«Farmen kjendis»:

Mener filmteam visste om kaffebesøk

Ett av tidenes mest intense «Farmen»-dramaer bunnet i et «ulovlig» besøk til én av kjempehyttene. Deltakere hevder de spilte med åpne kort, men det er helt ukjent for TV 2.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg valgte å trekke seg fra søndagens «Farmen kjendis»-tvekamp etter at Matberg valgte grenen tautrekking, tilsynelatende fordi Felberg hadde fått kaffebesøk på førstekempehytta i smug. Foto: Alex Iversen / TV 2
DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg valgte å trekke seg fra søndagens «Farmen kjendis»-tvekamp etter at Matberg valgte grenen tautrekking, tilsynelatende fordi Felberg hadde fått kaffebesøk på førstekempehytta i smug. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I søndagens episode av «Farmen kjendis» ble det svært ampert da andrekjempen Lasse Matberg (35) med sine egne øyne så at tvekamp-rivalen Thomas Felberg (49) fikk besøk på førstekjempehytta av tre av forpakterne.

I morgentimene før tvekampen rodde nemlig Öde Spildo Nerdrum (25), Eli Kari Gjengedal (49) og Espen Thoresen (62) over til førstekjempen til det de omtaler som et uskyldig kaffe- og filtersigarettbesøk.

- I grenseland

Det førte til at Matberg ble rasende, og valgte å gå bort fra sin opprinnelig plan om å velge en rettferdig tvekamp-gren. Dermed valgte han tautrekking, noe som til slutt førte til at Felberg valgte å trekke seg fra programmet uten å gjennomføre kampen.

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Til Se og Hør forteller flere deltakere at de «ble ropt på og kalt tilbake» da produksjonen ble klar over hva som foregikk. Men ifølge de involverte i «kaffebesøket», hadde tv-produksjonen fått beskjed om hva som skulle skje.

- Det var et kamerateam som visste at vi skulle ut. Vi sa ifra at de gjerne måtte bli med. De sa ikke at vi ikke skulle gjøre det, men vi ble senere konfrontert med at det var ulovlig. Jeg synes det var litt i grenseland, siden ett av kamerateamene visste om det, forteller Öde Spildo Nerdrum til Se og Hør.

UENIGE: Det var mer diskusjon enn tvekamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
UENIGE: Det var mer diskusjon enn tvekamp i søndagens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Tok ting alvorlig

25-åringen mener at det var et vaktbytte som skyldes at kameraene ikke fulgte dem ut på kjempehytta, og mistenker at de ikke ga beskjed til det påfølgende teamet om at de hadde sagt ifra på forhånd.

- For min del var turen gøy til vi ble kalt inn igjen. Folk tok ting veldig alvorlig. Mange overreagerte. Jeg er skyldig jeg også, jeg ble veldig paranoid. Forskjellen var at jeg koste meg med min paranoia. Flere andre tok det tungt, sier Nerdrum, som ikke legger skjul på at han så fram til besøket hos Felberg.

- Jeg var nesten den mest skyldige, jeg var den som tok størst glede av den operasjonen. Jeg sov nesten ikke den natten fordi jeg gledet meg så mye.

- Ble satt ut

TV 2s egen værprofil Eli Kari Gjengedal bekrefter at de fortalte produksjonsselskapet Strix om hva de hadde planlagt.

- Vi sa ifra kvelden før, spurte om de ville være med. Men vi fikk beskjed om at de måtte se an hvor tidlig det skulle skje. Hadde de gitt oss instrukser om at vi ikke skulle gjøre det, ville vi ikke gjort det heller. Derfor var det så rart da de ropte oss inn igjen, mener hun.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Ifølge Gjengedal var planen å ro innom begge kjempene, men den planen gikk i grus da de ble oppdaget og kalt tilbake av «sinte stemmer» fra produksjonen.

- Dette var helt uskyldig, vi fikk sjokk og ble helt satt ut da det ble et sånt «baluba» etterpå. Vi trodde at dette var helt greit. Etterpå sa vi «hallo, vi har jo sagt ifra». Jeg tror det handlet om at noen ikke hadde fått det med seg, det er vanskelig å vite hva kvelds- og morgencrewet hadde snakket om. Morgencrewet var i hvert fall sinte, så vi rodde tilbake med én gang.

STILLE FØR STORMEN: Thomas Felberg og Lasse Matberg smilte og lo i forkant, men det ble ikke akkurat god stemning da søndagens tvekamp skulle ta til. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Thomas Felberg og Lasse Matberg smilte og lo i forkant, men det ble ikke akkurat god stemning da søndagens tvekamp skulle ta til. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Sur stemning

Lasse Matberg mener kaffebesøket burde startet hos ham.

- Da hadde de gjort ting så mye lettere for seg selv, det ville blitt en ikke-sak. De kunne kommet bort til meg og sagt at de skulle videre på en avtalt kaffe hos Thomas. Hadde de spilt med åpne kort ville jeg ikke fyret meg opp som jeg gjorde, mener han.

Heller ikke deltakerne som ble igjen på gården synes det var veldig stas at de andre dro ut.

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

- Vi som ikke var med på det syntes det var dårlig stil. Jeg synes det er litt urettferdig, at når man har mulighet til å velge ett besøk, så trosser man det. Produksjonen ble skikkelig sure og satte foten ned, sier Kine Olsen til Se og Hør.

Hun forteller imidlertid at hun i ettertid ikke har tenkt så mye på det, men forklarer at ting opplevdes større inne på gården.

TV 2: - Ikke klar over besøket

Komiker Terje Sporsem mener opptrinnet ikke spilte så stor rolle for ham, selv om han ikke var en del av det.

- Men Lasse ble irritert. Det var dagen vi skulle på markedet, så vi forberedte oss på det, og jeg fikk ikke med meg så mye av det som skjedde. Alle sto opp så jævlig tidlig, og det var mye hemmelighetskremmeri.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Se og Hør at de ikke oppfattet kaffebesøket som noe stort brudd på produksjonsreglene.

FIKK BESØK: Tre deltakere besøkte Thomas Felberg på førstekjempehytta, noe som fikk Lasse Matberg til å reagere kraftig. Foto: TV 2
FIKK BESØK: Tre deltakere besøkte Thomas Felberg på førstekjempehytta, noe som fikk Lasse Matberg til å reagere kraftig. Foto: TV 2 Vis mer

- Derfor har det heller ikke eksistert noe behov for reaksjoner fra produksjonens side. Det er ukjent for oss at noen deltakere skal sagt noe om dette før det skjedde. Vi var ikke klar over besøket før det ble oppdaget av ett av teamene på gården. Deltagerne fikk da beskjed om å ro tilbake, noe de respekterte med en gang, forteller hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Brudd-blemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer