du velger å prioritere deg selv, understreket hun.

- Kvinner får kritikk

Videre i videoen la ikke Gjelsvik skjul på at hun synes det er interessant at menn og fedre aldri får kritikk hvis de er borte fra barna sine, mens mødre og kvinner opplever det stikk motsatte.

- Menn kan være borte fra «kidsa» i ukevis uten at noen ofrer det en tanke, mens vi kvinner får kritikk, fortalte Gjelsvik, som tydelig var frustrert som følge av meldingene.

Til tross for kritikken, mener 35-åringen at alle som er mamma også trenger tid for seg selv, og at alle skal kunne ta det med god samvittighet.

TÅRER: Kristin Gjelsvik begynte å gråte da hun snakket om dette. Video: Discovery+ Vis mer

- En hektisk måned

Tirsdag kveld deler Gjelsvik et nytt innlegg på Instagram hvor hun deler en lengre, mer utdypende tekst om temaet.

Der skriver hun blant annet at hun har fått mye respons på videoen hun la ut, og hun forklarer samtidig bakgrunnen for at hun delte i utgangspunktet.

«Juni var en hektisk måned for meg på jobbfronten. Jeg jobber ikke offshore, men jeg har hatt flere uker 'off', med ulike kontraktfestede prosjekter, akkompagnert av fest og moro. For en drømmemåned! Jeg elsker å tilbringe tid med Falk, men jeg elsker også å 'bare' være meg. I juni blomstret jeg», skriver hun.

35-åringen forklarer at mødre er forskjellige, og at hun er av den typen som trenger et avbrekk i ny og ne for å fungere.

Hun oppfordrer også andre mødre til å gjøre det de trenger for seg selv.

REAKSJONER Kristin Gjelsvik gikk hardt ut mot å dele barnebilder i sosiale medier, det har skapt reaksjoner. Video: Kristin Gjelsvik Vis mer

«Ta den tiden DU trenger til å være DEG, UTEN dårlig samvittighet. Du har godt av det. Du har behov for det. Og du fortjener det».

Se og Hør har vært i kontakt med Kristin Gjelsvik som henviser til innlegget på Instagram.

LES OGSÅ: - Synes det er ufint

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer