SKOLEHELTEN: Didrik Solli-Tangen ble tatt i mot med sang og spill av medstudentene Ida Gudim Sletner (f.v.), Karen Rosenberg Olsen og Silje Vatne Heggem da han ankom pressekonferansen på Barratt Due musikkinstitutt mandag. Foto: Scanpix
SKOLEHELTEN: Didrik Solli-Tangen ble tatt i mot med sang og spill av medstudentene Ida Gudim Sletner (f.v.), Karen Rosenberg Olsen og Silje Vatne Heggem da han ankom pressekonferansen på Barratt Due musikkinstitutt mandag. Foto: ScanpixVis mer

Meldingene haglet ikke akkurat inn...

- De fleste var fra tanter og onkler, sier MGP-helten.

SEHER.NO: Didrik Solli-Tangen (22) sjarmerte hele Norge i senk da han lørdag vant den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Dagen derpå tok ikke den ferske vinneren seg tid til å snakke med pressen, men mandagen innkallet han og NRK til pressekonferanse på Barratt Due Musikkinstitutt, der Didrik er elev.

På spørsmål om hvordan feiringen hadde vært svarte den Tangen slik.

- Jeg feiret hele natten på et hotelrom med alle vennene mine fra Porgrunn og fra skolen. Det ble ikke spart på noe, og det var fri flyt av det ene og det andre. Alle artistene var invitert og feiringen var selve kronen på verket, sier en opplagt og blid Didrik Solli-Tangen til Seher.no

- Fikk du mange tekstmeldinger etter seieren? Hva var den mest spesielle tekstmeldingen du fikk?

- Jeg fikk ikke så mange meldinger faktisk, de fleste var fra tanter og onkler, og fra sanglæreren min, sier Didrik.

Han forteller at fremover mot den internasjonale finalen på Telenor Arena skal han øve mer på selve låten og trene litt.

- Jeg liker å gå på ski, komme meg ut i naturen. Og så må jeg øve enda mer for å komme skikkelig inn i sangen, sier han.
 
Det har jo vært en del kritikk rundt diksjonen på balladen du synger, da spesielt med tanke på uttalelse av "heart" – der det høres ut som du sier "hard"? Har du noen kommentar til det? 

- Kritikk er bra og jeg må øve mer. Jeg sier ikke at jeg ikke ga alt  på lørdag, men det er jo alltid et forbedringspotensiale, sier han.

Rektor Stephan Barratt-Due sier at Didrik skal få all den støtten som skolen kan gi ham.

- Vi er ingen GP-skole, men vi evner å se enkeltmennesker og dyrke de frem. Vi er fryktelig stolte over Didrik og skal gi ham all den faglige støtten og back-upen som han ønsker, sier rektoren.

Alexander Rybak har sagt at  "Didrik har alle de kvalitetene som jeg selv drømmer om å ha: Han har full kontroll på stemmen, hører på sine rådgivere. I tillegg øver han mer og flørter mindre…''

- Har Rybak noen kvaliteter som du kunne tenke deg? 
 
- Alexander har mange kvaliteter, og jeg kunne ønske jeg kunne spille fiolin og piano slik han kan, sier Didrik. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Du må på flørtekurs